Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 05 June, 18:40

Kristianstadsbladet - 29 okt 11 kl. 19:30

Levande böcker lånades utMalin Widerlöv och Katrin Kisswani sitter bakom ett bord mitt inne på biblioteket. På bordet berättar två skyltar om att de är till utlåning i högst 20 minuter, men just nu är de outlånade.
.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Åklundh Hur, Widerlöv, Katrin Kisswani, Malin Widerlöv, Läkare, Vinslöv, Göteborg, Skåne, Kristianstad, Kisswani, Seugling, Immeln, Louise Nyman, Rumpunen, Balsgård, Sven-Erik, Åhus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Levande, böcker, lånadesut
Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Skånskan - 07 nov 19 kl. 18:00

Börjar i en bildvärld

Så här års i fjol var Amanda Svensson fullt upptagen med att ro sitt hittills största bokprojekt i land.
– Jag minns det nästan inte, jag bara satt hela dagarna och skrev. På kvällarna tittade jag på Project Runway för att stänga av – jag tror jag såg åtta säsonger, säger hon och skrattar.

Cornucopia - 05 dec 15 kl. 10:38

Resurser som tagit slut

Diverse obildade personer tror att människan aldrig gjort slut på resurser. Men exemplen på resursutarmning är många och omfattande. Den som hävdar något annat är bara obildad.

HBL - 26 sep 13 kl. 17:04

"Det ska vara okej att bryta mot normer"

Livet ska vara värdelöst ibland, det är normalt och hör till. Men om det börjar kännas riktigt jobbigt ska man inte vara rädd för att söka hjälp, säger den svenska psykologen och författaren Jenny Jägerfeld. I oktober ger hon ut en ny roman.

Skånskan - 02 okt 15 kl. 14:00

Med allvarligt uppsåt

Recension BOK
Masja
Författare: Carola Hansson
Förlag: Albert BonniersDen uppburne författaren Lev Tolstoj (1828-1910) lever på godset Jasnaja Poljana utanför Moskva omgiven av sin stora familj, av tjänare och lärjungar. Med sin asketiska livsstil och sina radikala idéer om samhället och människans andliga utveckling är det många som ser upp till honom som en profet, både miljoner ryssar och delar av familjen.
Dottern Masja delar i mycket hans ideal och blir därför mest utsatt för hans stränga, patriarkala maktutövning.

Skånskan - 09 okt 15 kl. 11:00

Satsade på ost och fick SM-silver

Personligt YSTAR. Maria Tuvesson Lindgren ville pröva något nytt. Ha något eget där hon kunde få utlopp för sitt stora intresse, mathantverk.

Trelleborgs Allehanda - 14 maj 14 kl. 06:40

Kollegorna hyllar Malik Bendjelloul


Beskedet om att den svenske filmaren Malik Bendjelloul, mannen bakom "Searching for Sugar Man", är död väcker starka reaktioner. Bendjelloul hyllas av sina arbetskamrater. - Han var en kille med otrolig energi.

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 06:42

Kollegorna hyllar Malik Bendjelloul


Beskedet om att den svenske filmaren Malik Bendjelloul, mannen bakom "Searching for Sugar Man", är död väcker starka reaktioner. Bendjelloul hyllas av sina arbetskamrater. - Han var en kille med otrolig energi.

BT - 14 maj 14 kl. 07:23

Malik Bendjelloul hyllas: "Fick folk att brinna"

Beskedet om att den svenske filmaren Malik Bendjelloul, mannen bakom "Searching for Sugar Man", är död väcker starka reaktioner. Bendjelloul hyllas av sina arbetskamrater. – Han var en kille med otrolig energi.

BT - 14 maj 14 kl. 07:23

Rodriguez: "Bendjelloul var en stor filmskapare"

Beskedet om att den svenske filmaren Malik Bendjelloul, mannen bakom "Searching for Sugar Man", är död väcker starka reaktioner. Live-published photos and videos via Shootitlive (function(){var d=document,b=d.body,s=d.

YLE - 04 nov 16 kl. 06:55

Grankullabor vill inte ha flyktingbarn som grannar - "Huset där de flyttar in är för fint"

Ett gruppboende för ensamkommande flyktingbarn stöter på hårt motstånd i Grankulla. Enligt grannarna är huset där barnen ska flytta in "över medelnivån och ger en fullständigt felaktig bild av medelfinländarens verkliga vardag". Lokalpolitikern Anna Lena Karlsson-Finne (SFP) är mycket förvånad över reaktionen.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 16:12

Börsrekord i coronakrisen

Kristianstadsbladet - Igår: 16:15

Gotland hoppas på turister – skickar hem sjuka

Gotlands näringsliv drar en lättnadens suck efter regeringens besked om inrikes resor. Men sjukvården oroas för vad konsekvenserna kan bli..

Kristianstadsbladet - Igår: 16:19

Positiva besked från Milan om Zlatan

Kristianstadsbladet - Igår: 16:23

Diego Costa dömd för skattebrott

Kristianstadsbladet - Igår: 15:59

Försökte köra på sitt offer – döms till fängelse

En 21-årig man döms till fängelse för att ha misshandlat och försökt köra på två personer med bil vid länsstyrelsen i mars. .

Kristianstadsbladet - Igår: 16:02

Så slår coronakrisen mot nordöstra Skåne

Hotell, restauranger och resebyråer hör till de branscher som drabbats hårdast av coronapandemin. Det visar en ny konjunkturrapport. Utvecklingen oroar lokala företag i Kristianstad.

Kristianstadsbladet - Igår: 16:03

Så lyckas du få en fin grönyta i trädgården

− Det finns inga genvägar, och man blir inte av med precis allt ogräs, säger Marie Åkesson Meijer på Solhaga Garden i Kristianstad..

Kristianstadsbladet - Igår: 16:05

Hagen vill inte längre samarbeta i utredning

Kristianstadsbladet - Igår: 15:12

Lufthansa: Nio av tio flyg i gång i september

Kristianstadsbladet - Igår: 15:19

Demonstrationen kan få konsekvenser i sommar

Tusentals människor samlades på Sergels Torg i Stockholm för en demonstration, trots att som mest 50 personer får samlas på grund av coronapandemin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.