UNT > Nyheter

Sunday, 07 June, 04:02

UNT - 30 okt 11 kl. 13:19

al-Assad väntar sig stöd från RysslandSyriens president Bashar al-Assad sade i rysk tv på söndagen att han förväntar sig fortsatt stöd från Ryssland trots den växande kritik som riktas mot hans regim och hårda tillslag mot oppositionen..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
assad, Ryssland, Bashar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: al-Assad, väntarsig , stödfrån , Ryssland
BT - 12 sep 13 kl. 05:01

Putin: Assad inte bakom gasattack

Representanter för de fem permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd - USA, Ryssland, Storbritannien, Kina och Frankrike - träffades på onsdagskvällen och diskuterade Syriens kemiska vapenarsenal. - Alla lade fram sina positioner men det var inga riktiga förhandlingar, sade en FN-diplomat efter det 45 minuter långa mötet, som hölls bakom stängda dörrar.I tisdags pressade Frankrike, Storbritannien och USA rådet i hopp om att få igenom en resolution där digra konsekvenser väntar om inte Syrien ställer sina kemiska vapen under internationell kontroll.

BT - 26 aug 13 kl. 08:56

Assad varnar USA för att ingripa

Syriens president Bashar al-Assad varnar USA för att en eventuell militär intervention kommer att misslyckas. - Misslyckande väntar USA som i alla tidigare krig det gett sig in i, från Vietnam till i dag, säger han till den ryska dagstidningen Izvestija.al-Assad avfärdar anklagelserna om att regimen utfört en kemvapenattack med argumentet att det går emot sunt förnuft då det finns risk att de egna styrkorna stryker med.

Sydsvenskan - 04 jan 16 kl. 19:12

I Mellanöstern förflyktigas allt som en gång var fast.

Som om situationen i Mellanöstern inte redan var tillräckligt explosiv har den pyrande konflikten mellan Saudiarabien och Iran nu flammat upp till öppen eld.De båda totalitära motparterna representerar dessutom islams två, bittert fientliga, huvudgrenar: shia och sunni.I Syrien rasar inbördeskriget vidare, det sekteristiska våldet i Irak fortsätter och i båda länderna försöker Islamiska staten med brutalast tänkbara metoder upprätta ett medeltidsinspirerat kalifat.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 19:12

I Mellanöstern förflyktigas allt som en gång var fast.

Som om situationen i Mellanöstern inte redan var tillräckligt explosiv har den pyrande konflikten mellan Saudiarabien och Iran nu flammat upp till öppen eld.De båda totalitära motparterna representerar dessutom islams två, bittert fientliga, huvudgrenar: shia och sunni.I Syrien rasar inbördeskriget vidare, det sekteristiska våldet i Irak fortsätter och i båda länderna försöker Islamiska staten med brutalast tänkbara metoder upprätta ett medeltidsinspirerat kalifat.

Nerikes Allehanda - 19 sep 15 kl. 05:03

Situationen i Syrien ser inte ut som i en B-västernfilm

Jag fick ett mejl från en läsare om alla som flyr från Syrien. Mejlet uttryckte en frustration över att konflikten verkar så obegriplig. Okej, då ska vi åtminstone göra ett försök att göra det lite mer begripligt.

SVT Debatt - 30 aug 13 kl. 15:37

FN-stött ingripande i Syrien skulle kunna ske redan idag

SYRIEN OCH FN Att över 100 000 syrier ska behöva dö innan omvärlden agerar är skamligt. Huvudansvaret ligger på Ryssland och Kina, som lagt in sitt veto när FN:s säkerhetsråd diskuterat frågan. Men det fråntar inte andra stater ansvar ?

BT - 19 mar 14 kl. 08:39

Anell: Krimkrisen ger hopp om en politisk lösning i Syrien

Kriget i Syrien är på väg in på sitt fjärde år utan någon omedelbar lösning i sikte. Alla försök till förhandlingar har misslyckats och ingen sida har lyckats besegra den andra militärt, även om Bashar al-Assadregimens styrkor, tillsammans med trupper från libanesiska Hizbollah, har haft framgångar på senare tid. Senaste i söndags erövrade de staden Yabroud, vilket anses mycket betydelsefullt.

