Alliansfritt Sverige > Opinion

Friday, 29 May, 11:13

Alliansfritt Sverige - 30 okt 11 kl. 10:00

M-bloggare kräver tacksamhet för M:s rösträttsmotståndTACKSAMHETSSKULD. Moderaterna fortsätter att ha problem med rösträttsfrågan. Minst lyckad av alla som försökt är den moderata bloggaren Roger Södervall i hans blogginlägg Arkelsten och historien. Ett blogginlägg som kommer att gå till historien.
Vi måste börja någonstans i vansinnet så vi börjar här: Kampen för frihet måste man alltid genomlida för att få förmånen att uppleva det fria demokratiska samhällets förmåner.Det vet Roger Södervall ingenting om då det var socialdemokrater och liberaler som kämpade mot moderater för att få rösträtt (för övrigt bekräftat av Fredrik Reinfeldt i lunchekot 25:e oktober). Moderaterna genomled inget - de skapade däremot ett stort lidanade. Men det är uppfriskande med en moderat som inte hycklar med sitt partis skamliga historia. Han förnekar inte att de var mot rösträtten utan applåderar det istället:All tider har sina kämpar och kamper. För att bättre förstå den tid då vi alla kämpade för allmän rösträtt bör man belysa den tidens då rådande tankegångar. Det fanns en allmänt utbredd oro och rädsla för revolution och våld. Man hade då i minnet hemskheterna från den franska revulotionen. Det hade redan seglat upp orosmoln i form av Maxism och kommunism. Det fanns även på den tiden tyckare och tänkare som allvarligt varnade för kommunismen och vad den skulle leda till. Med den kunskap vi besitter idag, så kan man med fog ge den oron förståelse.Vad har franska revolutionen och ryska revolutionen gemensant? De var revolutioner, inte fria demokratiska val. Valet stod inte mellan att inför att införa proletariatets diktatur eller fortsätta vara en diktatur - det var att införa demokrati. Att moderata tyckare och tänkare som var mot rösträtten var mot andra ideologier som heller inte ville ha fria val är inget som ger dem någon ära, det gör dem till fascister. Men vänta det kommer mer:Hade man veta då, vad vi vet idag om kommunismen så hade den med största säkerhet blivit i lag förbjuden. Man skall veta att de inom det allmäna valmansförbundet som var emot allmän rösträtt, hade detta perspektiv av oro att betänka. Jag vill till och med gå så långt, att jag vill påstå att det beror på det allmäna valmansförbundets tveksamhet till allmän rösträtt, som ligger till grund för att vi inte blev mera smittade av den röda faran än vi faktiskt blev. Sett i den historiska bakspeglen och i ljuset av vad vi idag vet om kommunismen, så bör vi nog alla vara lite tacksamma för det allmäna valmansförbundets tveksamhet och konservatism.... och där krävde han att svenska folket ska vara tacksamma för att Moderaterna kämpade mot rösträtten. Eller: utan de antidemokratiska Moderaterna så hade Sverige varit en sovjetdiktatur. Finns bara ett problem med detta: det var socialdemokrater och liberaler som kämpade för demokrati.
Roger Södervall är tidigare främst känd för att människohögen FAS 3 är en älskad reform:Den omsorg och kärlek som visas reformen FAS 3 har aldrig tidigare hänt i Sverige.Nu har han toppat detta men kraven på tacksamhet för rösträttsmotståndet. Vi trodde det skulle vara omöjligt men Roger Södervall har överträffat våra högt ställda förväntningar på honom.Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Tacksamhetsskuld, Roger Södervall, Arkelsten, Fredrik Reinfeldt, All, Maxism, Hade, Moderaterna, Sverige, Södervall, FAS, Den

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M-bloggare, kräver, tacksamhetför , M:s, rösträttsmotstånd
YLE - 15 jan 14 kl. 13:35

Bloggare ska marknadsföra Finland

Finland ska nu bli ett attraktivt resmål genom bloggar, Twitter och Facebook. För tillfället befinner sig fyrtio internationella resebloggare i Finland. Genom sina sociala medier-nätverk ska de få folk att bli intresserade av Finland.

