GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 01 June, 18:54

GöteborgsPosten - 30 okt 11 kl. 09:09

Hotar sätta Mellanöstern i brandPresident Bashar al-Assad varnar andra länder för att blanda sig i vad han menar är Syriens interna angelägenheter. Han säger att det skulle skapa "ännu ett Afghanistan" och sätta hela Mellanöstern i brand..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Mellanöstern, Bashar, assad, Syriens, Afghanistan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotar, sätta, Mellanösterni , brand
Expressen - 26 jun 19 kl. 07:54

Krig mellan USA och Iran sätter Mellanöstern i brand – ett scenario i sex steg

Spänningen mellan USA och Iran trappas upp för varje dag – och risken för fullskaligt krig är akut.Donald Trump hotar Iran med ”utplåning” och den iranske presidenten Hassan Rouhani säger att Vita huset lider av ”mentalsjukdom”.Så här kan ordkriget steg för steg övergå i en väpnad konfrontation – som hotar att dra in hela Mellanöstern..

DN - 06 sep 14 kl. 13:38

Det blodiga spelet om Mellanöstern

• En brittisk soldat hissar flaggan i Kirkuk i nuvarande Irak. Segrarna i första världskriget drar i all hast upp de nya landgränserna i regionen.• I dag har historien hunnit ifatt det koloniala spelet om Mellanöstern.

Cornucopia - 30 sep 15 kl. 09:17

Saudi-Arabien hotar anfalla Assad och Syrien

Nu när den ryske despoten och diktatorn Vladimir Putin verkar lyckas lura ett splittrat och försvagat väst att stöda diktatorn Assad sätter diktaturen Saudi-Arabien ner foten. Saudi-Arabiens utrikesminister hotar nu med ett militärt anfall mot Assad och hela Mellanöstern riskerar att explodera i krig.

Assad tillhör som bekant Saudi-Arabiens ärkefiende Irans allierade, och att även väst skulle stöda Assad-regimen, utmanövrerade av Putin blir helt enkelt för mycket.

BT - 27 feb 14 kl. 08:51

Anell: Det tilltagande våldet hotar utvecklingen i Irak

Syrien är inte en plats man bör tänka så mycket på om man har god empatisk förmåga och lätt att sätta sig in i andra människors situation. Inte om man vill behålla sinneslugnet. Men det finns även många andra platser i Mellanöstern som man med fördel bör undvika.

BT - 13 dec 14 kl. 16:43

Kreml hotar besvara USA-sanktioner

Ryssland hotar med motåtgärder om de nya ekonomiska sanktioner som USA diskuterar blir verklighet. Kanske kommer planerna att överskugga mötet mellan ländernas utrikesministrar på söndag. Trots krisen i östra Ukraina uppges läget i Mellanöstern stå högst på dagordningen när John Kerry och Sergej Lavrov möts i Rom på söndag.

SR - 28 jun 13 kl. 06:34

Svartrost hotar världens veteskördar

Parasitsvampen svartrost hotar den globala livsmedelsförsörjningen eftersom den i stora delar av Afrika och mellanöstern angriper vete och förstör skördarna. De vetesorter som tidigare tagits fram och som stod emot skadegörarna fungerar inte längre. Nu presenterar forskare i bland annat USA och Kina lösningar för att få fram nya resistenta vetesorter som kan stå emot svartrosten..

SVT - 01 jan 20 kl. 03:35

Trump hotar Iran: Kommer få betala ett högt pris

USA:s ambassad i Iraks huvudstad Bagdad stormades på nyårsafton. USA kommer nu skicka 750 soldater till Mellanöstern och president Trump hotar Iran, som han håller ansvarig för attacken..

Världen Idag - 16 feb 15 kl. 00:01

Dick Erixon: Det börjar likna kamp mellan civilisationer

Terrorn kommer vår vardag allt närmare. De jihadister som glorifierar besinningslöst våld växer sig allt starkare. De tar över stora landområden i Syrien och Irak och hotar att sprida sig till övriga Mellanöstern.

Opinionen.se - 26 apr 13 kl. 12:54

Antiskrytkampanj hotar lyxföretag

Konsumtionen av lyxiga varumärken som Gucci, Yves Saint Laurent och Hermès hotas av lågkonjunkturen och, inte minst, av nya vindar i Kina. Där driver myndigheterna kampanj mot korruption och skrytsam konsumtion, vilket drabbar lyxindustrin hårt. Franska PPR, som äger bland annat Gucci och Puma, missade sina egna säljmål första kvartalet i år och någon ljusning finns inte i sikte vare sig i Kina, krisdrabbade Europa eller Mellanöstern.

FriaTider - 29 okt 13 kl. 10:28

Tidigare utrikesminister: Israellobbyn hotar freden

Storbritanniens före detta utrikesminister Jack Straw riktade förra veckan skarp kritik mot judiska lobbygrupper, som han menar utgör det största hindret mot fred i Mellanöstern..

SvD - 08 jan 15 kl. 17:31

Ryska medier: Det är inte vi som hotar Europa

Rysslands president Vladimir Putin ringde på onsdagen François Hollande och fördömde terrordåden. Men de statligt styrda mediernas budskap är att Europa sår vad man har skördat efter att ha stött islamister i Mellanöstern..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Något ökad aktivitet i brittisk industri i maj

Tillverkningsindustrin i Storbritannien är fortfarande rejält påverkad av effekterna av coronapandemin. Samtidigt visar inköpschefsindex för industrin (PMI) på en uppgång i maj, jämfört med månaden före..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Örebroprofil lägger av – blir tränare

Örebro-profilen Marcus Weinstock, 36, avslutar sin spelarkarriär..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Tömmernes: "Fanns andra alternativ – men jag ville stanna"

Stjärnbacken om nya kontraktet i Schweiz och dialogen med Frölunda..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

SHL-stjärnan om cancern: "En total chock"

I februari tog Kristian Näkyväs SHL-säsong med Örebro abrupt slut. Han hade drabbats av testikelcancer..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Minister: Tiotals jihadister dödade

Stora skaror jihadister, däribland viktiga ledare för upprorsgrupperna, har dödats i strider i Cabo Delgado i norra Moçambique, uppger försvarsminister Jaime Neto..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Svenska sågverk vinnare i krisen

Svenska sågverk har tagit marknadsandelar främst i Kina men också i USA under coronapandemin. Det har framför allt skett på bekostnad av kanadensiska konkurrenter, rapporterar.

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Friidrottsstjärnan hoppade in i vården – har nu själv smittats

Den flerfaldiga SM-vinnaren är sjukskriven: "Jag fick en konstig känsla i bröstet".

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Tusentals flyttas i flyktingkrisens Grekland

Grekiska myndigheter flyttar från och med i dag över 11 200 människor från bostäder på det grekiska fastlandet för att lämna plats för asylsökande som bor i undermåliga läger på öar..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Jagad älg stångade jägare på motorväg

En jägare har blivit stångad av en skadad älg på E6:an vid Hjärnarp utanför Ängelholm under måndagsmorgonen..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Sverker Sörlin ger ut gratis krisbok

Hur ska vi förstå kriser och vad kan vi lära oss av dem? Idéhistorikern och författaren Sverker Sörlin sätter coronakrisen i ett större perspektiv i nya boken "Kris! Från Estonia till Corona".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.