Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 03 June, 20:13

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 11 kl. 15:31

KD vill också öppna StasiarkivOckså Kristdemokraterna ställer sig bakom kravet att öppna Säpos hemliga Stasiarkiv. I en motion som Svenska Dagbladet läst föreslår Mikael Oscarsson (KD) att namnen i arkiven offentliggörs. Partiets lagkommitté ställer sig bakom förslaget..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Stasiarkiv, Kristdemokraterna, Säpos, Svenska Dagbladet, Mikael Oscarsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KD vill också öppna, Stasiarkiv
Sydsvenskan - 25 okt 11 kl. 22:49

S vill öppna Stasiarkiv

Foto: Arkiv
Socialdemokraterna vill öppna Säpos hemliga Stasiarkiv, där det finns uppgifter om svenskar som misstänks ha arbetat för den östtyska säkerhetstjänsten. Enligt Svd.se är en majoritet i riksdagen för ett öppnande.

NSD - 25 okt 11 kl. 22:38

Majoritet vill öppna Stasiarkiv

Socialdemokraterna vill öppna Säpos hemliga Stasiarkiv, skriver Svd.se..

Expressen - 25 okt 11 kl. 23:29

S vill öppna Säpos Stasiarkiv

Regeringen har sagt nej. Men nu tycker en majoritet i riksdagen att det är dags att öppna Säpos hemliga Stasiarkiv. I så fall kan allmänheten få reda på vilka svenskar som misstänks ha jobbat åt den östtyska säkerhetstjänsten.

NSD - 08 nov 11 kl. 15:45

Flera partier vill öppna Stasiarkiv

Flera riksdagspartier överväger att kräva att Säpos så kallade Stasiarkiv öppnas mer än vad som hittills skett. Ett Centerförslag går ut att öppna arkiven efter tysk modell, enligt uppgift till TT..

Dagen - 10 nov 11 kl. 03:00

Chans till enighet om Stasiarkiv

Justitieminister Beatrice Ask (M) förefaller ha svängt i frågan om att öppna Säpos Stasiarkiv och inbjuder nu, efter att också Centern tagit ställning för ett offentliggörande, gruppledarna i riksdagen till ett samtal. Det är alldeles utmärkt om politisk enighet kan nås och förutsättningarna för detta förefaller vara goda. Öppenhet är generellt sett bättre än slutenhet.

NSD - 28 nov 11 kl. 16:23

Ask hoppas på samsyn om Stasiarkiv

-Jag hoppas att vi ska nå en samsyn, säger justitieminister Beatrice Ask (M) till TT efter ett första möte med partierna i riksdagen om att öppna Säpos så kallade Stasiarkiv för mer insyn.En majoritet vill ha mer insyn..

Nyhetskanalen - 28 nov 11 kl. 16:28

Ask hoppas på samsyn om öppna Stasiarkiv

-Jag hoppas att vi ska nå en samsyn, säger justitieminister Beatrice Ask (M) till TT efter ett första möte med partierna i riksdagen om att öppna Säpos så kallade Stasiarkiv för mer insyn.

.

UNT - 28 nov 11 kl. 17:41

Hoppas på samsyn om Stasiarkiv

-Jag hoppas att vi ska nå en samsyn, säger justitieminister Beatrice Ask (M) till TT efter ett första möte med partierna i riksdagen om att öppna Säpos så kallade Stasiarkiv för mer insyn..

BT - 16 dec 11 kl. 16:38

Regeringen öppnar inte Stasiarkiv

Regeringen tänker inte öppna Säpos Stasiarkiv för mer insyn, uppger justitieminister Beatrice Ask (M) efter den andra rundan av samtal med företrädare för riksdagens samtliga partier.
I stället ska en vitbok tas fram, med information om olika arkiv.
- Jag uppfattar att vi i det här läget är överens om att vi inte har någon anledning att föreslå några förändringar i regelverket, säger Beatrice Ask till TT.

Sydsvenskan - 17 dec 11 kl. 06:30

Regeringen väljer att inte öppna Säpos Stasiarkiv

Ett strömavbrott på Arlanda orsakade totalstopp i flygtrafiken under en och en halv timme i går efte?
STOCKHOLM. Regeringen tänker inte öppna Säpos Stasiarkiv för mer insyn, uppger ju-stitieminister Beatrice Ask.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Sonen dödades av polis: ”Det kan bli krig”

Hennes son sköts till döds av en polis med ett halvautomatiskt vapen. Samma dag blev Fouzia Almarou aktiv i Black Lives Matter. Nu hoppas hon att protestvågen i USA ska ge leda till rättvisa även för hennes son.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Dystra besked om vaccin mot coronaviruset

Den första patientstudien med ett vaccin mot covid-19 har nu granskats och publicerats i en vetenskaplig tidskrift. Resultatet är sämre än vad många hoppats på. Tidiga resultat från andra pågående vaccinförsök ser inte heller helt uppmuntrande ut.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Är sommarplågorna ett nödvändigt ont?

En termometer upp i samtidens rumpa..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Alternativ Almedalsvecka arrangeras i Malmö

Visby sa stopp när viruset slog till – nu gör Malmö ett eget försök..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Ivo: Inga akuta brister i stadens äldreomsorg

Men efter möte med tjänstemän och politiker krävs skriftlig rapport..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Gotlands företagare hoppas på turismen

Gotlands ekonomi är helt beroende av sommarturismen – beskedet om sommarens resor avgör därför allt. Om turisterna inte får komma hit väntas många konkurser och växande arbetslöshet. – Så här långt har omsättningen rasat med 98 procent, säger Björn Wall.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Grönt ljus för studentflak i Danmark

Liksom i Sverige har årets danska studenter våndats över inställda firanden och brutna traditioner – men nu backar myndigheterna på en punkt – studentflaken får tillåtelse att åka. Beslutet, som har fattats av landets folketingspolitiker, offentliggjord.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Svenska ”Pleasure” tävlar vid inställt Cannes

Svenska filmen "Pleasure", som utspelar sig i den amerikanska porrindustrin, skulle ha visats vid filmfestivalen i Cannes i år. Men även utan att tävla om Guldpalmen har "Pleasure" nu fått kvalitetsstämpel. Det blev ingen filmfestival i Cannes i år – me.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Myndigheter trycker på om cyberhot

I två rapporter ger flera myndigheter sin samlade bedömning om vilka cyberhot som finns och hur de kan bemötas via ett nationellt cybersäkerhetscentrum – som myndigheterna hett eftertraktar. – Det är en styrka att vi har en gemensam bild av hur det ser.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Författaren Ingrid Sjöstrand är död

Författaren, poeten och journalisten Ingrid Sjöstrand har avlidit, skriver Dagens Nyheter. Hon debuterade 1966 med barnboken "Jag heter Muff" och skrev under sitt liv ett fyrtiotal böcker. Mest kända blev böckerna om Kalle Vrånglebäck som filmatiserades.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.