Opinionen.se > Opinion

Friday, 29 May, 12:50

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Syriens Assad varnar omvärlden
Syriens president Bashar al-Assad varnar för att hans regim är beredd att "sätta hela regionen i brand" om utländska stater blandar sig i den pågående konflikten.Uttalandet görs i en intervju med brittiska Sunday Telegraph efter en av de blodigaste dagarna på länge. Säkerhetsstyrkor sköt på lördagen ihjäl minst 40 människor vid demonstrationer på olika håll i landet. Mer än 3.000 människor har dödats i Syrien sedan oroligheterna började i mars i år..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Assad, Bashar, assad, Sunday Telegraph, Syrien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Syriens, Assad, varnar, omvärlden
Aftonbladet - 02 sep 13 kl. 20:21

Bashar al-Assad varnar omvärlden

Dagens PS - 07 aug 18 kl. 11:57

Trump varnar omvärlden för Iran-affärer

USA har i dag återinfört sanktionerna mot Iran och president Donald Trump uppger att det är de kraftigaste sanktionerna någonsin. I november kommer sanktionerna dessutom att skruvas upp ytterligare en nivå. Trump varnar samtidigt för att göra affärer med Iran.

BT - 26 jun 12 kl. 21:53

al-Assad vägrar vika sig för omvärlden

Syriens president Bashar al-Assad har inför regeringen beskrivit läget i Syrien som ett veritabelt krigstillstånd, rapporterar den officiella nyhetsbyrån Sana. Bashar al-Assad beskrev Syrien som angripet "från alla håll" och uppmanade sin nyutnämnda regering att inrikta sig på att segra. Presidenten visade inga tecken på att vika sig för trycket från omvärlden.

YLE - 29 aug 13 kl. 11:58

Rehn: Omvärlden har misslyckats gällande Syrien

Ministern och det tidigare FN-sändebudet Elisabeth Rehn säger till Yle nyheter att gasattacken i Syrien måste utredas som en helhet, innan man tar till en militär intervention. - I det här fallet är det väldigt viktigt, och det har ju utrikesminister Erkki Tuomioja betonat flera gånger, att man faktiskt först och främst vet vilken typ av gift som använts och vem som har använt det. Han betonade ju också att det skett tidigare giftincidenter i Syrien under tiden som kriget pågått, säger Rehn.

BT - 22 jan 14 kl. 14:09

Omvärlden måste gör mer för Syrien

Fredskonferensen måste bli starten för en betydligt mer aktiv omvärldspolitik för att få ett slut på dödandet, övergreppen och det humanitära lidandet i Syrien, skriver Aleksander Gabelic, Svenska FN-förbundet. Konflikten i Syrien har krävt över 100 000 dödsoffer och drivit åtta miljoner på flykt inom och utom landet. Det humanitära lidandet är enormt.

Expressen - 11 mar 17 kl. 22:08

Omvärlden bör känna en stor skam för detta

BEIRUT. Skam är ett ord som inte är effektivt längre. Omvärlden – särskilt vapenproducerade länder bör känna en stor skam inför den kommande svältkatastrofen som FN varnar för..

DN - 22 aug 19 kl. 13:38

Finansministern: Riskerna i omvärlden har ökat

HARPSUND. Magdalena Andersson (S) varnar för att de ekonomiska riskerna i omvärlden har ökat under sommaren. – Men vi har muskler för alla eventualiteter, säger finansministern..

Kristianstadsbladet - 29 jan 13 kl. 13:25

Omvärlden lovar miljarder till Mali

Under den pågående givarkonferensen om Mali som hålls i Etiopien har omvärlden utlovat närmare tre miljarder i hjälp och stöd för att stabilisera landet.
En givarkonferens hålls om Mali i Addis Abeba i Etiopien i dag. Under konferensen har omvärlden utlovat 455,53 miljoner dollar, motsvarande runt 2,9 miljarder svenska kronor, i hjälp och stöd till Mali, rapporterar AFP.

Trelleborgs Allehanda - 25 jan 14 kl. 14:19

Kievförfattare vädjar till omvärlden


Den rysk-ukrainske författaren Andrej Kurkov, bosatt i Kiev, vädjar till omvärlden att visa intresse för vad som händer i Ukraina. Kurkov menar att EU övergivit landet, och att det bara är en tidsfråga innan fängelserna fylls av politiska fångar, skriver The Guardian.Författaren, i Sverige mest känd för sin roman "Döden och pingvinen", menar landet rör sig i en väldigt farlig riktning.

Kristianstadsbladet - 25 jan 14 kl. 14:19

Kievförfattare vädjar till omvärlden


Den rysk-ukrainske författaren Andrej Kurkov, bosatt i Kiev, vädjar till omvärlden att visa intresse för vad som händer i Ukraina. Kurkov menar att EU övergivit landet, och att det bara är en tidsfråga innan fängelserna fylls av politiska fångar, skriver The Guardian.Författaren, i Sverige mest känd för sin roman "Döden och pingvinen", menar landet rör sig i en väldigt farlig riktning.

SvD - 13 feb 15 kl. 11:56

Omvärlden bör inte lita på Burmas regim

Det svenska stödet till en burmesisk människorättskommission som kontrolleras helt av militären visar att omvärlden borde inta en mer försiktig hållning i relationerna till Burma. Demokratiseringen har avstannat. Samtidigt har omvärlden satsat allt på att ökade investeringar och diplomatiska kontakter ska räcka för att göra Burma till en fullvärdig demokrati.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.