SVT > Videos

Tuesday, 02 June, 23:54

SVT - 30 okt 11 kl. 15:27

Omöjligt för farligtgods fordon att köra rättTransporter med farligt gods körs, trots att det är förbjudet, genom tunnlarna i Göteborg. Men för en utländsk chaufför är det i princip omöjligt att veta hur det är tänkt att de ska köra eftersom det sakans skyltar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Göteborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omöjligtför , farligtgods, fordonatt , körarätt
Cornucopia - 20 jun 19 kl. 09:36

Försvarsmakten krigsplacerar återigen civila fordon

Försvarsmakten har återigen börjat krigsplacera civila fordon inom svenskt totalförsvar, så kallad uttagning. Uttagna fordon omfattas av beslutet i tre år åt gången, och fordonet kommer övergå i statens ägo om det kallas in vid höjd beredskap eller krig. Även om det samma var möjligt enbart via förfogandelagen ger detta viss förutsägbarhet kring huruvida man som företag eller privatperson blir av med fordon vid höjd beredskap.

UNT - 15 timmar sedan

Flera fordon i trafikolycka på väg 778

En olycka med flera fordon påverkar trafiken på väg 778 mellan Skärmarbo och Konradslund i båda riktningarna..

GöteborgsPosten - 07 mar 18 kl. 12:51

Här är reglerna för självkörande fordon

Fler försök med fordon utan förare, en helt ny trafikklass för självkörande fordon, krav på att lagra data – och nya regler om ansvar för fordonen. Nu är statens utredning om självkörande fordon klar.
– De här reglerna är viktiga att få plats så snart som möjligt, både för den industriella utvecklingen och för att det är viktigt att skapa tydliga regler kring ansvar, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)..

GöteborgsPosten - 07 mar 18 kl. 12:51

Nytt lagförslag – ägaren ansvarig för självkörande fordon

Fler försök med fordon utan förare, en helt ny trafikklass för självkörande fordon, krav på att lagra data – och nya regler kring ansvar för fordonen. Nu är statens utredning om självkörande fordon klar.
– De här reglerna är viktiga att få plats så snart som möjligt, både för den industriella utvecklingen och för att det är viktigt att skapa tydliga regler kring ansvar, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)..

Skånskan - 19 mar 18 kl. 13:10

Flera fordon i krock på E6 – stopp i trafiken

Det är stopp på E6 mellan trafikplats Valdemarsro och Sege i riktning mot Malmö efter en trafikolycka med flera fordon inblandade. Larmet kom strax innan klockan 13.00 på måndagen.

Regeringen - 15 mar 18 kl. 12:31

Snart möjligt att låsa fast hjul på fordon i 36 timmar

När en förare eller ett transportföretag bryter mot gällande regler kan man låsa fast hjulen på fordonet, så kallad klampning. Detta görs för att säkerställa att sanktionsavgifter betalas. Åtgärden infördes för att framförallt motverka problem med utländska lastbilar som kör olagliga inrikestransporter i Sverige.

Dagensanalys.se - 16 mar 18 kl. 11:55

Huawei gör det möjligt att styra bilen via telefonen

Huawei har som första mobiltillverkare i världen använt en AI-driven smartphone för att köra en bil Man testar inlärningsförmåga, hastighet och prestanda hos för Huawei AI-drivna enheter. Huawei har i RoadReader-projektet utvecklat en Porsche Panamera till ett förarlöst fordon som inte bara ser men också förstår sin omgivning. Tillsammans med Porsche har Huawei utvecklat det så kallade RoadReader-projektet som tänjer på gränserna för objektigenkänningsteknik.

Supermiljöbloggen - 24 mar 17 kl. 13:12

Regeringen föreslår bonus för koldioxidsnåla fordon – och höjer skatten för andra fordon

Regeringen och Vänsterpartiet presenterade idag ett så kallat bonus-malus system Förslaget går ut på att: Den som köper en personbil, lätt lastbil eller buss som släpper ut 0-60 gram koldioxid per kilometer ges en bonus. Bonusen är större ju mindre fordonet släpper ut. För fordon som släpper ut 0 gram koldioxid ges en bonus på 45 000 kronor och för fordon som släpper ut 60 gram koldioxid ges en bonus på 7500 kronor.

VA - 02 okt 18 kl. 09:35

Rymdteknik ska minska Stockholms bilköer - här är svenska appen som gör det möjligt

Att räkna på trafik i högupplöst läge och samla data från uppkopplade fordon i realtidstrafik, det är grunden till trafikappen som ska hjälpa företag att köra smartare och miljövänligare. .

Skånskan - 29 okt 19 kl. 18:53

Flera fordon i krock på E22 – avstängt vid Vä

Kristianstad En trafikolycka där två lastbilar och en personbil är inblandade har inträffat på E22 i höjd med Vä på tisdagskvällen.Polisen får samtal om att två lastbilsekipage står parkerade med påslagna varningsblinkers i vägrenen på E22 i höjd med Vä i södergående vägbana. Trafikverkets personal informeras om trafikhindret på motorvägen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.