Nyhetskanalen > Nyheter

Saturday, 06 June, 18:31

Nyhetskanalen - 30 okt 11 kl. 14:44

Sms och chatt ökar i jobbetSnart är den fasta jobbtelefonen dumpad för gott, numera föredrar vi att använda epost och prata i mobil i jobbet. Men i informellare sammanhang och när det är bråttom väljer vi allt oftare att messa eller chatta..
Läs mer på Nyhetskanalen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smsoch , chatt, ökari , jobbet
YLE - 24 jan 14 kl. 16:04

Sms:andet får oss att gå som robotar

Att gå omkring och samtidigt skriva textmeddelanden på telefonen får människor att avvika från sin riktning och röra sig som en robot, visar en australisk forskning. Undersökning som har gjorts vid University of Western Sydney visar att gångstilen förändras om man går och sms:ar samtidigt. När blicken är fäst vid skärmen rör sig huvudet på ett sätt som gör att gången blir robotaktig, och får sms:aren att avvika från sin riktning.

Corren - 19 apr 14 kl. 09:43

Stormig SMS-chatt orsakade krasch

Mannen satt i sin bil och blev så arg på sin flickvän att han tryckte gasen i botten. Det slutade med en allvarlig krasch..

NT - 20 apr 14 kl. 14:21

Stormig SMS-chatt orsakade krasch

Mannen satt i sin bil och blev så arg på sin flickvän att han tryckte gasen i botten. Det slutade med en allvarlig krasch..

YLE - 31 aug 15 kl. 14:25

Snabbmeddelanden ersätter samtal och sms

Olika meddelandeapplikationer för smarttelefoner har ersatt traditionella textmeddelanden för många mobilanvändare. Mängden korta telefonsamtal minskar också. Smarttelefonen erbjuder en mängd nya kanaler för kommunikation – och finländarna har snabbt anpassat sig till dem.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny studie visar att punkter i sms är ett tecken på ilska

Har du någon gång fått ett sms där personen avslutat med en punkt och tänkt: Varför är hen sur på mig?
– I sms och chatt-världen är det praxis att avsluta en mening genom att sluta skriva utan att sätta en punkt. Att skriva en punkt får mottagaren börjar fundera på varför du faktiskt har använt en punkt, säger Mark Liberman, professor i lingvistik vid Universtity of Pennsylvania, till New Republic.

DN - 30 okt 11 kl. 14:41

Sms och chatt ökar snabbt i jobbet

Snart är den fasta jobbtelefonen dumpad för gott, numera föredrar vi att använda epost och prata i mobil i jobbet. Men i informellare sammanhang och när det är bråttom väljer vi allt oftare att messa eller chatta..

Skånskan - 04 sep 19 kl. 06:05

Sms-konversation blir kortnoveller för alla

Jonas Karlsson, Klas Beyer, Jessica Schiefauer, Sandra Beijer, Babben Larsson och Bob Hansson har alla en sak gemensamt. De har alla skrivit kortnoveller för gratisappen Stories by Storytel, där konceptet är berättelser i chattformat som läsaren själv måste klicka fram.2017 lanserade Storytel appen Stories by Storytel efter att ha snappat upp formatet från USA.

TA - 12 sep 14 kl. 11:40

Försprånget för de rödgröna ökar

Med två dagar kvar till valet ökar återigen avståndet mellan blocken, enligt Aftonbladet/United Minds. Men det är sista dagen allt avgörs, understryker partisekreterarna för M och S.
Jämfört med tisdagens mätning har de rödgrönas försprång över Alliansen växt från 4,2 till 6,0 procentenheter.

YLE - 22 jan 14 kl. 04:40

Sms kan rädda liv vid hjärtstopp

Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst när som helst och då spelar sekunderna och minuterna stor roll. I Umeå tog man vid årsskiftet i bruk ett system där larmcentralen kan skicka ut sms till sjukvårdspersonal som befinner sig i närheten av någon som drabbats av hjärtstopp. En fantastisk idé, tycker sjukskötare vid Vasa centralsjukhus.

Expressen - 30 sep 16 kl. 22:25

Sms:et: "Säg upp dig från jobbet i morgon!"

”Säg upp dig från jobbet i morgon!” Så lyder uppmaningen i ett sms som har skickats till en stod mängd svenskar de senaste dagarna. Målet är att mottagaren ska registrera sig hos ett nätcasino – men avsändaren är inte den som mottagaren tror.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.