Sydsvenskan > Ekonomi

Friday, 29 May, 12:20

Sydsvenskan - 30 okt 11 kl. 06:30

Pusslet där allt måste passa Många kockar i flyttstuvningenNär Erika Hellman och hennes familj skulle flytta denna gång var flyttfirma enda alternativet. För fyra år sedan sa kompisarna: Aldrig mer, ni har för tunga möbler..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Många, Malmö-Lund, Erika Hellman, Möbelkillarna, Niklas Wiklund, Lee Duffy, Södra Ljungenvägen, Furulund, Vellinge, Erika Wiklund, Stefan Hellman, Wiklund, Hellman, Emil, Konsument, MalmöLund, Jocke, Actaflytt, Kamal Akbar Malmö, Stefan Svahn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pussletdär allt måste , passaMånga , kockari , flyttstuvningen
YLE - 14 maj 17 kl. 05:21

1 500 lediga kockjobb men 5 600 arbetslösa kockar - varför duger inte jobbet?

Det finns många lediga kockjobb, men samtidigt också många arbetslösa kockar. Låga löner, deltidsjobb och fysiskt tungt arbete gör att kockjobbet inte anses lika attraktivt längre. I restaurangköket på HSS Paviljong i Helsingfors är arbetsspråket i huvudsak finska och engelska.

YLE - 14 maj 17 kl. 05:21

Filippinska kockar på väg till Helsingfors - 1 300 euro i månaden är en fantastisk lön

Ett tjugotal filippinska kockar är på väg till Finland för att jobba. I Finland finns det tusentals lediga jobb i restaurangerna samtidigt som vi har arbetslösa kockar. Lönen och deltidskontrakten som inte lockar finländska kockar är attraktiva för filippinierna.

Sydsvenskan - 31 okt 14 kl. 07:27

Varför finns det så få kvinnliga kockar?

Varför finns det så få kvinnliga kockar i svenska restaurangkök? En fråga som dyker upp både i det offentliga rummet, och i privata samtal. Frågan är både känslig och relevant, och utan något enkelt svar.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 16 kl. 16:59

Bra att kockar provar att göra nya maträtter

Kommentar till Gösta Norén och hans inlägg "Beställer jag en Wallenbergare så förväntar jag mig att få en riktig". HD, Min mening 27/12.Jag håller med om att man ska få det man beställer och att det ska vara gjort efter konstens alla regler när man beställer klassiker.

Barometern - 14 dec 13 kl. 12:47

Brist på kockar gav ny utbildning

Bristen på kockar är rekordstor. Bara i Kalmar­området behövs drygt 80 stycken på stört. Nu startar Oscar Eskilander en yrkeskockskola i Kalmar.

SmålandsPosten - 25 nov 14 kl. 06:13

Kockar besvikna på Centerkrav

Centern kräver att andelen naturliga råvaror ska öka i de kommunala köken för att vardagen ska bli giftfri.
– Giftfri? Tror de att vi har motsatsen i dag?

Sydsvenskan - 21 jan 12 kl. 06:30

Tydlig trend - det är kockar som lockar

Amatörkocktävlingar på bästa sändningstid, analyser om varför maten smakar som den gör eller en enkel omelett i morgonsoffan. Programformaten för mat-tv är många och det finns plats för alla inriktningar. Med tittarframgångarna är en sak säker: det kommer mera.

Trelleborgs Allehanda - 27 sep 12 kl. 17:15

Många kockar i skånsk soppa

Foto: Tom Wall
Ju fler kockar, desto större receptsamling. Dannegårdens kock Magnus Prössel fick gräva i sin svarta receptbok och lätta på yrkeshemligheterna till nysläppta kokboken "Skånska matupplevelser."
"Skånska matupplevelser" är inte bara ett nätverk av 19 restauranger runtom i Skåne; som Dannegården i Trelleborg, Skanörs Gästgifveri och Ängavallens gård i Håslöv.

Sydsvenskan - 25 okt 13 kl. 08:46

Krogar som lockar kockar

Kockar ägnar sin arbetstid åt att laga mat åt andra. Men de måste ju själva också äta ibland. Inspirerade av guideboken ?

Kristianstadsbladet - 07 maj 14 kl. 06:15

Europas bästa kockar ska utses

Vem lagar bäst mat i Europa? Den frågan ska besvaras när Bocuse d'Or, kock-EM, drar igång i dag. - Vi har slipat på detaljerna i en månads tid, nu är det bara att ge järnet, säger Sveriges representant Tommy Myllymäki.

BT - 07 maj 14 kl. 06:15

Europas bästa kockar ska utses

Vem lagar bäst mat i Europa? Den frågan ska besvaras när Bocuse d'Or, kock-EM, drar igång i dag. - Vi har slipat på detaljerna i en månads tid, nu är det bara att ge järnet, säger Sveriges representant Tommy Myllymäki.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.