Opinionen.se > Opinion

Monday, 25 May, 08:44

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Översvämning drabbar svenska företag
Flera svenska företag med produktion i Thailand påverkas av översvämningarna. – Vi har haft fabriken stängd i tio dagar, säger Marcus Krusell, vd på svenska datorväsktillverkaren Krusell. Fabriken norr om Bangkok, med 500 anställda, tillverkar väskor till mobiltelefoner, datorer och digitalkameror. Vid evakueringen för två veckor sedan bars maskiner och varor upp på andra våningen. – Vi klarar oss nog ekonomiskt.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Thailand, Marcus Krusell, Krusell, Bangkok, Autoliv, Mats Ödman, Ödman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Översvämning, drabbarsvenska , företag
Skånskan - 24 nov 19 kl. 08:43

Vattenläcka orsakade översvämning på företag

Landskrona Minst ett företag i Landskrona har drabbats av översvämning sedan en stamledning sprungit läck under natten. Enligt Jerker Palm-Svensson, vid Nordvästra Skånes räddningsförbund, kom larmet om vattenskadan  i korsningen Stenorsvägen och Ringvägen vid 04-tiden på söndagsmorgonen. Orsaken tycka vara en större vattenläcka i en ledning i närheten.

BT - 01 sep 14 kl. 13:19

Stora elproblem efter översvämning

Översvämningen har orsakat skador för miljoner kronor och samtidigt saknar hundratals hushåll i Malmö fortfarande el. Många fastigheter drabbades av stora översvämningar efter ett dygn som bjöd på upp till 100 millimeter regn lokalt. Det är dubbelt så mycket nederbörd än vad som normalt faller under hela augusti månad, säger SMHI:s meteorolog Therese Fougman till TT.

Blekinge Läns tidning - 13 okt 15 kl. 05:00

Ventil från Karlshamn stoppar översvämning

Storstaden Brisbane har bekymmer med översvämningar. En uppfinning från Karlshamn är räddningen. Ett lokalt företag har en miljonorder säkrad till Australien..

YLE - 31 jul 14 kl. 13:07

Översvämning i Karleby, pumpen i Seinäjoki

Hamnvägen i Karleby är fortfarande stängd. Företaget som ska se till att vattnet pumpas bort finns i Seinäjoki. Vattenmassorna har legat över vägen i snart 12 timmar.

Sydsvenskan - 28 aug 15 kl. 00:01

"Fjolårets översvämning var en tydlig signal om att alla behöver ta klimatanpassningen på allvar och att det krävs samordning."

Malmö lamslogs när rekordmycket regn föll över sydvästra Skåne för ett år sedan. Det blev tydligt att vi behöver gå från ord till handling för att stärka den skånska beredskapen för extrema skyfall. Såväl det offentliga som företag och medborgare behöver ta ett större ansvar..

Helsingborgs Dagblad - 28 aug 15 kl. 00:01

"Fjolårets översvämning var en tydlig signal om att alla behöver ta klimatanpassningen på allvar och att det krävs samordning."

Malmö lamslogs när rekordmycket regn föll över sydvästra Skåne för ett år sedan. Det blev tydligt att vi behöver gå från ord till handling för att stärka den skånska beredskapen för extrema skyfall. Såväl det offentliga som företag och medborgare behöver ta ett större ansvar..

UNT - 11 okt 18 kl. 01:25

Flera företag drabbade av vattenläcka

Ett tiotal företag i Märsta drabbades av översvämning..

Supermiljöbloggen - 20 nov 18 kl. 08:34

Klimatförändringarna ses som en finansiell risk av Riksbanken

En ny rapport från riksbanken slår fast att svensk ekonomi kan påverkas till följd av klimatförändringarna. Centralbanker bör därför förbereda sig genom att analysera möjliga följder av klimatförändringar på den finansiella ekonomin, konstaterar rapporten. Konsekvenserna av den globala uppvärmningen kan påverka både den finansiella stabiliteten och penningpolitiken på sikt, skriver Conny Olovsson, filosofie doktor i nationalekonomi vid Riksbankens forskningsenhet, i den nya rapporten "är klimatförändringar relevanta för en centralbank?

YLE - 29 apr 17 kl. 10:47

Professor: Dålig inomhusluft ingen modefluga eller fråga om hysteri

Nyheterna om dålig inomhusluft i den ena offentliga byggnaden efter den andra duggar tätt. Problemen tas fortfarande inte tillräckligt på allvar, anser Tuula Putus, professor i företagshälsovård och miljömedicin vid Åbo universitet. Hur mycket på allvar man tar saken varierar från arbetsplats till arbetsplats, säger Putus och lyfter fram särskilt den privata sektorn som det goda exemplet.

Barometern - 14 aug 14 kl. 08:04

Hård kamp för rätt vattennivå

Hagbyåns rensningsföretag måste söka miljötillstånd för en halv miljon kronor eller höja vattennivån med 60 centimeter med översvämning som följd. Hagbyån har haft sitt nuvarande läge sedan över 100 år tillbaka. Det var i början av 1900-talet, under åren 1905–1907, som ån grävdes 60 centimeter djupare än tillåtet enligt en plan som fanns år 1886.

YA - 19 okt 14 kl. 19:49

Knallarna gav upp i ösregnet

Foto: Moa Dahlin
Redan några timmar efter öppning hade regnet jagat bort de sista av Höstmarknadens knallar och besökare från Folkets Park. Helgens sista marknadsdag blev minst sagt en blöt historia.
– Nej, flytta den mer till höger.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.