BT > Inrikes

Saturday, 06 June, 07:07

BT - 30 okt 11 kl. 08:52

Dagens pensionärer allt piggareDagens pensionärer är allt friskare och piggare än vad de var för 30 år sedan, visar ett forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.
Mer än 1 000 70-åriga män och kvinnor har kartlagts från 1970-talet och 30 år framåt och slutsatsen är att dagens pensionär är en helt annan än gårdagens.
Professor Ingmar Skoog anser att rönen bör vara intressanta i en diskussion om när den obligatoriska pensionsåldern ska infalla.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sahlgrenska, Göteborg, Ingmar Skoog

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagens, pensionärerallt , piggare
Dagens PS - 06 apr 18 kl. 12:12

Sveriges pensionärer allt villigare att rösta nytt

Pensionärerna är en stor väljargrupp och det har partierna insett. Det nya är att gruppen pensionärer är rörligare än förut, skriver Expressen Dina Pengar. Kampen om deras röster har börjat och för de politiska partierna handlar det om två miljoner pensionärer som i höst går till valurnorna.

Ekonomistas - 24 jun 14 kl. 20:00

Därför betalar inte pensionärer högre skatt

Under valår är det som bekant röstköp som räknas bland de politiska partierna. Sveriges pensionärer utgör en av de största väljargrupperna, och detta märktes tydligt i socialdemokraternas senaste utspel att skatten på pensionerna ska sänkas ifall vi byter regering i höst. Men håller Stefan Löfvéns argument om att 1) pensioner är uppskjuten lön och 2) pensionerna idag beskattas hårdare än arbetsinkomster?

Dagens PS - 23 aug 19 kl. 08:50

Gör regeringen tillräckligt för pensionärer?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Pensionärsskatten sänks – men allra mest för rika pensionärerna.

Dagens PS - 24 nov 16 kl. 10:12

Världsranking: Här är 12 paradis för pensionärer

Glöm Sverige. Om du vill maximera pensionen bör du rikta blicken utomlands. Det tipset ger amerikanska Huffington Post som varje år rankar världens bästa platser att gå i pension.

News55 - 07 sep 16 kl. 16:51

Många pensionärer lever under fattigdomsgränsen

Fredrik von Platen, SPF Seniorernas sakkunnige i bostadsfrågor, skriver i en debattartikel på Dagens Samhälle om hur dagens pensionärer lever allt fattigare. Antalet svenska pensionärer som lever under fattigdomsgränsen 11 800 kronor per månad har fördubblats de senaste 10 åren, något som Fredrik von Platen menar inte kan få fortsätta. Förbättra ekonomin för äldre Ett pensionssystem är inte något som kan förändras snabbt men det finns däremot andra sätt att förbättra ekonomin för många äldre.

Dagens PS - 20 sep 17 kl. 08:18

Pensionärer skattejagas i utländskt paradis

Svenska seniorer hotas av en ny skattesmäll.  Som DagensPS.se tidigare skrivit om har Portugal blivit ett populärt säte för svenska pensionärer eftersom man kan ta ut tjänstepension från privata arbetsgivare helt skattefritt.

Dagens PS - 19 nov 19 kl. 11:10

Pensionärer kan gjuta nytt liv i kronan

Kronans värde kan stärkas av framtida pensionärer. Det tror i alla fall en valutastrateg. Det är Svd Näringsliv som har intervjuat Handelsbankens valutastrateg Lars Henriksson om hans framtidsutsikter för den svenska kronan.

Dagens PS - 23 mar 17 kl. 08:01

Avslöjar: Sänkt skatt för 1,4 miljoner pensionärer

De senaste årens heta debatt kring skatten för pensionärer kommer att få en rejäl vändning på torsdagen, avslöjar nu SVT Nyheter. Enligt artikeln kommer regeringen i dag att presentera ett förslag på en skattesänkning för 1,4 miljoner pensionärer, rapporterar man och hänvisar bland annat till ett kryptiskt uttalande från statsminister Stefan Löfven (S) under ett tal i Värmland på onsdagskvällen. ”I morgon berättar vi något som får många pensionärer att bli väldigt glada”, ska han ha sagt.

Dagens PS - 25 okt 16 kl. 10:57

Här är nyföretagarna pensionärer

Entreprenörskap är alltid i ropet här på Dagens PS. Här kan du läsa om Sveriges 25 genom tiderna största entreprenörer, och den entreprenör framför andra som anses vara nummer ett historiskt. Dagens PS krönikör Tommy Jacobson skrev för en tid sedan vad som kännetecknar entreprenören.

Dagens PS - 08 apr 19 kl. 10:54

40.000 pensionärer fast i skuldträsket

Så många uppges ha skulder hos Kronofogden, och hälften har haft det i mer än 20 år. Det här rapporterar Sveriges Radio och hänvisar till KFM:s egen analys, som visar att runt 40.000 pensionärer har skulder hos myndigheten.

Dagens PS - 12 apr 19 kl. 15:00

Dagens virala: Finansministern, skuldsatta pensionärer och IS-barn

Dagen har präglats av finansministerns uttalande, skuldsatta pensionärer, och IS-barnen. DAGENS VIRALA – Dagens PS samlar nätets trendande snackisar och hetaste artiklar inom affärer och näringsliv. Mest sökta på Google Tesla dödar billigaste Model 3 – men ny modell kommer till Sverige – M3 Den billigaste modellen kan numera bara beställas via telefon eller i butik.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.