BT - 04 sep 13 kl. 21:42

Senatsutskott röstar ja till angrepp

Utrikesutskottet i senaten röstade i kväll ja till ett amerikanskt angrepp mot Syrien. Nu väntar en kraftmätning i kongressen. Samtidigt fortsätter den ryske presidenten Vladimir Putin motsätta sig ett ingripande.

BT - 12 sep 13 kl. 00:37

FN-möte om Syriens kemvapen

Representanter för de fem permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd - USA, Ryssland, Storbritannien, Kina och Frankrike - träffades i kväll och diskuterade Syriens kemvapen. Mötet var ingen regelrätt förhandling.- Alla lade fram sina positioner men det var inga riktiga förhandlingar, sade en FN-diplomat efter det 45 minuter långa mötet som hölls innanför stängda dörrar.

Cornucopia - 11 okt 15 kl. 16:40

Tillsätt oberoende kommission och utred sjukhosbombningarna i Afghanistan

Läkare utan gränser, Médicins Sans Frontières - MSF, kräver att det tillsätts en oberoende internationell kommission för att utreda de människorättsvidriga bombningarna av sjukhus i Afghanistan. Jag håller med och stöder det kravet.

Jag har vid flera tillfällen gjort pro bono-reklam för MSF:s olika kampanjer här på bloggen.

BT - 24 aug 13 kl. 17:36

Ännu ingen FN-inspektion av attack

USA överväger olika alternativ för ingrepp i Syrien, samtidigt som FN:s vapeninspektörer fortfarande inte fått undersöka platsen för onsdagens attack. USA:s ser över möjliga alternativ för ett amerikanskt inripande i Syrien, efter den massaker som påstås ha dödat uppemot 1 300 människor i Damaskus i onsdags med hjälp av kemiska vapen. Det är fortfarande inte klart om eller av vem de kemiska stridsmedlen använts - rebellerna och regimen anklagar varandra.

Fler nyheter från UNT

UNT - 13 maj 20 kl. 10:01

Låstes in i taxibil – blev själv anmäld

Natten mot onsdag larmade en man polis eftersom han var inlåst i en taxi..

UNT - 13 maj 20 kl. 06:30

(S) vill se dator till varje skolelev

Socialdemokraterna vill att samtliga elever i Tierps kommun har egen dator till sitt skolarbete..

UNT - 13 maj 20 kl. 06:23

Varför ska kommuner springa LO:s ärenden?

Ännu en LO-ledare går över till Fairtrade..

UNT - 12 maj 20 kl. 20:30

"Nästan till salu" ökar lavinartat

Antalet bostäder som läggs ut som "snart till salu" ökar snabbt..

UNT - 12 maj 20 kl. 19:22

Nya satsningen: Sommargata i Uppsala city

Bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående när Uppsala kommun gör delar av Östra Ågatan till sommargata under tre månader..

UNT - 12 maj 20 kl. 17:37

Varken bara rätt eller bara fel att stänga

Sverige tycks få rätt med sin coronastrategi, men kan knappast räknas som ett föredöme..

UNT - 12 maj 20 kl. 15:05

Brand i centrala Östhammar

Räddningstjänsten fick rycka ut på en skorstensbrand i centrala Östhammar på tisdagen..

UNT - 12 maj 20 kl. 11:00

Tre Uppsalabutiker kan få gröna pris

Tre Uppsalabutiker finns bland de nominerade bland de priser som ska delas ut vid White Guide Green-evenemanget i augusti..

UNT - 12 maj 20 kl. 09:29

Åtalas för knivattack på Burger King

En 19-årig man åtalas nu för knivskärningen på Burger King i centrala Uppsala i februari..

UNT - 12 maj 20 kl. 07:00

Erfarenhet guld värd i tufft läge

Från chock via sorg och ilska till acceptans och ny kraft..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.