Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 26 May, 00:56

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 11 kl. 01:00

Höstlovet är ingen tid för vilaHöstlovet kan vara vilsamt, mysigt ? eller alldeles sprängfyllt av aktiviteter. Vissa kostar och kräver föranmälan, andra inte. Här bjuder vi på ett axplock av gratis roligheter i Helsingborg för både små och de lite större. Klipp ut och spara!.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Helsingborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höstlovetär ingen , tidför , vila
Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 21:10

Höstlovet ett lov i förändring

Höstlovet började som arbetslov, försvann, återuppstod som några extra lediga dagar för att nu vara en hel vecka långt. Och lovet kan vara på väg att förändras igen.
Gamla tiders skördelov - då barnen fick stanna hemma från skolan för att hjälpa till med att plocka potatis eller betor - togs bort 1958.

BT - 28 okt 14 kl. 21:10

Höstlovet ett lov i förändring

Höstlovet började som arbetslov, försvann, återuppstod som några extra lediga dagar för att nu vara en hel vecka långt. Och lovet kan vara på väg att förändras igen. Gamla tiders skördelov - då barnen fick stanna hemma från skolan för att hjälpa till med att plocka potatis eller betor - togs bort 1958.

Dagens PS - 24 jul 19 kl. 10:21

Sommarens framgångsrecept – vila dig i form

En liten sommarkrönika om att ta hand om sig själv och bygga upp välbehövliga reserver inför nya utmaningar. En viktig nyckel till framgång är återhämtning. Sedan kan återhämtning på bästa sätt se olika ut för olika personer.

Skånskan - 16 jun 18 kl. 11:00

Vila-enheten läggs ned

Kävlinge I 14 år har Vila-gruppen i Kävlinge vårdat människor i livets slutskede, tröstat dem och deras anhöriga när döden närmat sig. Nu har deras chefer beslutat att gruppen ska splittras.
De sex specialutbildade undersköterskorna som alla jobbat i gruppen i många år befarar att det blir slutet för den palliativa vården i Kävlinge.

Polisen - 14 okt 13 kl. 13:57

Ansök om pass i god tid före höstlovet, vecka 44

Vi vet av erfarenhet att många passar på att söka pass under höstlovet, vecka 44. I år byter dessutom Polisen till ett nytt kassasystem under den veckan och det kan därför bli långa köer. Kom gärna till oss veckan innan och ansök om nytt pass om det är möjligt..

YA - 09 okt 14 kl. 07:00

Höstlovet kan flyttas tillbaka

Kritiken var hård mot beslutet i Ystad att flytta årets höstlov. Redan nästa år kan lovet flyttas tillbaka igen till den traditionella veckan före allhelgonahelgen.
När barn- och utbildningsnämnden träffas í slutet av året ska politikerna ta beslut om när höstlovet placeras under terminen.

Sydsvenskan - 05 sep 15 kl. 16:09

En chans att pausa och vila

Det är en speciell dagi dag. En viktig dag som skiljer sig mot de andra, en dag med särskilda möjligheter. Som dessutom återkommer en gång i veckan och ger oss chansen att pausa, att vila.

Helsingborgs Dagblad - 05 sep 15 kl. 16:09

En chans att pausa och vila

Det är en speciell dagi dag. En viktig dag som skiljer sig mot de andra, en dag med särskilda möjligheter. Som dessutom återkommer en gång i veckan och ger oss chansen att pausa, att vila.

YLE - 14 apr 17 kl. 08:05

"Långfredagen ska vara till för vila och att vara med nära och kära"

Påsken är kyrkoårets höjdpunkt. I dag ser vårt påskfirande ändå annorlunda ut jämfört med tidigare. Exempelvis får butikerna hålla öppet under hela påsken, också i dag på långfredagen.

YLE - 26 maj 17 kl. 05:37

Vatanen kan tvingas vila i ett halvår – spelade skadad i slutspelet

Anaheim Ducks blåvita försvarsspelare Sami Vatanen får ett lite längre sommarlov. Klubben meddelar att backen tvingas vila i upp till ett halvår på grund av en skadad axel som måste opereras. Det var under den säsongsavslutande presskonferensen som Anaheim gav beskedet: Vatanen kommer att vara borta länge.

Skånskan - 24 okt 15 kl. 14:00

Elever får jobba under höstlovet

KÄVLINGE Under höstlovet i nästa vecka kommer niondeklassare att feriearbeta inom hemvården och handikappomsorgen i Kävlinge.Elva blivande gymnasieelever i Kävlinge kommun får prova på att arbeta med vård och omsorg för äldre eller med personer som har funktionshinder.
Syftet är att få fler ungdomar att söka till Vård- och omsorgsprogrammet samt Barn- och fritidsprogrammet.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Villabrand utanför Sjöbo – en till sjukhus

En person har förts med ambulans till sjukhus i samband med en villabrand i Sjöbo kommun. Larmet om branden kom vid 23-tiden. – Den ska tydligen vara delvis övertänd i alla fall, så de får jobba med att se till att det inte sprider sig, säger Nina Janow.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Taipei filmfestival anordnas trots pandemi

Filmfestivalen i Taipei äger rum i juni. men i år utan några besökare från utlandet, rapporterar Variety. Det blir den första filmfestivalen att anordnas sedan coronapandemin startade.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Hundratals migranter återförda till Libyen

Libyens kustbevakning har stoppat och återfört närmare 400 migranter i fem olika båtar som försökt ta sig över Medelhavet, enligt FN:s internationella migrationsorganisation IOM. Det rör sig 317 migranter som återfördes till läger i Libyen i söndags kvä.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Dansk ”kattnappare” dömd till böter

Flera katter försvann i Rønne på den danska ön Bornholm. Polisen hade inga spår, men efter att ha fått in ett antal tips riktades misstankarna mot en 50-årig man. Mannen misstänktes för att fram till den 14 mars i fjol fångat in minst sju katter i en fä.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Man misshandlad i Ängelholm – förd till sjukhus

En man utsattes under måndagskvällen för en misshandel i Ängelholm. Han hade stick- eller skärskador när han fördes med ambulans till sjukhus, enligt polisen..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Miljarder liter kloakvatten ut i Öresund

Planerna på att släppa ut stora mängder orenat avloppsvatten från Köpenhamn i Öresund under fem dagar har väckt uppståndelse i både Sverige och Danmark. Planerna har skjutits upp men nu avslöjas att betydligt större mängder kloakvatten har släppts ut i.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Vanligare med streetrace i nedstängt Frankrike

När de franska gatorna ligger tomma under nedstängningen på grund av coronapandemin passar unga fartdårar med motorcyklar på. Antalet illegala streetrace med motorcykel har ökat kraftigt under nedstängningen, enligt inrikesminister Christophe Castaner..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Ökad inlämning av elavfall

Över 147 000 ton elektronik lämnades till återvinning under 2019, enligt statistik från El-Kretsen. Det är en liten viktuppgång jämfört med 2018. Även antalet dumpade elprodukter ökade.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Ung man död i MC-olycka i Malmö

En man i 20-årsåldern har avlidit i en MC-olycka i Malmö, enligt polisen. Olyckan inträffade vid halv ett-tiden på måndagen när motorcykeln som mannen färdades på krockade med en lastbil. Mannen fördes till sjukhus men avled senare av sina skador.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Britter tar nya steg mot öppet samhälle

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson aviserar nya steg mot öppnandet av det brittiska samhället efter coronastängningen. Från den 1 juni ska utomhusmarknader och bilsalonger öppna igen liksom skolorna för de yngre barnen. Den 15 juni ska tusent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.