GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 30 May, 16:38

GöteborgsPosten - 30 okt 11 kl. 04:00

Muller kring SaabHur kan Victor Muller ha knt sig sekunderna innan frhandlingen gick i ls? Som krftan ovanfr den ngande kastrullen?.
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mullerkring , Saab
Sydsvenskan - 09 sep 11 kl. 15:34

Muller: "Saab har pengar"

Foto: Scanpix
Kronofogden ber Saab Automobile om klarlägganden sedan vd Victor Muller sagt att företaget visst har pengar till de anställdas löner. Lönerna betalas dock inte ut på grund av leverantörsskulderna.
?

BT - 28 feb 11 kl. 19:51

Muller: Saab tål inga misstag

- Ett misstag nu och man riskerar att förlora allt.
Orden kommer från Saab Automobiles styrelseordförande Victor Muller och syftar på vilken design och teknik Saab väljer att satsa på för framtiden.
På tisdagen visar Saab vad man tänkt sig när man avtäcker den nya konceptbilen på bilsalongen i Geneve.

Expressen - 04 apr 11 kl. 11:41

Victor Muller: Saab lever i ett glashus

I förra veckan stoppade transportjätten DB Schenker alla transporter till Saab - vilken stoppade produktionen i Trollhättan. Styrelseordföranden Victor Muller menar att händelsen fått för stora proportioner. - Det visar att Saab lever i ett glashus i Sverige, säger han.

Nyhetskanalen - 04 apr 11 kl. 13:08

Muller: "Saab lever i ett glashus"

Victor Muller tonade på måndagen ned Saabs problem, och gav samtidigt medierna en känga.
-Saab lever i ett glashus i Sverige. När vi har en liten konflikt med en leverantör så sätts hela landet i brand, sade han och suckade.

DI - 27 jun 11 kl. 11:52

Så styr Muller Saab på egen hand

Som ordförande och tillförordnad vd har Victor Muller i praktiken kört Saab Automobile på egen hand sedan Jan Åke Jonssons avgång. Nu är han även ensam kvar i styrelsen. En lösning som är godkänd efter en ändring i bolagsordningen..

SvD - 04 mar 12 kl. 13:11

Victor Muller Saab såld

Victor Muller missade Saab..

Kristianstadsbladet - 27 okt 11 kl. 12:44

Tiden löpte ut för Saab

Det kom inga löner till de Saab-anställda i dag heller. På eftermiddagen löpte också tidsfristen ut för Saab att lämna in yttrande till tingsrätten i Vänersborg som ska besluta om rekonstruktionen ska fortsätta eller ej.
Att Saab inte lämnade in något yttrande betyder att bolaget lever väldigt farligt.

BT - 22 maj 13 kl. 18:04

Muller förhörs i Saab-utredningen

Nu dras Victor Muller, Saab Automobiles tidigare ordförande, in i den pågående utredningen om ekonomiska oegentligheter i bolaget. Chefsåklagare Olof Sahlgren säger att Muller kommer att förhöras.- Det finns all anledning att tro att han kommer att delges misstanke om brott, säger Olof Sahlgren till di.

BT - 27 okt 11 kl. 12:56

Muller har tagit ut 18 miljoner

Saabs vd och styrelseordförande Victor Muller har på ett år tagit ut långt över 18 miljoner kronor ur bolaget i form av löner, konsultarvoden, bonusar och aktieprogram, enligt en granskning som SVT Rapport har gjort. Ersättningen är på samma nivå som den för Leif Johansson, tidigare vd för AB Volvo. Granskningen visar bland annat också att Saabs moderbolag köpt tjänster för sju miljoner kronor från bolag som står nära Victor Muller.

BT - 27 okt 11 kl. 12:56

Victor Muller har tagit ut över 18 miljoner kronor

Saabs vd Victor Muller har på ett år tagit ut långt över 18 miljoner kronor ur bolaget. Det i form av löner, konsultarvoden, bonusar och aktieprogram, enligt en granskning som SVT Rapport har gjort. Ersättningen är på samma nivå som den för Leif Johansson, tidigare vd för AB Volvo.

BT - 09 dec 11 kl. 18:16

Lofalk lämnar in anmälan mot Saab

Rekonstruktören Guy Lofalk på fredagen inför Vänersborgs tingsrätt att Saab "ådragit sig nya förpliktelser under rekonstruktionen", enligt honom i strid med bestämmelser i lagen om företagsrekonstruktion. Bland annat ska företaget ha dragit på sig en skuld på 33 miljoner kronor.
Guy Lofalk skriver i sin anmälan att han den 22 september, dagen efter det att hovrätten för västra Sverige beslutade att rekonstruktionen skulle inledas, samt den 21 oktober och den 7 december instruerade nyckelpersoner inom bolaget om att de är skyldiga att följa de regler som gäller om att inte åta sig nya förpliktelser utan rekonstruktörens samtycke.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Fakta och sans saknas i coronadebatten

Den senaste tidens debatt kring corona och äldreboenden har tyvärr oftare präglats av känslor och spekulationer än fakta, anser insändarskribenten..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Tegnells tomma löfte

Vi föreslogs att spela krocket! Frågan är var, för många av oss har inte trädgård eller ens en park i närheten, menar insändarskribenten..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Stämpla aldrig någon som offer som inte ser sig som offer

För den som inte identifierar sig själv som ett offer kan offerstämplingen innebära en påtvingad position av maktlöshet.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Schysst!

Idrotts- och föreningsnämnden har underlättat för Ulf Biraths förening i coronatider..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Lufthansas räddningspaket säkrat

EU och den tyska staten har kommit överrens om ett räddningspaket för Lufthansa..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Handskar också viktigt

Insändarskribenten tycker det är förvånande att det inte talas mer om vikten av att använda handskar i coronatider..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Osäkert väder hotar helgens rymdfärd

Lyfta eller inte lyfta?.

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Två skadade när fyrhjuling körde in i hus

Två personer har förts med ambulans till sjukhus efter att en fyrhjuling körde in i ett hus i Hedemora vid 01.30-tiden under natten mot lördag, uppger.

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Bulgarien öppnar gränsen

Bulgarien öppnar sina gränser för EU-medborgare. Från och med måndag slopas den obligatoriska karantänsperioden på 14 dagar för resande från EU. Men inte för svenskar..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Trump skärper tonen mot Kina om Hongkong

President Donald Trump går till skarpt angrepp mot Pekings nya riktlinjer för Hongkong. Trump beordrar en revidering av Hongkongs speciella status gentemot USA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.