Alliansfritt Sverige > Opinion

Sunday, 07 June, 00:50

Alliansfritt Sverige - 30 okt 11 kl. 07:00

SD stöder fortfarande M 9 av 10 gångerSIFFERTROLLERI. Moderaterna tycks vara besvärade av att Sverigedemokraterna så hängivet ger den moderatledda alliansregeringen sitt stöd i riksdagens voteringar. Därför har moderaterna valt att göra en utredning över hur ofta man inte behövt Sverigedemokraternas och därmed lyckats bevisa att de flesta beslut i riksdagen är okontroversiella. SVD:
?Partiet har, med hjälp av kammarkansliet och riksdagens utredningstjänst, gått igenom de sammanlagt 2 100 beslut som ? med eller utan votering ? fattades under förra riksdagsåret.Facit: 19 förluster, och resten segrar.- Självklart är många av dem helt okontroversiella. Men jag vill ta upp dem också, för då spelar det ju ingen roll alls hur SD röstar, säger Anna Kinberg Batra.Många beslut i kammaren avgörs i enighet, eller med breda majoriteter av olika slag. Socialdemokraterna och/eller Miljöpartiet var överens med alliansen i 86 procent av de 2 100 beslut som fattades förra riksdagsåret, enligt Moderaternas promemoria, som SvD tagit del av.?Och underligt skulle det väll vara annars. När riksdagen fattar beslut om ?Rättelse i lagen om årsredovisning i kreditinstitut och värdepappersbolag? eller ?Kompletterande förfaranderegler för vissa biobränslen?så är det inte en frågor som ger upphov till politiska strider. Och vist stämmer det att de gånger Socialdemokraterna och Moderaterna kommit överens så spelar det ingen roll hur SD röstar. Faktum är att det inte spelar roll hur något annat parti i riksdagen röstar eftersom Socialdemokraterna och Moderaterna tillsammans har majoritet i riksdagen och har haft det sedan demokratin infördes i Sverige.
?Sverigedemokraternas röster kan spela roll. Men då krävs att två förutsättningar är uppfyllda, konstaterar hon.
* Det måste ha lagts och yrkats motförslag ? samt begärts votering.
* Det måste, i dessa voteringar, finnas ett enigt rödgrönt block.
Det inträffade, enligt M-promemorian, 235 gånger (11 procent av alla beslut) under det gångna riksdagsåret.- Sverigedemokraterna kan inte utöva avgörande inflytande i nio av tio fall, som det har påståtts, utan snarare i ett av tio fall. Deras inflytande är väldigt begränsat.?Med samma logiken kan man hävda att eftersom Socialdemokraterna och Moderaterna kommer överens i många frågor så har övriga allianspartier inte så mycket inflytande. Något som i och för sig är sant men av helt andra skäl. Man skulle till och med kunna hävda att Moderaterna inte har så mycket inflytande eftersom att i så många frågor är alla övriga partier överens. Fast så funkar ju inte riksdagen. 

Dessutom så har det egentligen inget med Sverigedemokraternas stöd till den moderata regeringen att göra. För faktum kvarstår. I de 235 fall där SD har varit vågmästare har man enbart röstat emot regeringen 19 gånger. Alltså har man valt att rösta så att regeringens förslag vunnit 216 av 235 gånger. Eller ungefär i nio av tio fall.
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Siffertrolleri, Sverigedemokraterna, Sverigedemokraternas, SVD, SD, Anna Kinberg Batra, Miljöpartiet, Moderaternas, SvD, Socialdemokraterna, Moderaterna, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD stöder, fortfarandeM 9 av 10 , gånger
Västerbottens Folkblad - 14 jun 13 kl. 07:00

Nybyggda bostäder fortfarande halvtomma

Hösten 2011 satsade Storumans kommunägda fastighetsbolag på Tärnaby. Några av lägenheterna har stått tomma sedan bygget. I flera av fönstrena hänger inga gardiner.

