Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 02 June, 06:12

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 11 kl. 02:16

Källor: Palestinier inför vapenvilaKällor nära Hamas och Islamiska jihad uppger på söndagen att palestinska grupper avser att "återinföra vapenvilan" med Israel. En egyptisk företrädare sade tidigare att landet medlat fram överenskommelsen om eldupphör mellan alla grupper i Gaza. Nio palestinier i södra Gazaremsan dödades när israeliska stridsflygare på lördagen angrep träningsläger för vad israeliska militären kallar "terrorister"..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Hamas, Islamiska, Israel, Gaza, Gazaremsan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Källor, Palestinierinför , vapenvila
BT - 10 aug 14 kl. 18:08

Palestinier säger ja till vapenvila

Palestinierna har sagt ja till det egyptiska förslaget om en 72 timmar lång vapenvila. Israel har ännu inte gett något svar. Den palestinska delegationen i Kairo, som både representerar Hamas i Gaza och den palestinska administrationen på Västbanken, accepterar en tre dygn lång vapenvila för att möjliggöra fortsatta fredsförhandlingar, rapporterar egyptisk stats-tv enligt nyhetsbyrån Reuters.

BT - 10 aug 14 kl. 19:50

Israeler och palestinier i vapenvila

Palestinier och israeler har enats om ett 72 timmar långt eldupphör. Under tiden lovar båda parter att återvända till förhandlingsbordet. Israel har inte haft några förhandlare på plats under de senaste dagarnas samtal i Kairo, utan har krävt att raketbeskjutningen från palestinska områden upphör först.

Kristianstadsbladet - 20 jul 14 kl. 03:37

Samtal om vapenvila i Qatar

FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon ska på söndagen träffa den palestinske presidenten Mahmud Abbas i Qatar i ett försök att få slut på stridigheterna i Gaza. Abbas ska också träffa Hamas exil-ledare, Khalid Mishal.
Qatar har fungerat som en kommunikationskanal mellan Hamas och världssamfundet och har tidigare framfört Hamas krav för en vapenvila.

BT - 20 jul 14 kl. 03:37

Samtal om vapenvila i Qatar

FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon ska på söndagen träffa den palestinske presidenten Mahmud Abbas i Qatar i ett försök att få slut på stridigheterna i Gaza. Abbas ska också träffa Hamas exil-ledare, Khalid Mishal. Qatar har fungerat som en kommunikationskanal mellan Hamas och världssamfundet och har tidigare framfört Hamas krav för en vapenvila.

BT - 10 aug 14 kl. 17:08

Nytt förslag om vapenvila

Egypten har lagt fram ett nytt förslag till vapenvila mellan Hamas och Israel. Det är oklart när en sådan skulle kunna träda i kraft. Den palestinska delegationen i Kairo, som både representerar Hamas i Gaza och den palestinska administrationen på Västbanken, bekräftar att den har fått ett förslag på en ny tre dygn lång vapenvila för att möjliggöra fortsatta fredsförhandlingar.

BT - 26 aug 14 kl. 17:24

Vapenvila tills vidare i Gaza

Egypten lyckades medla fram en vapenvila i Gazaremsan. Den trädde i kraft på tisdagskvällen. Men de israeliska regeringen uppgavs vara splittrad om vapenvilan.

BT - 20 nov 12 kl. 17:10

Vapenvila möjlig efter medling

En vapenvila mellan Israel och Hamas-styrda Gazaremsan verkade på tisdagen nära efter en effektiv medlingsinsats av den nya regimen i Kairo. Det skulle i så fall innebära slutet på nästan en veckas stridshandlingar. Den på tisdagen överenskomna vapenvilan skulle enligt flera källor träda i kraft redan vid midnatt.

BT - 29 jul 14 kl. 16:22

Israel och Hamas: Nej till vapenvila

Israel och Hamas tackar nej till förslaget om en 24 timmar lång vapenvila. Gazaremsans enda kraftverk har slagits ut av israelisk beskjutning och minst 100 palestinier har dödats. Palestinska befrielseorganisationen (PLO) sade sig på tisdagen vara redo - tillsammans med Hamas och Islamiska jihad - för en 24 timmar lång humanitär vapenvila.

