Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 03 June, 20:28

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 11 kl. 15:43

Många greker vill lämna landetDen värsta lågkonjunkturen i Grekland på 40 år får nu unga och välutbildade att söka lyckan utomlands. De som ger sig av är folk som skulle behövas för att få landet på rätt köl, varnar statsvetare. När Australien nyligen ordnade ett informationsmöte om landets migrationslagar och visumregler översvämmades ambassaden av ansökningar..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Grekland, Australien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många grekervill , lämna, landet
SVT - 22 sep 11 kl. 21:58

Greker vill att landet går i konkurs

Varje dag kommer nya besked om nedskärningar och skattehöjningar i Grekland. Läget är tufft för många. Nu finns det en rörelse som kräver att landet ska gå i konkurs.

SvD - 20 feb 13 kl. 12:30

Strejkande Greker lamslår landet

SvD - 13 jun 13 kl. 06:01

Greker vill lamslå landet med strejk

Protesterar mot stängningen av statlig tv..

Expressen - 14 jun 12 kl. 18:16

Greker tömmer sina bankkonton av rädsla

Det ser allt mer nattsvart ut inför helgens grekiska nyval. Många tömmer sina bankkonton av rädsla för att landet ska lämna eurozonen. Landet kan tvingas ställa in utbetalningar av löner och pensioner redan nästa månad.

Expressen - 14 jun 12 kl. 13:15

Törs inte lämna Europa inför ödesval: Vore oansvarigt

På söndagen väntar ett ödesval i Grekland. Allt fler greker tömmer sina bankkonton av rädsla för att det krisdrabbade landet ska överge euron och införa en egen valuta. Samtidigt har EU:s ekonomikommissionär Olli Rehn bestämt sig för att inte åka till G20-mötet i Mexiko den 18 och 19 juni.

Nyhetskanalen - 14 jun 12 kl. 10:50

Greker tömmer konton inför ödesvalet

Inför söndagens val i Grekland tömmer allt fler greker sina bankkonton. Många befarar att valet ska leda till att landet överger euron och inför en egen valuta.
I den grekiska bankindustrin talas det om uttag på upp till 800 miljoner euro per dag och det kommer rapporter om att många nu bunkrar livsmedel.

Kristianstadsbladet - 19 jul 14 kl. 18:51

Greker tror krisen var avsiktlig


Tre fjärdedelar av grekerna tror att utländska intressen ligger bakom den ekonomiska kris som präglar landet sedan fyra år tillbaka, med stora nedskärningar och rekordhög arbetslöshet som följd. Det visar en universitetsstudie gjord av forskare från Oxford, Makedonien och Thessaloniki.På en fråga om krisen orsakats "med avsikt, av utländska maktcentrum" svarar över 75 procent ja.

BT - 19 jul 14 kl. 18:51

Greker tror krisen var avsiktlig

Tre fjärdedelar av grekerna tror att utländska intressen ligger bakom den ekonomiska kris som präglar landet sedan fyra år tillbaka, med stora nedskärningar och rekordhög arbetslöshet som följd. Det visar en universitetsstudie gjord av forskare från Oxford, Makedonien och Thessaloniki. På en fråga om krisen orsakats "med avsikt, av utländska maktcentrum" svarar över 75 procent ja.

SVT - 19 jul 14 kl. 19:24

Greker skyller kris på omvärlden

En ny studie visar att tre av fyra greker tror att landets ekonomiska kris medvetet orsakats av makter utanför landet..

UNT - 09 jul 15 kl. 17:19

Greker panikköper ugnar och juveler

Många greker köper juveler, ugnar, kylskåp och diskmaskiner - ifall landet blir statsbankrutt och får en valuta med ett tappat värde..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Sonen dödades av polis: ”Det kan bli krig”

Hennes son sköts till döds av en polis med ett halvautomatiskt vapen. Samma dag blev Fouzia Almarou aktiv i Black Lives Matter. Nu hoppas hon att protestvågen i USA ska ge leda till rättvisa även för hennes son.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Dystra besked om vaccin mot coronaviruset

Den första patientstudien med ett vaccin mot covid-19 har nu granskats och publicerats i en vetenskaplig tidskrift. Resultatet är sämre än vad många hoppats på. Tidiga resultat från andra pågående vaccinförsök ser inte heller helt uppmuntrande ut.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Är sommarplågorna ett nödvändigt ont?

En termometer upp i samtidens rumpa..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Alternativ Almedalsvecka arrangeras i Malmö

Visby sa stopp när viruset slog till – nu gör Malmö ett eget försök..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ivo: Inga akuta brister i stadens äldreomsorg

Men efter möte med tjänstemän och politiker krävs skriftlig rapport..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Gotlands företagare hoppas på turismen

Gotlands ekonomi är helt beroende av sommarturismen – beskedet om sommarens resor avgör därför allt. Om turisterna inte får komma hit väntas många konkurser och växande arbetslöshet. – Så här långt har omsättningen rasat med 98 procent, säger Björn Wall.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Grönt ljus för studentflak i Danmark

Liksom i Sverige har årets danska studenter våndats över inställda firanden och brutna traditioner – men nu backar myndigheterna på en punkt – studentflaken får tillåtelse att åka. Beslutet, som har fattats av landets folketingspolitiker, offentliggjord.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Svenska ”Pleasure” tävlar vid inställt Cannes

Svenska filmen "Pleasure", som utspelar sig i den amerikanska porrindustrin, skulle ha visats vid filmfestivalen i Cannes i år. Men även utan att tävla om Guldpalmen har "Pleasure" nu fått kvalitetsstämpel. Det blev ingen filmfestival i Cannes i år – me.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Myndigheter trycker på om cyberhot

I två rapporter ger flera myndigheter sin samlade bedömning om vilka cyberhot som finns och hur de kan bemötas via ett nationellt cybersäkerhetscentrum – som myndigheterna hett eftertraktar. – Det är en styrka att vi har en gemensam bild av hur det ser.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Författaren Ingrid Sjöstrand är död

Författaren, poeten och journalisten Ingrid Sjöstrand har avlidit, skriver Dagens Nyheter. Hon debuterade 1966 med barnboken "Jag heter Muff" och skrev under sitt liv ett fyrtiotal böcker. Mest kända blev böckerna om Kalle Vrånglebäck som filmatiserades.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.