Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 27 May, 07:40

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 11 kl. 15:18

En mässa för musikskolanNotstödets hantverksmässa med musikunderhållning i idrottshallen har blivit en årlig tradition..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En mässaför , musikskolan
Skånskan - 26 sep 19 kl. 05:30

Musikskolan läggs inte ner – ändrade sig

Staffanstorp Majoriteten av politikerna i Staffanstorp vill lägga ner musikskolan och istället låta privata aktörer ta över.
Men istället för att lägga ner valde ordförande för beredningen för kultur-, fritid- och demokratifrågor att offentligt uttala misstroende mot musikskolans chef.
– Jag har aldrig varit med om något liknande under mina 40 år i politiken, säger Torbjörn Lövendahl (S), ledamot i beredningen.

Skånskan - 09 maj 19 kl. 15:30

Musikskolan är en garant för bredden

STAFFANSTORP Sammantaget fungerar musikchecken i Staffanstorps kommun bra.
Fler spelar och fler kurser än tidigare genomförs men det är den kommunala musikskolan som garanterar bredd i undervisningen.Det är en av slutsatserna i den utredning om musikskolans framtid som genomförts.

Skånskan - 15 maj 19 kl. 18:30

Utredning om musikskolan får hård kritik

STAFFANSTORP Socialdemokraterna punkterar i en reservation utredningen om musikskolan på punkt efter punkt.S ville rekommendera att skolan ska vara kvar i kommunal regi men M+SD-majoriteten i beredningen för kultur-, fritids- och demokratifrågor valde att inte lämna något eget förslag utan skickar ärendet till kommunstyrelsens arbetsutskott för beslut. I en omfattande reservation punkterar nu S-oppositionen den utredning som genomförts om musikskolan och som mynnar ut i två förslag, antingen att den ska vara kvar i kommunens regi eller att den ska avvecklas/knoppas av.

Kristianstadsbladet - 08 okt 11 kl. 06:30

Namninsamling för musikskolan

Arkivfoto: Peter Åklundh
Det skriver ordföranden för Christianstad symfoniker om tankarna att lägga ner den kommunala musikskolan i Bromölla.
Det kommer allt fler protester mot en eventuell nedläggning av musikskolan i Bromölla. Alla har inte fotboll som intresse påpekar en medborgare och på Alvikenskolan har eleverna gjort en namninsamling.

Skånskan - 20 apr 16 kl. 14:00

Musikskolan sprids över byn

HÖÖR Flyttlassen har börjat rulla från Musikskolan till de tillfälliga lokaler man ska husera i under den omfattande renovering som väntar. Men kultur- och fritidsnämnden upplever att HFAB verkar ha halkat efter i tidsplanen för renoveringsstarten.
– Vi är väldigt bekymrade, säger nämndens ordförande Jill Andersson (S).

Alingsås tidning - 20 nov 17 kl. 05:30

Musikskolan 60-årsfirar med konsert

I 60 år har unga musikintresserade Vårgårdaelever haft förmånen att lära sig att spela instrument i musikskolan. De 60 åren firas med en jubileumskonsert i Sporthallen på söndag, den 26 november. ”Musik skall byggas utav glädje av glädje bygger man musik.

Kristianstadsbladet - 14 okt 11 kl. 06:30

Musikskolan läggs inte ner

Reaktionerna på en eventuell nedläggning av musikskolan i Bromölla har varit starka. Nu är det helt klart att den lever kvar. Förslaget finns inte längre kvar.

Magazin24 - 10 apr 13 kl. 14:50

Prova-på-dag på Musikskolan

Under onsdagsförmiddagen bjöd Musikskolan i Köping in Munktorpsskolan och Malmaskolan till Kulturhuset Folket Park. Här får barnen en intensiv genomgång i vad musikinrättningen har att erbjuda. Under fyra hektiska dagar besöker över 260 stycken andraklassare ifrån regionen Musikskolan.

Skånskan - 23 mar 17 kl. 14:00

Försvarar besparing på musikskolan

STAFFANSTORP En lista med 220 underskrifter från oroade föräldrar med barn i musikskolan påverkade inte alliansmajoriteten som i kommunstyrelsen sade ja till förändring av musikskolechecken och en höjning av terminsavgiften.
Ärendet ska nu slutgiltigt att avgöras av kommunfullmäktige. ERWP.

Skånskan - 23 jan 19 kl. 15:00

Musikskolan ska utredas

STAFFANSTORP Den styrande majoriteten i Staffanstorp vill att musikskolans framtida organisation utreds.
Samtidigt vill man undersöka införande av en fritids- och kulturcheck.Frågorna fanns med på dagordningen när kommunstyrelsens arbetsutskott möttes på tisdagen.

Nya Wermlands Tidningen - 09 feb 11 kl. 07:30

Musikskolan känner av besparingar

Kön till kommunala musikskolan i Arvika är längre än vanligt. Musikskolan är omhuldad av politikerna, men det innebär inte att man klarat sig från besparingar..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nya kompositörer i ”Klassiska podden”

Programledarna Camilla Lundberg och Carl Tofft bjuder på tio nya avsnitt om berömda kompositörer i den femte säsongen av P2:s "Klassiska podden". Säsongen inleds med ett program om Anton Bruckner, den försynte och kufiske orgelspelaren med sina omvälvan.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

23-åring ny ägare till 60-talshus i Svalöv

Det här blev priset för Källängsgatan 9..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Misstänkt föremål utanför kommunhus

Ett misstänkt farligt föremål har hittats utanför kommunhuset i Kungsängen väster om Stockholm. De som bor i området ombeds tillsvidare att stanna inomhus och ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har också utfärdats. Larm om föremålet kom in ru.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Svenska löftet tar hjälp av Johanna Larsson: ”Jag siktar på att bli bäst”

Caijsa Hennemann om vägen till världstoppen och träningen i Helsingborg..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kultklassikern ”Labyrint” får uppföljare

Det har snackats om en uppföljare av fantasyklassikern "Labyrint" sedan 2016 – och nu verkar det vara på gång. Scott Derrickson, som nyligen avstod från att göra Marvel-uppföljaren "Dr Strange 2" ska regissera, skriver Deadline. Manus ska skrivas av Mag.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Man i Tyskland körde in i folksamling

En man i södra Tyskland körde på tisdagen med sin bil in i en mindre folksamling, skriver tyska medier. Den 43-årige mannen uppges genom dådet ha velat skada sin 23-åriga flickvän, och handlingen ses inte som en terrorattack. Flickvännen skadades lindri.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Snabbkoll på nattens nyheter..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Äldre kan erbjudas sällskap till maten

Modell från Danmark och Ängelholm prövas i Landskrona..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Allt pekar nedåt för exportföretagen

Framtidstron är på rekordlåg nivå bland exportföretagen, visar Exportkreditbarometern från statliga Svensk exportkredit (SEK). – Nu går alla parametrar nedåt, säger SEK:s vd Catrin Fransson. Exportkreditbarometern, som mäter exportföretagens framtidstro.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Flera bilbränder inom loppet av en halvtimme

Bilar brann på sex olika platser i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm i natt. Larmen kom inom loppet av en halvtimme med några minuters mellanrum vid 3-tiden. – Det blev 16–17 bilar som brann och blev skadade.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.