SvD > Nyheter

Monday, 01 June, 16:01

SvD - 30 okt 11 kl. 14:21

Minnen ger ingen tröst
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minnenger ingen , tröst
YLE - 18 apr 17 kl. 18:53

Ekta bjuder på 400-åriga minnen från Dragsvik

Nu har du chans att bekanta dig med människor som under de senaste 400 åren har haft en koppling till Dragsvik. Västra Nylands landskapsmuseum bjuder på minnen från Dragsviks mångfacetterade historia. Det handlar inte bara om militärer från svenska, ryska och finska armén utan också om civila som har haft en relation till Dragsvik.

YA - 31 aug 14 kl. 06:30

De samlar kaféminnen

Foto: Emma Lawesson
Alla bär väl ett minne från något kafé. En ovanligt blommig kaffekopp, en maffig bakelse, en väldigt vänlig servitris eller ett spännande möte. Dessa minnen är just vad Österlens museum nu jagar.

BT - 12 dec 14 kl. 11:07

Man dömd på bortträngda minnen frias

Hovrätten för västra Sverige en man som tidigare dömts för sexuella övergrepp på sin dotter. Den domen hängde helt på minnen som dottern, som vuxen, upplevt sig få tillbaka under terapi. I somras dömdes mannen till tre års fängelse.

BT - 12 dec 14 kl. 12:38

Frias efter risk för falska minnen

Rättsväsendet verkar nu ha förkastat teorin om bortträngda minnen. En man dömd för sexövergrepp på dottern, som hon "mindes" via hypnos, frias av hovrätten.- Det är otroligt befriande för min huvudman att få en dom som säger precis det han sagt hela tiden.

BT - 31 maj 12 kl. 13:13

"Mina fina minnen känns totalt skändade"

Ett positivt besked som förhoppningsvis ökar chansen att få allt uppklarat, anser Kjell Antby om det nya dna-beviset. Det var hans bror och svägerska som blev brutalt mördade. ?

HBL - 11 jun 12 kl. 06:36

Lekholmen firade 75 år av glada minnen

Lekholmens 75-årsjubileum firades i går med festmässa i det lilla kapellet på holmen. Minnena, gemenskapen och glädjen var påtaglig bland gästerna.När festskaran träffades på Salutorget på söndag morgon och klev ombord på m/s Doris var vädret kulet, men stämningen desto varmare.

SR - 28 jan 14 kl. 06:35

Forskarna oense om bortträngda minnen

Spåren av det rättsliga spelet kring Sture Bergwall, eller Thomas Quick som han tidigare hette, har blivit bilden att bortträngda traumatiska minnen inte existerar. Men bland internationella minnesforskare pågår diskussionen fortfarande och långt ifrån alla är redo att avfärda idén att minnen medvetet kan trängas bort och återuppväckas. En av dem som inte vill avfärda bortträngda minnen är psykologiforskaren Michael Anderson..

Kristianstadsbladet - 28 aug 14 kl. 15:10

Din favoritlåt väcker gamla minnen

Föredrar du Mozart, Mikael Wiehe eller Lady Gaga i lurarna? Egentligen spelar det ingen roll. All musik väcker samma typ av minnen och känslor till liv, så länge den är en favorit.

BT - 28 aug 14 kl. 15:10

Din favoritlåt väcker gamla minnen

Föredrar du Mozart, Mikael Wiehe eller Lady Gaga i lurarna? Egentligen spelar det ingen roll. All musik väcker samma typ av minnen och känslor till liv, så länge den är en favorit.

BT - 12 dec 14 kl. 05:53

Ny dom om bortträngda minnen

I somras dömdes en man till tre års fängelse för sexuella övergrepp på dottern. Domen vilar helt på uppgifter från flickan, som i vuxen ålder gått i terapi och bland annat under hypnos börjat minnas vad som hänt. I dag kommer hovrättens dom.

YLE - 31 mar 15 kl. 18:25

"Det är en ocean av minnen"

Tv-nytt firar 50 år och jubileet till ära har flera välbekanta ansikten från nyhetssändningens historia bjudits till seminarium och fest på Yle. - Det är inte en fors utan en ocean av minnen som kommer emot en, säger Kaj Grundström, som var med om att starta Tv-nytt. I minglet i Yles Stora Smedja står bland annat de tidigare nyhetsuppläsarna Kristian Ulfstedt och Monica Welling.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.