Sydsvenskan > Opinion

Monday, 01 June, 18:15

Sydsvenskan - 30 okt 11 kl. 00:03

"Vem är svensk nog för SD?"Nyligen publicerade Sverigedemokraterna ett utkast till nytt principprogram. Partiet gör nu tydlig skillnad mellan personer som har svenskt medborgarskap och personer som tillhör nationen. En svenskfödd kan förlora sitt medlemskap i nationen om han exempelvis beter sig osvenskt eller inte betraktar Sveriges historia som sin egen.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
SD, Sverigedemokraterna, Sverige, Anna Ekström, Bojerud, William Petzäll, Tyskland, Nordisk, Morgan Johansson, Ilmar, ANNA EKSTRÖM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vem är svensk nogför SD
YLE - 20 mar 16 kl. 11:44

Trippelmästaren Robin Sundsten, 16 år: ”Nog ska jag väl vinna OS-guld”

IF Femmans Robin Sundsten hade en perfekt helg vid junior-FM i Valkeakoski och tog på 20 kilometer klassiskt helgens andra guld. Finlands för tillfället bästa 16-åriga skidåkare har stora mål för framtiden. Sundsten drog ifrån genast från start och ledde tävlingen hela loppet igenom.

YLE - 25 mar 15 kl. 08:44

Läkare: Man ser nog tecken på överdiagnosticering

Överläkare Mogens Lindén, specialist på barnsjukdomar och allmän medicin i Mariehamn, säger att frågan om överdiagnostisering är viktig att diskutera. - Man kan nog se tecken på överdiagnostisering inom vissa områden. Men det handlar om svåra avvägningsfrågor, och det finns olika metoder att väga risken mot nyttan.

Sydsvenskan - 03 maj 16 kl. 18:49

Nödbroms är inte nog. Bromsa Turkiets visumfrihet.

Åttio miljoner turkiska medborgare ska slippa visum vid resor till EU. Det väntas EU-kommissionen föreslå på onsdagen, men invändningar hörs redan från flera håll.Tyskland och Frankrike befarar en svårhanterligt stor ström av turkar till unionen och vill att enskilda medlemsländer ska kunna införa tillfälliga restriktioner.

YLE - 22 aug 17 kl. 17:03

Inga löften om pengar för vägar och järnväg i Västnyland – men nog uppmuntran att jobba vidare i enad front

Elektrifieringen av Hangö-Hyvingebanan och en förbättring av landsvägarna genom Västnyland stod än en gång på agendan när Västra Nylands handelskammare ordnade seminarium för statliga vägmyndigheter. Inga löften om pengar gavs ändå på seminariet på tisdagen (22.8) i Hangö, men nog en uppmuntrande klapp på axeln om att fortsätta lobba.

Magazin24 - 11 jan 12 kl. 16:26

Gustafsson får möta "Little Nog"

Den 14 april drar UFC: Sweden i gång. Då får arbogasonen Alexander Gustafsson möta den rutinerade brasilianaren Antonio Rogério "Little Nog" Nogueria, 35 år, i Globen. Det är nu klart att Sveriges största stjärna inom MMA, "The Mauler" får möta den tio år äldre Nogueira när UFC kommer till Stockholm och Globen, skriver sportbladet.

Kristianstadsbladet - 29 jan 13 kl. 08:52

Kaffatorp har fått nog

Foto: Lasse Ottosson
Diesel stjäls, okända människor tittar in genom fönstren och saker försvinner. I Kaffatorp har invånarna problem med tjuvar och har därför gått samman. Målet är att sätta käppar i hjulen för de ovälkomna gästerna.

YLE - 18 sep 13 kl. 04:35

Dejourerande läkare: "Man är nog väldigt långsam"

Nya forskningsresultat om jourarbetets negativa effekter verkar inte avskräcka unga medicinstuderande från att dejourera. Enligt en amerikansk forskning ligger en läkares IQ efter ett jourpass på 24-31 timmar på omkring 70 vilket motsvarar en lindrig utvecklingsstörning. Resultaten överraskar inte anestesiläkaren Edward Munsterhjelm som har personlig erfarenhet av att jourarbeta.

