DN > Opinion

Friday, 29 May, 15:12

DN - 30 okt 11 kl. 00:50

?250.000 svenskar ska ta fram Miljöpartiets politik?Nytt politiskt grepp. Att medlemstalen rasat i partierna beror inte på ointresse för samhällsfrågor. Snarare handlar det om en kris för partipolitiken som inte lyckas ge utrymme för det engagemang som människor bär på. De närmaste åren vill vi samarbeta med dem som står utanför politiken. Vi sätter därför i dag upp målet att 250.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Miljöpartiets, Sverige, Miljöpartiet, Gustav Fridolin, Wallner, Helene Öberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 250.000, svenskarska ta fram , Miljöpartiets, politik
Cornucopia - 15 sep 15 kl. 15:13

Miljöpartiregeringen plundrar SJ på två miljarder

Den miljöpartistiska och socialdemokratiska sk (s)va(mp)regeringen plundrar det statliga järnvägsbolaget på nästan två miljarder kronor genom beslut om extra utdelningar från bolaget, som ska gå rakt in i statskassan. Detta trots att Miljöpartiets Åsa Romson och Fridolin kritiserade alliansregeringen när de tog ut 250 miljoner kronor ur SJ.

Den socialkonservativliberalistiska alternativa mediasajten Nyheter Idags Chang Frick har granskat ett yttrande från SJ:s styrelse, där man föreslår en utdelning om 1 700 000 000:- SEK, eller 1 700 miljarder kronor, som ska beslutas vid en kommande extrastämma i bolaget den 25:e september.

Kristianstadsbladet - 05 jul 14 kl. 10:52

Över fem miljoner svenskar ska ha ett jobb att gå till

Anders Wiklund / SCANPIX

Jobben bygger Sverige starkt. Det är när vi är fler som jobbar som vi kan lägga mer resurser på allt vårt gemensamma. I dag har över 250 000 fler människor ett jobb att gå till jämfört med 2006.

Kristianstadsbladet - 02 maj 14 kl. 08:03

Inga unga utan åtgärd med S-politik

Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT
Christer Nylander (FP) reagerar på Socialdemokraternas retorik. S har en mängd lösningar för unga arbetslösa människor, men de ger inga riktiga jobb, skriver han.Replik på Fredrik Winberg ”Ingen ung ska vara utan jobb”, 29/4
”Ingen ung ska vara utan jobb”, skriver Fredrik Winberg (S).

Sydsvenskan - 05 feb 12 kl. 00:03

Sjung ut nu då, politiker

Parti efter parti tänker lyssna. Utmärkt. Men politiker måste vilja något själva också - förutom att bli återvalda.

SmålandsPosten - 29 nov 13 kl. 07:13

Svenskar - världens mest sjukfrånvarande folk?

Kommentar till Sluta experimentera med sjuka människor av Tomas Eneroth den 22 november. Sverige hade bland Europas högsta sjukfrånvaro innan Alliansen reformerade sjukförsäkringen. Socialdemokraterna eldade på sjukfrånvaron och har sedan dess ägnat sig åt att försöka skrämmas med sjukförsäkringen.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Miljöpartiet känner medvind inför valet

Miljöpartiet i Gagnef har startat valrörelsen.
? Partiets mål är att samtala med 250 000 personer innan valet 2014, säger Börje Nahlbom som på lördagen höll torgmöte i Djurås..

Kristianstadsbladet - 10 jun 14 kl. 06:37

S-politik missgynnar både unga och äldre

Foto: Pernilla Wahlman / TT
Jobb och pensioner går hand i hand. Om Socialdemokraterna höjer arbetsgivaravgiften för unga blir det svårare att anställa. Färre i sysselsättning ger sämre pensioner, skriver sju M-politiker.

Cornucopia - 28 feb 18 kl. 08:01

Dålig stämning på östra stranden - 250 EUR för elen i Finland och Baltikum

Det är nu morgon och medan elpriset ligger på 57:38 EUR i Sverige, Norge och Danmark och Karlshamns oljekraftverk är igång och eldar olja som effektreserv, så ligger elpriset i Finland, Estland, Lettland och Litauen - det som i fornstora dagar kallades östra stranden - på 249:97 EUR mer MWh, eller ungefär 2:50 SEK per kWh. Före skatter.
Oljekraftverket i Stenungsund.

Västerbottens Folkblad - 01 nov 11 kl. 00:17

Engagemang förframtidens gröna politik

I  helgens firade Miljöpartiet sitt 30 års jubileum vid kommundagarna i Västerås. VILL MÖTAS. Gustav Fridolin vill att MP ska möta 250 000 människor.

Sydsvenskan - 31 okt 11 kl. 00:03

Tillbakatill torget

De politiska partierna tappar medlemmar. Förtroendet för politiker urholkas. Politiken riskerar att utarmas.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

”Jacke inser inte hur viktig arbetslöshetsförsäkringen är”

Karl-Petter Thorwaldsson, LO: Magstarkt att kräva ytterligare mångmiljardbelopp till företagen och samtidigt föreslå lägre ersättning till….

DN - 1 timme sedan

”Arbetsgivare bromsar tjänstemäns vidareutbildning”

Therese Svanström, TCO: 38 procent av tjänstemännen anser sig behöva vidareutbildning som de inte kan få av sin arbetsgivare inom ramen för….

DN - 18 timmar sedan

”Regeringen måste ändra svenska coronastrategin”

Anders W Jonsson (C): Smittan behöver bekämpas med större precision och vi föreslår fem tydliga fundament för en ändrad strategi..

DN - Igår: 11:45

”Svepande formuleringar om framtida elsystem övertygar inte”

Företrädare för Kungl Vetenskapsakademien: Är ett svenskt elsystem utan kärnkraft det bästa vi kan bygga med givna förutsättningar och krav….

DN - Igår: 21:00

”Företag kan behöva fortsatt stöd för att överleva krisen”

Jan-Olof Jacke, vd Svenskt näringsliv: Regeringens stöd till företagen är framtunga och börjar fasas ut redan i maj..

DN - I förrgår: 09:57

”Nödvändigt med internationellt perspektiv i energiomställningen”

Lina Bertling Tjernberg, professor i elkraftnät, KTH: Omställning av energisystemet i Sverige kan inte göras enbart utifrån ett nationellt….

DN - I förrgår: 09:57

”Kärnkraft eller inte kärnkraft – det är inte frågan”

Företrädare för Energiföretagen Sverige: Det intressanta är snarare vilka förutsättningar som behövs för att investeringar ska ske i tid..

DN - I förrgår: 21:00

”Det finns ingen återgång till det normala med Kina”

Ebba Busch (KD) och David Lega (KD): Kina är i dag farligare, både ekonomiskt och militärt, och längre från att demokratiseras än 1989..

DN - I förrgår: 16:27

”Tvångs-LOV spär på problemen”

Ursula Berge och Simon Vinge, Akademikerförbundet SSR: Kommunmedborgare ska själva kunna välja hur omsorgen ska bedrivas utifrån de lokala….

DN - I förrgår: 16:28

”Vinstdriften äventyrar äldreomsorgens kvalitet”

Torbjörn Dalin och Mari Huupponen, Kommunal: Tvångs-LOV, som författarna föreslår, skulle bara bidra till ökad fragmentisering och….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.