Opinionen.se > Opinion

Sunday, 31 May, 20:51

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Moskvabor mindes Stalins massmord
Hundratals Moskvabor samlades på lördagen för att hålla en ceremoni till minnet av de tusentals personer från staden som avrättades under Stalintiden.Ceremonin hölls utanför högkvarteret för ryska säkerhetstjänsten FSB, där KGB höll till under Sovjettiden, och sammanfattningar av Stalins övergrepp lästes upp..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Stalins, Moskvabor, Stalintiden, FSB, KGB, Sovjettiden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moskvabor, mindes, Stalins, massmord
Helsingborgs Dagblad - 29 okt 11 kl. 23:10

Moskvabor hedrade Stalins offer

Hundratals samlades på lördagen för att minnas de tusentals Moskvabor som avrättades under Stalins brutala styre av Sovjetunionen. Ceremonin genomfördes utanför högkvarteret för ryska säkerhetstjänsten FSB ? under Sovjettiden hemliga polisen ?

BT - 29 jan 17 kl. 18:48

72 år sedan Auschwitz befrielse - Borås mindes det ofattbara

Det handlade om massmord på miljoner människor med total förintelse som mål, men atmosfären var varm när Borås på söndagen mindes 72-årsdagen av Auschwitz-Birkenaus befrielse..

Sydsvenskan - 05 mar 12 kl. 06:30

Mästerligt ljus på Stalins terror

Den tyske historikern Karl Schlögels bok är lika viktig som välkommen, skriver Fredrik Persson. Terror och dröm. Moskva år 1937.

Sydsvenskan - 31 dec 11 kl. 06:30

I Stalins långa skugga

Två decennier efter Sovjetunionens kollaps brottas Ryssland fortfarande med sitt historiska arv, skriver Johanna Lindbladh.
Under dessa grymma år befann sig hälften av landets befolkning bakom galler. Den andra hälften stod utanför och vaktade?.

DN - 28 dec 18 kl. 08:55

Ändlös skådeprocess ska svärta ner mannen som gräver upp Stalins brott

Sandarmoch. Under den snötäckta marken ligger niotusen människor – arkebuserade och kastade i massgravar under Stalins utrensningar på 1930-talet.  Få personer i Ryssland vet mer om gravarna än Jurij Dmitrijev som kartlagt större delen av ryska Karelen på jakt efter Stalins offer.

DN - 01 maj 19 kl. 08:09

Rysk Youtubestjärna skildrar Stalins brott och får miljoner tittare

Han är en av Rysslands stora kändisar, en Youtubestjärna med flera miljoner följare. Nu gör Jurij Dud succé med en ny film om Stalins brott.  Nästan hälften av alla ryssar mellan 18 och 24 år känner inte till Stalins utrensningar.

SvD - 28 feb 15 kl. 13:58

Moskvabor vallfärdar till mordplatsen

Till platsen där oppositionsledaren Boris Nemtsov mördades vallfärdar nu Moskvabor. SvD är på plats och har träffat människor som sörjer en av Rysslands mest färgstarka politiker..

PI - 01 apr 11 kl. 20:23

Islamistiskt massmord efter koranbränning ? svensk död

MASSMORD Vi repeterar. Den 20 mars satte pastor Wayne Sapp eld på koranen i en kyrka i Gainesville i Florida, efter uppmaning från prästen Terry Jones, som förra året hotade med att bränna koranen vilket fick fanatiska muslimer att tugga fragda. Idag gick man från fragda till massmord efter fredagsbönen i Afhanistan.

YLE - 23 jan 15 kl. 06:10

Planer på massmord behandlas nu i hovrätten

Planerna på massmord i Helsingfors universitet behandlas på fredag i Helsingfors hovrätt. Åklagaren yrkar på tre och ett halvt års fängelse medan mannen och kvinnan kräver att tingsrättens dom förkastas. Tingsrätten dömde i slutet av juni i fjol en man född 1990 och en kvinna född 1989 till tre års fängelse för förberedelse av grovt brott mot liv och hälsa.

BT - 24 feb 14 kl. 09:31

Janukovytj jagas för massmord

Ukrainas avsatte president Viktor Janukovytj är efterlyst för massmord, enligt landets tillförordnade inrikesminister. "En förundersökning om misstänkt massmord på fredliga medborgare har formellt inletts", skriver inrikesminister Arsen Avakov på sin Facebooksida. "Janukovytj och andra ansvariga personer har förklarats efterlysta", tillägger han enligt Reuters.

BT - 24 feb 14 kl. 09:52

Janukovytj jagas för massmord

Ukrainas avsatte president Viktor Janukovytj är efterlyst för massmord, enligt landets tillförordnade inrikesminister Arsen Avakov. Janukovytj jagas nu efter att senast ha setts på Krimhalvön. Avakov tillkännagav det hela på Facebook.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.