BT > Ekonomi

Saturday, 30 May, 06:41

BT - 30 okt 11 kl. 16:46

Domstol: Stopp för Qantaskonflikten
En australisk arbetsdomstol har beordrat flygbolaget Qantas och fackförbunden att omedelbart avsluta sina konfliktåtgärder och återvända till förhandlingsbordet.
Efter lördagens lockout har hundratals turer ställts in och tiotusentals passagerare strandsatts.
Parterna har nu 21 dagar på sig att komma överens, annars väntar skiljedom, enligt domstolen.
Qantas införde flygstoppet efter en lång och bitter strid med flera fackförbund.
Premiärminister Julia Gillard har fått utstå allt hårdare press till följd av flygstoppet.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Qantaskonflikten, Qantas, Julia Gillard, Tony Abbott, AFP, Abbott, Graham Turner, Flight Centre, Qantasflygningar, Perth, Samväldet, Brittiska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domstol, Stoppför , Qantaskonflikten
GöteborgsPosten - 30 okt 11 kl. 04:13

Domstol: Stopp för Qantaskonflikten

Sydsvenskan - 30 okt 11 kl. 17:19

Domstol: Stopp för flygkonflikt

Foto: Theron Kirkman, AP, Scanpix
Premiärministern kritiseras för flygstoppet.
Efter lördagens lockout har hundratals turer ställts in och tiotusentals passagerare strandsatts. Parterna har nu 21 dagar på sig att komma överens, annars väntar skiljedom, enligt domstolen.

Dagens PS - 21 aug 19 kl. 14:05

Domstol sätter stopp för Ryanairs pilotstrejk

Irlands högsta domstol ger Ryanair rätt – och sätter därmed stopp för den planerade pilotstrejken. Det rapporterar Dagens Industri, med hänvisning till the Independent. Enligt flygbolaget ska facket ha kallat till strejk innan medlingsprocessen slutförts.

SVT - 15 mar 12 kl. 05:37

Mobbningsfall avgörs i domstol

Barn som mobbas kan ha rätt till skadestånd om skolan inte har lyckats få stopp på mobbningen. Men när de ansvariga vägrar betala hamnar barnen i domstol - hittills har sju barn tvingats upp i rätten..

BT - 15 jan 14 kl. 18:39

Stopp för vargjakt tills vidare

Det blir ingen licensjakt på varg den här vintern heller. I dag beslutade förvaltningsrätten i Stockholm att tills vidare stoppa den planerade jakten i februari. - Bra.

DI - 10 dec 14 kl. 15:44

Domstol kräver stopp efter intrång på Ericssons patent

En domstol i Indien har beordrat Xiaomi att stoppa försäljning, annonsering, tillverkning samt import av produkter i Indien. Det är resultatet av ett domstolsutslag i Delhi High Court efter att Ericsson i måndags lyckats få ett föreläggande mot Xiaomi för patentintrång..

DI - 27 jan 15 kl. 06:38

Stopp i domstol för Nutella och Jordgubbe som namn

Får man döpa sitt barn till Nutella, likt den välkända hasselnötscrémen? Nej, slog en fransk domstol fast och eftersom föräldrarna inte dök upp i domstolen tvångsdöptes barnet till Ella. Namnet Nutella hade utsatt barnet för hån och löje menade domstolen..

DI - 17 dec 15 kl. 16:46

Domstol häver stopp mot Whatsapp i Brasilien

Facebooks meddelandetjänst WhatsApp är återigen igång i Brasilien. En domstol i Brasilien ska på torsdagen ha kommit fram till att det förbud mot appen som skulle gälla i två dagar inte är giltigt. Det rapporterar AFP..

Sydsvenskan - 02 apr 16 kl. 10:47

Domstol: Kvinnor får besöka tempel

Kvinnor har en grundläggande rätt att vistas i hinduiska tempel — och lokala myndigheter måste se till att de inte hindras från att besöka dessa, slår en domstol i Bombay fast.Direktivet kommer sedan en aktivist utmanat det flera hundra år gamla förbudet för kvinnor att besöka templet i Shani Shingnapur i den indiska delstaten Maharashtra.— Vi kommer även att träffa premiärminister Narendra Modi och uppmana honom att stifta en lag som sätter stopp för sådana religiösa restriktioner, säger Trupti Desai, ledare för en rörelse som i januari ordnade en protestmarsch mot templet.

UNT - 12 sep 16 kl. 16:06

Domstol stoppar Adresstjänst

En domstol har satt stopp för företaget Adresstjänsts marknadsföring, som anses vara vilseledande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.