YLE - 26 dec 15 kl. 20:07

Milt väder förlänger svampsäsongen

Det milda vädret har gjort att svampsäsongen bara fortsätter och fortsätter. På många håll i landet kan man fortfarande hitta bland annat trattkantareller, kantareller och blek taggsvamp. Det gångna året har varit ett märkvärdigt svampår.

YLE - 09 jan 19 kl. 16:07

Bara oljan förorenar mer än våra kläder – Forskare: Använd dina kläder 3 gånger mera så minskar klimatavtrycket med 60 procent

Köper du ofta nya billiga kläder? Förnyar du din garderob med jämna mellanrum för att du tröttnat på dina klädesplagg? Då är det kanske dags att tänka om.

YLE - 23 nov 15 kl. 18:21

Hanaholmen får bostäder – kraftverket stänger senast 2024

Stadsstyrelsen vill stänga kolkraftverket på Hanaholmen och ersätta det med flera biovärmecentraler. Stadsdelen ska istället få bostäder för 6000-8000 nya invånare. Kraftverket ska stängas i början av 2020-talet, senast i slutet av år 2024.

Expressen - 03 jan 16 kl. 13:22

Bosse, 73, anfölls av tjäder – två gånger

På Julaftonsmorgonen blev Bosse Lindgren attackerad av en tjäder. När han skulle återberätta händelsen för lokaltidningen ÖP – attackerades han av den ilskna tjädern igen! – Jag trodde inte det var sant.

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 18 kl. 15:34

Brott: Kvinna ”sålde” samma kläder flera gånger – dömd för bedrägeri

Genom att annonsera ut och ta betalt för kläder som hon sedan aldrig skickade till köparna har en kvinna från Beddingestrand lurat till sig drygt 3 000 kronor. Nu har hon dömts för bedrägeri av Ystads tingsrätt..

Kristianstadsbladet - 07 maj 20 kl. 15:00

Debatt: Applåder och sånger är fint men ger inte bröd på bordet

Just nu är det hausse i uppskattning för alla hjältar som jobbar inom vården. Det är verkligen på tiden och mycket välförtjänt. De sjuksköterskor och undersköterskor som sliter i otympliga och tunga skyddskläder under långa pass i den absoluta frontlinjen mot coronaviruset, förtjänar varje applåd och varje sång som riktas till dem..

BT - 21 feb 17 kl. 03:00

"Folk hänger fortfarande på låset"

– Bokrean är fortfarande lilla julafton för oss, säger Tommy Olofsson, butikschef på Akademibokhandeln. – Och är det bara hyggligt väder så hänger folk fortfarande på låset 07.00..

YLE - 06 jul 13 kl. 10:38

Vad händer med kläder som inte säljs?

På välgörenhetsorganisationen UFF:s lagerlokal i Klövskog utanför Helsingfors finns det stora högar med insamlade kläder som väntar på att skeppas ut, antingen till företagets affärer i landet eller till behövande länder. De flesta kläderna kommer från privatpersoner som lagt sina kläder i UFF:s insamlingslådor runt om i Finland, men en allt större del kommer också från klädaffärer. - Jag kan inte säga exakt hur mycket kläder vi får från affärer, men vi samarbetar med några riktigt stora företag som vi med jämna mellanrum besöker och hämtar kläder de inte vill ha, berättar Heidi Heinonen, informatör och insamlingskoordinator på UFF.

YLE - 30 nov 15 kl. 19:30

Perfekt stormväder för surfarna i Hangö

Det har stormat idag, speciellt i södra Finland. Dessutom har vattenståndet varit högt. Men för surfarna har vädret varit bra och många tog sig också längre ifrån till Hangö för att surfa i stormen.

Västerbottens Folkblad - 02 feb 19 kl. 11:36

Stor seriekrock vid Ullånger – E4 helt avstängd

En seriekrock med nio personbilar har inträffat på E4, strax söder om Ullånger. Det är nu totalstopp för trafiken i bägge riktningar. 18 personer är inblandade i masskrocken, och tre av dem undersöks nu av ambulanspersonal, uppger SOS Alarm.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.