NSD > Nyheter

Thursday, 04 June, 09:45

NSD - 30 okt 11 kl. 02:21

Färre får rättshjälpVi är inte lika inför lagen. Låginkomsttagare har mycket sämre möjligheter att få tvister prövade i rätten, anser Susanne Sjödin på Rättshjälpsmyndigheten..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Susanne Sjödin, Rättshjälpsmyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färrefår , rättshjälp
YLE - 27 dec 12 kl. 10:41

Färre ärenden för rättshjälpsbyrån i Karleby

I Karleby har rättshjälpsbyrån i år haft något färre ärenden än under fjolåret. Kring ettusen tvister har behandlats, av dem har hälften gällt arv eller äktenskap. Drygt 200 ärenden har att göra med brott och resten gäller fastigheter eller skulder.

SVT - 14 apr 19 kl. 17:15

Taket för rättshjälp har inte höjts – allt svårare att beviljas ersättning för advokat

Inkomsttaket för att beviljas rättshjälp har inte höjts på 20 år – med följd att allt färre har möjlighet att få ersättning för juridisk hjälp vid exempelvis vårdnadstvister. Kritiker varnar för bristande rättssäkerhet. – Många har inte råd med ett juridiskt ombud, säger advokat Mia Edwall Insulander..

Helsingborgs Dagblad - 14 apr 19 kl. 18:56

Kritik mot oförändrat tak för rättshjälp

Inkomsttaket för att beviljas rättshjälp har inte höjts på nästan 20 år. Det gör att allt färre har möjlighet att få ersättning för juridisk hjälp. – Det här gör att många inte kan få sin rätt tillgodosedd för att man inte har råd med ett juridiskt ombu.

Sydsvenskan - 14 apr 19 kl. 18:56

Kritik mot oförändrat tak för rättshjälp

Inkomsttaket för att beviljas rättshjälp har inte höjts på nästan 20 år. Det gör att allt färre har möjlighet att få ersättning för juridisk hjälp. – Det här gör att många inte kan få sin rätt tillgodosedd för att man inte har råd med ett juridiskt ombu.

PrivataAffärer - 27 feb 19 kl. 07:49

Swedbank: Ukrainas förre president tvättade pengar via banken

Transaktionerna kan enligt programmet kopplas till en misstänkt muta och den ska ha varit känd av Swedbank sedan 2017, enligt handlingar som SVT tagit del av. Enligt uppgifterna ska penningtvätten ha skett under 2011 då 34 miljoner överförs via bolaget Vega Holding som har ett konto i Swedbank. Enligt den ukrainske åklagare som utredde Viktor Janukovytj, efter att han tvingats bort från landet och presidentposten i Ukraina efter de dramatiska händelserna på Självständighetstorget i Kiev i början av 2014, kommer pengarna från en mutaffär.

DI - 27 jun 19 kl. 13:44

Belgisk storbank anklagas för penningtvättshjälp

Den belgiska banken KBC är nästa större europeiska finansinstitut som anklagas för historiska brister med arbetet att förebygga penningtvätt..

Affärsvärlden - 27 jun 19 kl. 13:50

Belgisk storbank anklagas för penningtvättshjälp

Den belgiska banken KBC är nästa större europeiska finansinstitut som anklagas för historiska brister med arbetet att förebygga penningtvätt..

YLE - 07 aug 17 kl. 15:15

Advokatförbundets ordförande ryter till: Asylsökandes rättsskydd måste förbättras

Finlands advokatförbund anser att de asylsökandes rättsskydd måste förbättras. Regeringens beslut att begränsa rätten till rättshjälp har lätt till försämrat rättsskydd och möjligen också felaktiga asylbeslut, enligt Advokatförbundet. Regeringen begränsade asylsökandenas rätt till rättshjälp i fjol höstas.

YLE - 27 maj 16 kl. 16:27

Flyktingarnas rättsskydd är i fara

Flyktingrådgivningens jurister har fullt upp med att hjälpa asylsökanden som vill överklaga Migrationsverkets beslut. På Flyktingrådgivningen tar man sig an de fall där den asylsökande är särskilt utsatt eller sårbar. Nu när besluten på uppehållstillstånd börjar komma till den stora mängden asylsökande som förra hösten kom till Finland väntas också antalet överklaganden öka mycket.

SVT Debatt - 16 jun 13 kl. 06:24

EU:s nya asylpaket bryter mot Genèvekonventionen

FLYKTINGPOLITIK De nya asylregler som EU röstade igenom i veckan innebär att murarna runt Europa byggs högre ? och att Sverige kan fortsätta kränka flyktingars mänskliga rättigheter. På en kontinent med allt starkare högerpopulistisk agenda är den systematiserade registreringen av asylsökande en fara för enskilda människor.

HBL - 01 jun 13 kl. 06:07

"Rektorn var oberäknelig och våldsam"

En lärare som bygger upp ett långsiktigt förtroende hos sina elever behöver inte tillgripa fysiskt våld. Det var en av huvudpoängerna i expertvittnet Renata Svedlins svar när hon hördes rättegången mot lågstadierektorn i JakobstadI går avslutades rättegången mot den misshandelsåtalade rektorn i Jakobstad. Åklagarna hade kallat in Renata Svedlin, forskningsledare i tillämpad pedagogik vid Åbo Akademi, som expertvittne.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.