Opinionen.se > Opinion

Saturday, 30 May, 23:48

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Mubarak förhörs i december
Egyptens tidigare president Hosni Mubarak kommer förhöras igen den 28 december, rapporteras Reuters. Även flera av hans söner, ministrar och en stort antal poliser ska ställas till svars för vad som hände under revolten då över 800 människor dödades.De anhöriga har tidigare krävt att flera av domarna ska bytas ut eftersom de även verkade under Mubaraks regim..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Hosni Mubarak, Reuters, Mubaraks

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mubarak, förhörsi , december
Nyhetskanalen - 30 okt 11 kl. 12:08

Ny utfrågning av Mubarak vid årsskiftet

Nästa utfrågning av Egyptens avsatte president Hosni Mubarak äger rum den 28 december. Två dagar dessförinnan ska en annan domstol besluta om huruvida flera av domarna i rättegången mot Mubarak, några av hans söner, en minister och flera poliser, ska bytas ut..

Newsmill - 28 jan 11 kl. 20:41

Så fortsätter twitter-revolutionen trots att Mubarak stängt internet

Ingen trodde att händelsen i Sidi Bouzid i Tunisien i december förra året skulle utlösa en protestvåg över delar av mellanöstern. Nu har demokratiseringsvågen spridit sig till Egypten skriver Annika Beijbom, aktiv twittrare och förlagsredaktör..

Sydsvenskan - 09 feb 11 kl. 10:56

Odemokratisk författning gör demokrati svårt

Foto: Henrik Rosenqvist
En revolution utan ledare har folkresningen i Egypten kallats. Vad krävs för att den ska lyckas? Att Hosni Mubarak försvinner, hävdar större delen av oppositionen.

Sydsvenskan - 11 mar 12 kl. 06:30

Kvinnovåld i nytt ljus

Västvärlden ser en backlash på revolutionen. Men det systematiska våldet mot kvinnor i Egypten är inget nytt fenomen. Skillnaden är att nu ser världen vad som händer.

Sydsvenskan - 13 jul 11 kl. 06:30

Diktatorerna rubbas inte

Två diktatorer har fallit men resten sitter kvar. Några håller sig kvar med löften om framtida reformer, andra med skoningslöst våld. Här är en lägesrapport från arabvärlden efter sju månaders uppror.

Kristianstadsbladet - 08 feb 11 kl. 06:08

EU måste stötta Egypten

Upproret i Nordafrika har spridit sig från Tunisien till Egypten, och kan kanske fortsatta till övriga Nordafrika och till Mellanöstern.
Det hela påminner om hur Polen blev den tändande gnistan till de demokratiska revolutionerna i Öst- och Centraleuropa 1989.

Men vad gör EU?

BT - 04 nov 13 kl. 13:15

Mursirättegång skjuts upp

Egyptens avsatte president Muhammad Mursi ställdes i dag inför rätta, anklagad för att ha uppviglat till mord på demonstranter. Rättegången sköts dock upp till nästa år.Rättegången avbröts först sedan de anklagade ropat slagord och stört förhandlingarna.

BT - 04 nov 13 kl. 13:41

Mursirättegång skjuts upp

Egyptens avsatte president Muhammad Mursi ställdes i dag inför rätta, anklagad för att ha uppviglat till mord på demonstranter. Rättegången sköts dock upp till nästa år.Rättegången avbröts först sedan de anklagade ropat slagord och stört förhandlingarna.

Dagen - 22 mar 11 kl. 09:59

Kristna sa nej till grundlagsändring i Egypten

Många egyptiska kristna röstade nej till förslaget om grundlagsändringar. De fruktar att ett snabbt val kommer att öppna för islamistgrupper.

I och med den godkända grundlagsändringen kommer parlamentsval att ske i slutet av september och presidentval i december.

Sydsvenskan - 31 aug 11 kl. 06:30

Despotfruar landar mjukare

Arkivbild: AP
Det går sällan nöd på hustrun till en störtad despot. Kartläggning: så gick det för diktatorernas fruar.
När den italienske diktatorn Benito Mussolini dödades av partisaner 1945 var det älskarinnan Claretta Petacci som delade hans öde.

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 11 kl. 12:08

Ny Mubarakutfrågning vid årsskiftet

Nästa utfrågning av Egyptens avsatte president Hosni Mubarak äger rum den 28 december. Två dagar dessförinnan ska en annan domstol besluta om huruvida flera av domarna i rättegången mot Mubarak, några av hans söner, en minister och flera poliser, ska bytas ut. Advokater som företräder anhöriga till de som dödades under upproret har krävt att flera domare ska bytas ut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.