UNT > Utrikes

Sunday, 31 May, 04:48

UNT - 30 okt 11 kl. 13:01

Cancer priset för Kinas framgångBaksidan av Kinas ekonomiska framgång: Under de senaste tio åren har antalet fall av lungcancer ökat med 56 procent i Peking och bröstcancer med 127 procent, enligt rapport från Pekings institut för cancerforskning. (TT).
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Kinas, Peking, Pekings

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cancer, prisetför , Kinas, framgång
Sydsvenskan - 30 okt 11 kl. 14:21

Cancer priset för framgången

Foto: AP
Baksidan av Kinas ekonomiska framgång: Under de senaste tio åren har antalet fall av lungcancer ökat med 56 procent i Peking och bröstcancer med 127 procent, enligt rapport från Pekings institut för cancerforskning.
HONGKONG. Baksidan av Kinas ekonomiska framgång blir allt tydligare.

Supermiljöbloggen - 09 apr 18 kl. 14:13

Klimatbluffen – hur bra är egentligen Kinas miljöarbete? Utdrag ur Jojje Olssons nya bok

Sedan USA trädde ur Parisavtalet, så är det allt oftare till Kina som omvärlden sätter sitt hopp vad gäller klimatet. Men hur många har egentligen koll på var Parisavtalet innebär för Kinas del? Hur ser landets målsättningar ut på klimatområdet, och när är man beredd att alls börja minska utsläppen?

YLE - 09 apr 17 kl. 08:23

Lätt öppna börsen för cancer

Miljontals euro delas varje år ut till stöd och forskning som är kopplat till någon av de 200 sjukdomar som ingår i begreppet cancer. Det dramatiska och oberäkneliga i att vem som helst kan insjukna när som helst är en av orsakerna till att det är lätt att öppna börsen för cancerinsamlingar. Cancerstiftelsen delade ut hela 5,8 miljoner euro i stipendier och vetenskapsstöd år 2015.

YLE - 09 mar 16 kl. 04:45

Immunterapi mot cancer - lovande men dyr vårdform

Ungefär var tredje finländare insjuknar någon gång under sitt liv i cancer. Flera cancerformer har hittills varit svårbehandlade men nya metoder håller på att ändra på det. Den mest lovande handlar om att att bekämpa cancer genom att injicera ett skräddarsytt virus i kroppen.

Skånskan - 23 nov 16 kl. 14:00

Framgångsrik säsong kröns med nytt pris

HÖRBY 2016 går till historien som Hörby FF:s kanske framgångsrikaste år någonsin, med avancemang både för herrlaget och damlaget och en ungdomssektion som sjuder av liv och rörelse.
Och framgångarna fortsätter för föreningen. Nu är det nämligen klart att Hörby FF får årets föreningspris av Lions Club i Hörby.

YLE - 01 apr 17 kl. 15:15

Måste vi prata om cancer?

Varje år insjuknar mer än 30 000 finländare i cancer. Statistiskt kommer var tredje person att insjukna. Är det inte du, så är det kanske din mamma, arbetskamrat eller partner.

Supermiljöbloggen - 08 aug 14 kl. 13:42

Kinas gröna revolution

Startskottet på Kinas enorma satsningar inom grön energi kan sättas till mars 2011. Då antog landets politiker en ny ekonomisk femårsplan, som bland annat innebar satsningar om 3 000 miljarder kronor på förnybar energi. De ambitiösa målsättningarna innefattar att till 2015 minska landets koldioxidutsläpp med 40 procent jämfört med 2005 års nivåer, samt att till samma år minska kolets andel av elproduktionen från 70 till 63 procent Supermiljöbloggen presenterar del två i artikelserien Kina, energin och miljön.

News55 - 09 feb 18 kl. 14:10

Kenneth Gärdestad tog emot hederspris trots sin svåra cancer

Kenneth Gärdestad är sedan en längre tid tillbaka svårt sjuk i cancer. Igår fick han ta emot årets hederspris på Grammisgalan och höll trots sin dåliga hälsa ett känslosamt tacktal som möttes av publikens jubel, skriver Aftonbladet. – Jag mår sämst.

YLE - 14 okt 14 kl. 16:49

EU: Tolv sätt att förebygga cancer

I Finland drabbas var tredje invånare i något skede av sitt liv av cancer. Upp till hälften av de här fallen kunde ändå förebyggas - genom sunda livsvanor och andra personliga val. För att hjälpa folk att välja rätt har EU nu alltså uppdaterat sina rekommendationer för hur man ska leva för att minska riskerna för cancer.

Dagens PS - 05 jul 19 kl. 10:56

Priskollaps på järnmalm efter kinas hårdhandskar

Järnmalmspriset var som mest ned 6,2 procent under terminshandeln i Singapore på fredagen, rapporterar Bloomberg News. Anledningen är att Kinas ledande stålbranschorganisation begärt en statlig utredning av prisrallyt. Organisationen efterfrågar ordning på den globala järnmalmsmarknaden.

Fler nyheter från UNT

UNT - 13 maj 20 kl. 09:01

Bambubrist skickar pandor tillbaka till Kina

Er Shun och Da Mao skulle egentligen ha stannat i Kanada i flera år till..

UNT - 13 maj 20 kl. 08:44

Inspelning skakar hårt pressad Bolsonaro

Brasiliens president Jair Bolsonaro förnekar att han sparkade landets federala polischef för att förhindra en utredning mot sin familj..

UNT - 13 maj 20 kl. 08:34

Österrike öppnar gräns mot Tyskland i juni

Österrike och Tyskland kommer att öppna gränsen mellan länderna den 15 juni, enligt regeringen i Wien..

UNT - 13 maj 20 kl. 08:17

Pompeo i munskydd har landat i Israel

USA:s utrikesminister Mike Pompeo har landat i Tel Aviv i Israel, bara timmar innan den planerade installationen av landets nya koalitionsregering..

UNT - 13 maj 20 kl. 07:42

Covid-19 spås ta fler liv än befarat i USA

I början av augusti beräknas över 147 000 amerikaner ha dött i coronapandemin i USA, enligt en ny prognos..

UNT - 13 maj 20 kl. 06:35

Biden ett steg närmare presidentkandidatur

I USA fortsätter delstater att genomföra primärval inför höstens presidentval..

UNT - 13 maj 20 kl. 06:02

Riktlinjer att vänta för gränser och resor

Hur, när och var ska turismen komma igång igen efter coronakrisen?.

UNT - 13 maj 20 kl. 05:21

Rekordhögt antal virusdöda i Brasilien

Antalet bekräftade coronavirusfall i Brasilien har stigit till nära 178 000 enligt myndigheterna och över 12 400 personer rapporteras ha avlidit..

UNT - 13 maj 20 kl. 04:25

Hälften smittade i colombianskt fängelse

Hälften av alla intagna vid ett fängelse i södra Colombia har bekräftats vara coronasmittade..

UNT - 13 maj 20 kl. 03:07

Venezuela förlänger restriktioner

Venezuelas president Nicolás Maduro säger att landets coronarelaterade restriktioner förlängs i ytterligare en månad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.