UNT > Nyheter

Saturday, 30 May, 16:53

UNT - 29 okt 11 kl. 21:19

Lyckad Tierpsfest för integrationIntegrationsfesten på lördagskvällen, arrangerad av föreningen Invandrare-Svenskar, lockade både gamla Tierpare och nya svenskar till Möbeln där en buffé hade dukats upp med mat från ett dussin länder spridda över större delen av jordklotet..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Tierpsfest, Invandrare-Svenskar, Tierpare, Möbeln

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lyckad, Tierpsfestför , integration
SVT Debatt - 09 jul 13 kl. 06:06

Solidariskt ansvar är nyckeln till lyckad integration

MIGRATIONSPOLITIK Oavsett vilket parti som styrt Sverige har vi länge bedrivit en misslyckad integrationspolitik. Det är dags att fokusera på individens behov och vad som behövs är ett solidariskt ansvarstagande kommuner emellan, skriver Patrik Olsson från MUF Botkyrka i ett svar till Rola Brentlin från tankesmedjan Migro. Vi är många som minns Loa Falkmans stämma ifrån ishockey-VM i våras.

SVT Debatt - 09 jul 13 kl. 06:06

Solidariskt ansvar är nyckeln till lyckad integration

MIGRATIONSPOLITIK Oavsett vilket parti som styrt Sverige har vi länge bedrivit en misslyckad integrationspolitik. Det är dags att fokusera på individens behov och vad som behövs är ett solidariskt ansvarstagande kommuner emellan, skriver Patrik Olsson från MUF Botkyrka i ett svar till Rola Brentlin från tankesmedjan Migro. Vi är många som minns Loa Falkmans stämma ifrån ishockey-VM i våras.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 14:00

Riktig integration

Opinion Ett bra företagsklimat är förutsättningen för en fungerande integration. Det är kanske inte så överraskande för den som vet att jobben just nu skapas i små eller medelstora, privata företag. I en rapport från Almega skriver ekonomen Li Jansson att företagsklimatet förklarar skillnaden mellan lyckad och mindre lyckad integration i högre grad än hur många flyktingar man tar emot.

YLE - 15 mar 17 kl. 05:15

Nagu har nått världsklass i integration

Få platser i Finland, för att inte säga i hela världen, kan stoltsera med en så lyckad integration som den åboländska skärgårdsön Nagu. Ett år efter att mottagningscentralen har stängt har de asylsökande blivit färre, men deras hyllningar av Naguborna har samtidigt blivit ännu starkare. Anmar Al Dolaimi från Irak har bott i Nagu över ett år och han vill absolut stanna i Nagu.

Skånskan - 30 dec 19 kl. 05:30

Lyckad jobbintegration

Det finns en ensidig bild av att mindre kommuner har sämre förutsättningar för lyckad arbetsmarknadsintegration av flyktingar*. Fores rapport ”Integration i hela Sverige – Från asyl till arbete” som lanserades i Norrköping den 9 december visar att alla typer av kommuner kan lyckas med att få flyktingar i arbete – oavsett befolkningsmängd eller befolkningstäthet.
Det stämmer att mindre kommuner ofta kämpar med en minskande och åldrande befolkning samt svårigheter att finansiera kommunala åtaganden.

DN - 12 nov 12 kl. 19:27

"Mer än jobb krävs för lyckad integration"

På DN debatt den 10/11 skrev två företrädare för OECD om brister i svensk integrationspolitik. Artikeln innehåller intressanta exempel på hur andra länder tagit tillvara den resurs som invandrare utgör genom att öka möjligheten för nyanlända att få jobb. Det krävs dock mer än jobb för en lyckad integration.

Kristianstadsbladet - 28 feb 11 kl. 14:18

Sverige bäst på integration

Foto: Scanpix
Den svenska lagstiftningen bedöms ge goda förutsättningar för invandrare att delta i samhället. I en ny studie hamnar Sverige i topp över hur länder klarar integrationen.
- Det är klart att det är både positivt och glädjande att vi ligger i topp när det gäller att ge formella möjligheter till integration.

Nya Wermlands Tidningen - 20 feb 13 kl. 11:29

Lyckad integration ger flera fördelar

Det har varit en lyckad integration i Degerfors sedan flyktingmottagandet återupptogs 2006. Det konstateras i den redovisning som nu lämnats till kommunstyrelsens arbetsutskott..

Nyan - 26 aug 15 kl. 09:42

Möte hålls för lyckad integration

På måndag börjar Röda Korset mobilisera sina frivilliga i Mariehamn och Jomala inför kommunernas flyktingmottagande. Till mötet har man bjudit in sina egna volontärer samt kommunanställda. Med på mötet är Röda korsets mångkulturutvecklare från Österbotten, Nina Stubb, som sakkunig.

Länstidningen i Jämtland - 20 okt 16 kl. 10:22

Volontärerna: "Lyckad integration riskerar att förstöras i Åre"

En lyckad integration av de asylsökande riskerar att förstöras när Migrationsverket stänger platser i Åre kommun och flyttar de boende till andra orter i landet. De anser volontärerna som nu mobiliserar sig.
De letar husrum i kommunen åt de boende, samlar pengar, tar hjälp av politikerna och ordnar öppet hus och en manifestation på Continental i kväll..

Fler nyheter från UNT

UNT - 13 maj 20 kl. 10:01

Låstes in i taxibil – blev själv anmäld

Natten mot onsdag larmade en man polis eftersom han var inlåst i en taxi..

UNT - 13 maj 20 kl. 06:30

(S) vill se dator till varje skolelev

Socialdemokraterna vill att samtliga elever i Tierps kommun har egen dator till sitt skolarbete..

UNT - 13 maj 20 kl. 06:23

Varför ska kommuner springa LO:s ärenden?

Ännu en LO-ledare går över till Fairtrade..

UNT - 12 maj 20 kl. 20:30

"Nästan till salu" ökar lavinartat

Antalet bostäder som läggs ut som "snart till salu" ökar snabbt..

UNT - 12 maj 20 kl. 19:22

Nya satsningen: Sommargata i Uppsala city

Bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående när Uppsala kommun gör delar av Östra Ågatan till sommargata under tre månader..

UNT - 12 maj 20 kl. 17:37

Varken bara rätt eller bara fel att stänga

Sverige tycks få rätt med sin coronastrategi, men kan knappast räknas som ett föredöme..

UNT - 12 maj 20 kl. 15:05

Brand i centrala Östhammar

Räddningstjänsten fick rycka ut på en skorstensbrand i centrala Östhammar på tisdagen..

UNT - 12 maj 20 kl. 11:00

Tre Uppsalabutiker kan få gröna pris

Tre Uppsalabutiker finns bland de nominerade bland de priser som ska delas ut vid White Guide Green-evenemanget i augusti..

UNT - 12 maj 20 kl. 09:29

Åtalas för knivattack på Burger King

En 19-årig man åtalas nu för knivskärningen på Burger King i centrala Uppsala i februari..

UNT - 12 maj 20 kl. 07:00

Erfarenhet guld värd i tufft läge

Från chock via sorg och ilska till acceptans och ny kraft..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.