Sydsvenskan > Inrikes

Monday, 25 May, 07:27

Sydsvenskan - 30 okt 11 kl. 01:30

Säpo tror att PKK verkar i Sverige??Vi bedömer att organisationen fortfarande har verksamhet i Sverige, säger Malena Rembe, chefsanalytiker vid Säpo.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
PKK, Sverige, Bresciani, Misstänks, Rembe, Säpo, Malena Rembe, Malmö, Stockholm, Abdullah Öcalan, Kenya, Stora, Uppsala, Medborgarhuset, Södermalm, Palme, Kurdistan, Europol, Europa, Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säpo, troratt , PKK, verkari , Sverige
Ekonomistas - 17 mar 15 kl. 05:55

Kan vi påverka vår egen intelligens? Vad du tror påverkar hur väl du lyckas.

Mellan hälften och trefjärdedelar av en persons intelligens uppskattas vara ärftligt betingad. Resten är det alltså enklare att påverka själv. Således kan intelligens betraktas både som något som är på förhand fastlagt och svårt att påverka, och som något som man själv har omfattande inflytande över.

Sydsvenskan - 30 okt 11 kl. 01:30

PKK misstänks ligga bakom Malmömord

Arkivbild: Linda Axelsson
Polisen la PKK-spåret åt sidan efter mordet på 55-årigen i Malmö 2008. Men nu har nya mordmotiv framkommit.
I ett kassaskåp i Antwerpen låg USB-minnet vars innehåll kan kasta nytt ljus över det avrättningslika mordet på Serenadgatan 2008.

Expressen - 3 timmar sedan

”Tror vi kan öka takten – det håller jag med om”

Västra Götaland kan testa ”6000 om ett par veckor”, spår hälso- och sjukvårdsdirektören Ann Söderström.Det är en bra bit upp till regionens del av det nationella målet. – Jag tror att vi kan öka takten.

Kristianstadsbladet - 14 okt 14 kl. 10:27

Turkiet bombade PKK-mål

Turkiet uppges för första gången på två år ha bombat kurdiska PKK-mål i sydöstra Turkiet. Beskedet väcker frågor om framtiden för den bräckliga fredsprocesen, redan skakad av kriget i Syrien.
Stridsflyg har bombat platser i sydöstra Turkiet där medlemmar av den i landet terrorstämplade kurdiska separatiströrelsen PKK är baserade, rapporterar nyhetsbyrån AFP och turkiska medier.

BT - 14 okt 14 kl. 10:27

Turkiet bombade PKK-mål

Turkiet uppges för första gången på två år ha bombat kurdiska PKK-mål i sydöstra Turkiet. Beskedet väcker frågor om framtiden för den bräckliga fredsprocesen, redan skakad av kriget i Syrien. Stridsflyg har bombat platser i sydöstra Turkiet där medlemmar av den i landet terrorstämplade kurdiska separatiströrelsen PKK är baserade, rapporterar nyhetsbyrån AFP och turkiska medier.

YLE - 22 jan 15 kl. 10:36

Turbulens och offentlighet påverkar lusten att bli kommundirektör

Det rör på sig när det gäller kommundirektörerna i Österbotten. Just nu söker både Korsnäs och Jakobstad direktör och också i flera andra österbottniska kommuner är förändringar att vänta när det gäller kommunens ledning. I Korsholm är kommundirektören uppställd i riksdagsvalet och i fall han blir invald behöver kommunen en ny direktör.

Helsingborgs Dagblad - 01 aug 15 kl. 17:15

PKK uppmanas lämna Irak

Ledare för Irakiska Kurdistan vill att kurdgerillan PKK lämnar Irak och för sitt krig mot Turkiet någon annanstans."PKK måste hålla striderna borta från Kurdistan så att inte civila blir offer i det här kriget", säger president Massud Barzani i ett uttalande.Han pekar särkilt på att Turkiet och Irak har ett avtal som tillåter att turkiska styrkor går in och bekämpar PKK på irakisk mark.

Sydsvenskan - 01 aug 15 kl. 17:15

PKK uppmanas lämna Irak

Ledare för Irakiska Kurdistan vill att kurdgerillan PKK lämnar Irak och för sitt krig mot Turkiet någon annanstans."PKK måste hålla striderna borta från Kurdistan så att inte civila blir offer i det här kriget", säger president Massud Barzani i ett uttalande.Han pekar särkilt på att Turkiet och Irak har ett avtal som tillåter att turkiska styrkor går in och bekämpar PKK på irakisk mark.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

Kristianstadsbladet - 31 jan 13 kl. 15:48

PKK: "Psykologisk krigföring"


Den kurdiska separatiströrelsen PKK förnekade på torsdagen uppgifter om att den tänker dra sig tillbaka från militära positioner i Turkiet som del i en planerad vapenvila.Den turkiska tidningen Sabah har rapporterat att PKK-ledaren Abdullah Öcalan kommer att utlysa vapenvila mellan PKK och den turkiska regeringen varpå PKK skulle lämna vissa militära positioner. PKK avvisar dock uppgifterna, som de beskriver som "psykologisk krigföring" och "manipulation", enligt den prokurdiska nyhetsbyrån Firat..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Tysklandsproffset väntar på nystart: ”Viktigt steg i min karriär”

Simon Jeppsson tycker inte det ser bra ut att starta serier för att rädda tv-avtal..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Malmström: Svår och skakig väg tillbaka

Vägen tillbaka efter krisen kan bli både krokig och farlig. Bland farorna finns budgetbråk i EU, hot om handelskrig och demokratikriser. Den som varnar är förra EU-kommissionären Cecilia Malmström.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ardern lät sig inte skakas av skalv

Ett jordskalv med magnituden 5,8 skakade Nya Zeelands nordö under måndagen. Inga större skador har rapporterats, och skalvet hade antagligen passerat i det tysta utanför landet om det inte vore för premiärminister Jacinda Ardern. För just när skalvet nå.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Räknar med stort boprisfall

De "gyllene åren" är förbi på bostadsmarknaden och bostadspriserna kan falla uppemot 20 procent, om coronakrisen blir väldigt utdragen. Den prognosen gör Handelsbanken i en ny rapport. Samtidigt som andra delar av ekonomin väntas börja återhämta sig lån.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Husievägen i Kvarnby stängs av

Husievägen vid Husiegårds idrottsplats stängs av från måndag den 25 maj. Orsaken är att det ska byggas farthinder..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Mamman inför rätta för treårings död

Efter flera år i familjehem återfick föräldrarna vårdnaden om sin treåriga dotter. Tio månader senare hittades hon död i parets bostad i Norrköping. Nu inleds rättegången mot mamman som misstänks för mord på sitt barn.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Japan förbereder nytt stödpaket

Japan överväger ett nytt gigantiskt stimulanspaket för att få den inhemska ekonomin på rätt köl efter coronapandemin. Paketet på motsvarande 9 000 miljarder kronor ska finansieras via en extra budget, som gäller för räkenskapsåret som inleddes i april..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tidigare fångar i Florida får rösta

En domstol i Florida har slagit ner en lag i delstaten om att före detta fångar som vill rösta måste betala kostnaderna för sina rättegångar innan de får gå till valurnorna. Floridas senat röstade igenom lagen i juni i fjol och det sågs som ett sätt att.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Italien vill flytta Cortina-VM ett år

Alpina VM i Cortina d'Ampezzo 2021 ser ut att skjutas framåt ett år. Världsmästerskapen ska enligt planen hållas under två veckor i februari nästa år, men arrangörslandet Italien vill flytta VM ett drygt år framåt, sade den italienska olympiska kommitté.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.