BT > Inrikes

Wednesday, 03 June, 12:21

BT - 30 okt 11 kl. 14:32

Gamla kvitton krogarnas nya fuskRestauranger ger kunder gamla kvitton fr att slippa redovisa intkter. Fusket r enligt Skatteverket utbrett och nu intensifieras kontrollerna.
Freteelsen tros vara ett resultat av den nya kassaregisterlagen som trdde i kraft i fjol.
- Nr det blev svrare att manipulera inkomster i kassan hittade fusket nya vgar, sger Conny Svensson p Skatteverket.
Sveriges hotell- och restaurangfretagare ifrgastter att problemet skulle vara allmnt spritt.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gamla, kvitton, krogarnasnya , fusk
Sydsvenskan - 30 okt 11 kl. 15:41

Gamla kvitton för nytt fusk

Restauranger ger kunder gamla kvitton för att slippa redovisa intäkter. Fusket är enligt Skatteverket utbrett och tros vara ett resultat av nya kassaregisterlagen. Branschen ifrågasätter att fusket skulle vara spritt.

NSD - 28 nov 19 kl. 10:17

Taxiresenärer får 30 år gamla kvitton

Ett stort tekniskt fel i ett system som flera taxibolag använder gör att deras kunder får kvitton från 1980-talet..

BT - 12 jun 12 kl. 07:57

Handeln dröjer med digitala kvitton

Trots att det numera är möjligt med digitala kvitton släpar handeln benen efter sig och fortsätter att spotta ur sig de miljöfientliga och giftiga papperskvitton som nästan ingen längre vill ha, skriver Stefan Norman. Närmast obemärkt har det alldeles nyligen skett en digital revolution på kvittoområdet. Dels har nya avancerade lösningar för digitala kvitton lanserats, dels har skattemyndigheterna äntligen släppt kravet på papperskvitton och godkänner numera digitala kvitton.

Skånskan - 06 mar 17 kl. 13:40

Fyra åtalas efter fusk med pant

SJÖBO I februari tog polisen tre män och en kvinna efter att de försökt att panta utländska burkar med falska streckkoder. ERWP.fif(0)Inne på Ica Kvantum i Sjöbo hade då personalen här hittat 781 burkar med falska koder påklistrade och kvitton på sammanlagt 843 kronor som plockats, eller kunde plockas, ut ur butiken.

PrivataAffärer - 20 jun 18 kl. 10:10

Efterlyses: 3,8 miljarder kronor i gamla sedlar

Enligt Riksbanken finns det fortfarande cirka 12 miljoner gamla 100-kronorssedlar och 5 miljoner 500-kronorssedlar som inte lösts in. Tillsammans har de ett värde på 3,8 miljarder kronor. – Har du fortfarande ogiltiga 100- och 500-kronorssedlar kvar så är det hög tid att gå till banken och sätta in dem på bankkonto nu.

Dagens PS - 09 maj 19 kl. 09:50

Nästa steg för Ica: Digitala kvitton

Redan nästa år ska butikskedjans alla kortkunder kunna erbjudas digitalt kvitto. Det skriver Di Digital. Ica ska tillsammans med starten Kivra lansera den nya plattformen för digitala kvitton i ett fåtal Ica-butiker till att börja med, och sedan är ambitionen att gradvis introducera den i hela landet innan 2020.

GöteborgsPosten - 06 feb 12 kl. 14:20

Chatten om krogarnas öppettider

Oj, många frågor och synpunkter blev det! Krogarnas öppettider blev hett debattämne när Cecilia Wigström (FP) och Bengt-Arne Reinholdson (S) chattade med besökarna på gp.se..

GöteborgsPosten - 15 apr 13 kl. 19:09

Krogarnas öppettider enda tvistefrågan

Alla var överens: alkoholpolitiken måste vara restriktiv. Men frågan om krogarnas öppettider upprörde känslor..

DN - 08 jan 18 kl. 09:05

Matbutiker lanserar digitala kvitton för miljön

I år kan det bli genombrott för papperslösa kvitton. I höst kommer en gemensam norm för kvitton i digital form. Men redan före sommaren kommer matkedjorna Hemköp och Willys att lansera digitala kvitton i sina butiker.

BT - 01 maj 12 kl. 11:20

Tummen upp för digitala kvitton

Papperskvittons existens har länge kritiserats - både för dess miljöfarlighet och tendens att försvinna när man mest behöver dem. Men numera godkänner Skatteverket även kvitton i digital form.
- Vi har haft en tolkning som sagt att det är papperskvitton som gäller.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.