YLE - 18 sep 13 kl. 09:12

Jourhavande läkare: "Man är nog väldigt långsam"

Nya forskningsresultat om jourarbetets negativa effekter verkar inte avskräcka unga medicinstuderande från att dejourera. Enligt en amerikansk forskning ligger en läkares IQ efter ett jourpass på 24-31 timmar på omkring 70 vilket motsvarar en lindrig utvecklingsstörning. Resultaten överraskar inte anestesiläkaren Edward Munsterhjelm som har personlig erfarenhet av att jourarbeta.

YLE - 24 okt 13 kl. 10:52

"Det är nog svenskarna man umgås med"

Fritidsintressen kan föra finsk- och svenskspråkiga unga i Hangö samman. Men kontakten mellan språkgrupperna kunde vara bättre, anser skolelever i en färsk rapport.
Spela upp klipp på Arenan
Hangö museum håller på med ett mångårigt projekt för att dokumentera tvåspråkigheten i staden ur olika synvinklar.

Magazin24 - 01 nov 13 kl. 09:34

?Lil Nog? ställer in fighten mot ?The Mauler?

Oklart vem Medåkersonen får möta i UFC i mars. Det blev som bekant ingen returmatch mot Jon Jones om titelbältet för Medåkersonen Alexander ?The Mauler?

YLE - 02 sep 14 kl. 17:44

Journaliststuderande: ”Alla journalister får nog inte jobb”

Det utbildas för många journalister, anser journaliststuderande, som upplever att konkurrensen om jobben i det finlandssvenska medielandskapet är hård. Soc och Kom borde erbjuda ett större urval av utbildningar inom kommunikation, så att det blir lättare att hitta jobb. Att det går dåligt för de finlandssvenska dagstidningarna överraskar inte journaliststuderande på Svenska Social- och Kommunalhögskolan vid Helsingfors Universitet, Soc & Kom.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Hon leder svensk golf – som växer och digitaliseras

Maria Möller om ökade trycket, golfens jämställdhetsarbete och orosmolnen..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Vattenläcka i Dalby och Södra Sandby – boende ombeds spara på vattnet

Spara på vattnet i Dalby, Flyinge, Flyingeby, Hammarslunda och Södra Sandby..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Här hittar du de renaste baden i Malmö

Sundspromenaden i Västra hamnen har flest anmärkningar – bäst är Sibbarp..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Tre bilar krockade på E6 vid Glumslöv

Olycka orsakade långa köer i södergående riktning..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Vårdslöshet i sjötrafik misstänks i Skanörsolycka

Det finns misstanke om att vårdslöshet i sjötrafik ligger bakom båtolyckan vid Skanörs hamn..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Universitetet berett att hjälpa nationer – men juridiken kan sätta stopp

Nationernas egna analyser visar på hotande miljonförluster..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ny rapport: Museer kan förlora 500 miljoner

Enligt en ny rapport hotar landets museer att drabbas hårt av coronapandemin. "Vår uppskattning är en förlust på minst 500 miljoner för hela museisektorn i år", säger Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare för Sveriges Museer. Landets museichefer vi.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Oro för att virus ska spridas i USA-protester

USA kokar och brinner. Men parallellt med protesterna mot rasistiskt polisvåld rasar också coronapandemin, som drabbat USA hårt. Nu växer oron för att viruset ska spridas bland demonstranterna.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Färre plastpåsar med ny redovisning

Svenskarnas användning av plastbärkassar 2019 håller sig med god marginal under EU:s uppställda mål för året, visar nya siffror från Naturvårdsverket. Tidigare har Sverige legat över EU:s uppsatta mål på 90 plastpåsar per person och år. Men Naturvårdsve.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.