BT > Utrikes

Thursday, 04 June, 09:12

BT - 29 okt 11 kl. 18:29

Fängelse för saudisk al-Qaida-kvinnaEn saudiska som kallats "al-Qaida-kvinna" dömdes på lördagen till 15 års fängelse. Hon uppges vara den första kvinna i kungariket som ställts inför rätta för våld med anknytning till terrornätverket. Efter avtjänat straff får hon också 15 års reseförbud.
Kvinnan, gripen i staden Burayda, ska bland annat ha haft två pistoler som hon gett till militanta. Dessutom ska hon ha samlat in pengar till al-Qaida och skyddat misstänkta brottslingar.
Läs mer på BT
Läs mer om:
qaida, Burayda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fängelseför , saudisk, al-Qaida-kvinna
Nyheter 24 - 30 dec 11 kl. 12:49

Stjärnor, diktatorer, sporthjältar - De gick bort 2011


Nyheter24 ger dig listan med de som gick bort under året som gått. 4 januari ? Mohammed Bouazizi, 26, tunisisk gaturförsäljare och utlösande faktor till Jasminrevolutionen.

BT - 06 okt 12 kl. 18:11

Islamistpredikant prövas i USA

Islamistpredikanten Abu Hamza al-Masri har till sist lämnats ut från Storbritannien till USA. Där ska han ställas inför rätta för terrorbrott och riskerar fängelse för resten av livet.
Abu Hamza flögs från en brittisk militärbas tillsammans med fyra andra terrormisstänkta natten mot lördagen, sade den brittiska inrikesministern Theresa May.

HBL - 07 okt 14 kl. 17:37

Bevisningen för terroruppsåt 5000 sidor tjockt

Förundersökningen av Finlands första mål med terrorismkopplingar består av 5000 sidor material. Men de fyra åtalade för via sina ombud benhårt fram att inte ens det dryga polisarbetet kommer att kunna bevisa att de gjort sig skyldiga till brott.Det är tre män och en kvinna som i november officiellt ställs inför rätta för att möta anklagelserna om att de från Finland har finansierat den somaliska terrororganisationen al-Shabaab.

Sydsvenskan - 06 jan 14 kl. 18:44

Historien om "Jihad Jane"

För sex år sen satte al-Qaida-ledaren Abu Omar al-Baghdadi ett pris på Lars Vilks huvud - straffet för att han avbildat profeten Muhammed som rondellhund.
Colleen LaRose, en arbetslös alkoholist i Pennsylvania, bestämde sig för att utföra mordet.
I augusti 2009 reste hon till Europa för att skjuta Lars Vilks i Nyhamnsläge.

Sydsvenskan - 07 jan 14 kl. 06:30

Idag hjälper Collen LaRose FBI att förstå ”homegrown terrorism”

För sex år sedan satte al-Qaida-ledaren Abu Omar al-Baghdadi ett pris på Lars Vilks huvud – straffet för att han avbildat profeten Muhammed som rondellhund.Colleen LaRose, en arbetslös alkoholist i Pennsylvania, bestämde sig för att utföra mordet.I augusti 2009 reste hon till Europa för att skjuta Lars Vilks i Nyhamnsläge.

BT - 09 jan 15 kl. 13:56

Gisslandrama i östra Paris

Ett gisslandrama pågår i en judisk butik i östra Paris. Gisslantagaren har kopplats ihop med bröderna Kouachi som misstänks för attentatet mot Charlie Hebdo. Bröderna har omringats i Dammartin-en-Goële.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.