BT - 17 jul 14 kl. 16:38

Ingen vapenvila Israel-Hamas

Både Israel och Hamas tillbakavisar att de kommit överens om en vapenvila. Gazajournalisten Jihad Rostom förklarar att många palestinier i första hand vill ha förbättrade levnadsvillkor framför ett stopp på bombningarna. Exakt på klockslaget - 14:00 svensk tid - slog den första palestinska raketen ned i den israeliska hamnstaden Ashkelon, inte ens en minut efter att det fem timmar långa eldupphöret löpt ut, uppger Israels militär i ett uttalande.

BT - 25 jul 14 kl. 17:08

Palestinier dödade på Västbanken

Blodspillan fortsätter på Västbanken där läget blir allt mer spänt i spåren av konflikten mellan Israel och Hamas. Samtidigt pågår försöken att medla mellan parterna. Dödssiffran stiger när Israels anfall mot Gaza gått in på det 18:e dygnet.

BT - 29 jul 14 kl. 15:04

Hamas redo för vapenvila

Hamas är redo för en 24 timmar lång vapenvila. Gazaremsans enda kraftverk har slagits ut av israelisk beskjutning och minst 30 palestinier och fem israeler har dödats. De palestinska fraktionerna Palestinska befrielseorganisationen (PLO), Hamas och Islamiska jihad är redo för en 24 timmar lång humanitär vapenvila.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Uppsving på golfbanorna i coronatider

Ängelholms GK:s klubbchef: ”Det är jättejättemycket spel på banan.”.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Major utvald till årets lyssnarvärd i P1

Major Torbjörn Johannesson har utsetts till årets lyssnarvärd i "Sommar i P1". I sitt sommarprat ska Johannesson, som har tjänstgjort i Syrien, Afghanistan, Egypten och Kosovo, skildra en tillvaro där vardagen snabbt kan bli hotfull. Torbjörn Johannesso.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nye damkaptenen: ”Kan inte hålla på så här”

Över 100 utlänningar spelade i svenska damhockeyligan, SDHL, förra säsongen. Ska Damkronorna kunna sudda ut sin B-stämpel och ta sig upp i världstoppen igen vill nye förbundskaptenen Ulf Lundberg se en rejäl minskning. – Ska man se på det krasst kan vi.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Fastighetsbolag siktar högt på Tuvelyckanområdet

90 nya bostadsrätter planeras i punkthus med åtta respektive tio våningar..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Uppåt på Asienbörser

Uppgången fortsätter på ledande börser i Asien. I Hongkong har Hang seng-index stigit knappt 0,5 procent efter ett par timmars handel, efter att ha ökat över tre procent i går. Även kompositindexen i Shanghai och Shenzhen klättrar med 0,9, respektive 0,.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Paradox startar nytt i Barcelona

Svenska börsnoterade spelutvecklaren och utgivaren Paradox öppnar ett nytt utvecklingskontor i Barcelona i Spanien. Kontoret kommer att ledas av Johan Andersson, som var den som skapade en av bolagets mest framgångsrika titlar, "Europa universalis", en.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Kinas vargkrigare: Diplomati med vässad tunga

Sarkastiska och sylvassa rycker de ut för att försvara Kina i coronakrisen. Tidigare tystlåtna diplomater har förvandlats till "vargkrigare" – symboler för Pekings nya utrikespolitiska linje när inflytandet växer i världen. – Kina har inte flera vänner.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Coronakrisen slår hårt mot hantverkare

Hantverkare på mindre företag drabbas hårt av inställda jobb under coronapandemin. – Från våra regioner kommer det hela tiden oroliga signaler om att företagen inte kommer att klara av det här, säger Johan Lindholm, förbundsordförande på Byggnads. Mitt.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Playstationpresentation skjuts upp efter oro

Sony hade tänkt visa upp mer av vad man kan förvänta sig av bolagets kommande tv-spelskonsol Playstation 5 (PS5) den 4 juni. Nu skjuter bolaget upp presentationen, efter en vecka då USA har skakats av protester sedan George Floyd dog i samband med ett p.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Elektrikern: Får folk sparken kan det rasa

För elektrikern Anders Eriksson i Stockholm finns det jobb – trots den rådande situationen. Framtiden är desto mer osäker. – Om människor får sparken kommer renoveringsbehovet att minska, säger han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.