YLE - 01 sep 15 kl. 04:06

Finländska bloggare gör reklam i smyg

Att bloggare samarbetar med företag har blivit allt vanligare. Mot betalning kan en bloggare till exempel tala om en viss produkt eller upplevelse som företaget säljer. Problemet är att flera finländska bloggare låter bli att nämna att det handlar om kommersiellt samarbete, vilket lätt kan lura publiken.

YLE - 15 okt 15 kl. 09:41

Bloggare fiskar galanomineringar

Det susar i bloggosfären, det är dags att nominera till Galan 2015. Får man fiska? Hur ska man tänka när man nominerar?

YLE - 05 apr 17 kl. 04:00

Flera bloggare och vloggare gör dold reklam

Flera finländska stjärnor på plattformar såsom Youtube och Instagram gör det inte alltid klart när det de säger eller skriver är ett kommersiellt budskap, på uppdrag av ett företag, och när det inte är det. Det här beror både på okunskap och på att det råder förvirring om vilka riktlinjer man borde följa. "Det var fantastiskt att äta sushi!

Entreprenör24 - 24 sep 13 kl. 09:57

Bloggare + e-handel = sant

Snart kan du som e-handlare få hjälp att hitta bloggare som kan hjälpa dig marknadsföra ditt företag. Bloggsökmotorn Twingly lanserar nu tjänsten Blog Manager som ska underlätta samarbeten omkring e-handel.  Twingly är en svensk sökmotor för bloggar som nu ger sig in i e-handelmarknaden.

YLE - 23 jan 15 kl. 11:30

Ny sajt för finlandssvenska bloggare

Den 14 februari, på alla hjärtans dag, lanseras den nya bloggsajten Sevendays.fi för utvalda finlandssvenska bloggare, poddare och krönikörer. HSS Media ligger bakom den nöjesbetonade satsningen, som tar avstamp i Österbotten.

Dagensanalys.se - 21 apr 17 kl. 13:02

Bloggare bekämpar Instagrams nya flödesalgoritm

För ett tag sedan ändrade Instagram sitt nyhetsflöde från strikt kronologiskt till att föredra ”populära posts”. Det har gjort att bloggare och Influencers nu sluter sig samman för att bekämpa det nya flödet. Många bloggare och Influencers upplever att de, sedan juni 2016 när Instagram ändrade flödet, fått betydligt svårare att nå ut till människor på ett organiskt sätt.

Dagensanalys.se - 16 aug 19 kl. 08:58

Nytt kvinnoideal skapas av kvinnliga influencers och bloggare

Ett helt nytt kvinnoideal visas upp i sociala medier av dagens framgångsrika kvinnliga bloggare och influencers. Det menar Magdalena Petersson Mc Intyre, forskare på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. För att ha en karriär som framgångsrik bloggare och influencer behöver du också dela personliga erfarenheter.

Sydsvenskan - 27 feb 15 kl. 07:58

Protester efter mord på bloggare

Hundratals demonstranter samlades på fredagen i Dhaka för att fördöma mordet på den amerikanska bloggaren och författaren Avjit Roy, som dagen innan knivskars till döds av en grupp okända män. Hans fru skadades också allvarligt i attacken.— Attacken mot Roy och hans fru Rafida Ahmed är avskyvärd...

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 15 kl. 07:58

Protester efter mord på bloggare

Hundratals demonstranter samlades på fredagen i Dhaka för att fördöma mordet på den amerikanska bloggaren och författaren Avjit Roy, som dagen innan knivskars till döds av en grupp okända män. Hans fru skadades också allvarligt i attacken.— Attacken mot Roy och hans fru Rafida Ahmed är avskyvärd...

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.