BT > Inrikes

Thursday, 04 June, 19:54

BT - 29 okt 11 kl. 17:47

RFSU lär föräldrar prata sexMånga föräldrar är osäkra på hur de ska prata om sex med sina barn. Nu ska RFSU hjälpa dem på traven.
RFSU ger kommande vecka ut en handbok om hur man som förälder kan prata med barn om sexualitet. Handboken är riktad till föräldrar med barn under tolv år.
- Vi får en del frågor och möter även en del osäkerhet kring hur man ska förhålla sig till ämnet sex, berättar Hans Olsson som är sakkunnig i sexualundervisning på RFSU.
Läs mer på BT
Läs mer om:
RFSU, Hans Olsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RFSU, lär, föräldrar, prata, sex
Nyheter 24 - 07 okt 13 kl. 15:09

KD-ledamot trött på "RFSU-propaganda" i skolanHar klagat på "homoagenda"

Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) har en egen agenda och har tagit skolan som sin arena för att sprida sin propaganda. Det menar Kristdemokraternas riksdagsledamot Annelie Enochson, som tidigare kritiserat organisationens "homoagenda".Hon har lämnat in en motion till riksdagen där hon bland annat varnar för vad som kommer hända när sex- och samlevnadsfrågor tas upp i flera olika skolämnen, något RFSU förespråkar.

Dagen - 10 feb 11 kl. 03:00

Våga prata om sex och samlevnad

Du som förälder - våga prata med dina tonåringar om kärlek och sex utifrån dina värderingar. Låt inte bara RFSU och Utbildningsradion ge sin bild.

Rektorerna på landets alla högstadieskolor har nyligen fått ett nytt sex- och samlevnadsmaterial från RFSU och Utbildningsradion bland annat med den animerade filmen "Sex på kartan".

SVT Debatt - 11 apr 14 kl. 16:37

Vi undviker inte att prata om könsstympning

KÖNSSTYMPNING Vi delar helt Khadra Seerars uppfattning om att vi pratar för lite fitta i dag. Här finns både positiva och negativa aspekter som måste diskuteras. Khadra Seerar lyfte i sitt debattinlägg upp vår Fittfest (arrangerad av RFSU Stockholm) där vi under en dag satte fokus på positiva aspekter av fittan och kvinnors sexualitet.

Alliansfritt Sverige - 07 okt 13 kl. 20:47

Annelie Enochson vill förbjuda RFSU att bedriva sin ?homoagenda? ute i skolorna

De allra flesta människor har något vi verkligen inte tycker om, det kan vara allt ifrån hundar, Centerpartiet, höjder eller varför inte blod. Kristdemokraten Annelie Enochson har bland annat valt ut RFSU som en av sina främsta fiender. För gemene man kan det verka en smula irrationellt, varför hata en organisation som lär ungdomar om sex och samlevnad?

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 11 kl. 15:35

RFSU hjälper föräldrar prata om sex

Många föräldrar känner sig osäkra på hur de ska prata med sina barn om deras sexualitet. I veckan ger RFSU ut en manual riktad till föräldrar till barn upp till tolv år. ?

BT - 29 okt 11 kl. 15:34

RFSU hjälper föräldrar prata om sex

Många föräldrar känner sig osäkra på hur de ska prata med sina barn om deras sexualitet. I veckan ger RFSU ut en manual riktad till föräldrar till barn upp till tolv år.
- Man ska alltid svara korrekt på barnens frågor, säger Hans Olsson, sakkunnig på RFSU.

SVT Debatt - 11 apr 14 kl. 07:00

RFSU måste sluta ignorera könsstympningsfrågan

KÖNSSTYMPNING Okunskapen om könsstympning är stor. Få saker torde vara så hälsovådliga för underlivet som könsstympning, inte minst vid förlossningar. Därför blir jag mycket besviken över att det perspektivet helt saknas när RFSU kampanjar för ”Fitthälsan”.

Nyheter 24 - 01 mar 11 kl. 11:03

RFSU: Så skyddar vi bäst barn mot sexövergrepp


I en krönika hos Nyheter24 gick Bianca Meyer till angrepp mot RFSU som hon menar uppmuntrar till sexuella övergrepp på barn. Här går RFSU i svaromål. Det är viktigt att personal inom förskolan har beredskap att möta barns beteenden och frågor relaterade till sexualitet.

Världen Idag - 20 apr 15 kl. 00:01

Ruth Nordström: Ska RFSU få lära våra barn om gruppsex?

Jag har under åren diskuterat och debatterat en hel del med företrädare för RFSU. För några år sedan handlade debatten om RFSU:s material "Sex på kartan" och "Sex i skolan". Det har handlat om RFSU:s stora behov av att låta bildlektionerna handla om "sagofigurers utseende utifrån ett hbtq-perspektiv" och biologin handla om 20 olika sextekniker och "konsumtion av pornografi i lusthöjande syfte".

UNT - 29 okt 11 kl. 17:46

RFSU lär föräldrar prata sex

Många föräldrar är osäkra på hur de ska prata om sex med sina barn. Nu ska RFSU hjälpa dem på traven..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.