Expressen > Nyheter

Friday, 29 May, 13:06

Expressen - 29 okt 11 kl. 17:28

Vanlig höstdepp kan vara sjukdomDagarna blir kortare och de flesta av oss tröttare. Men för var tionde svensk riskerar höstdeppigheten att övergå i sjukdomen seasonal affective disorder, SAD. - Det finns en självmordsrisk, säger stressprofessorn Torbjörn Åkerstedt. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SAD, Torbjörn Åkerstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vanlig, höstdeppkan vara , sjukdom
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Personal utbildas om vanlig sjukdom

Diabetes är en vanlig sjukdom i Sverige, därför är det viktigt att personalen inom kommunens omsorg har kunskap om den. Under förra veckan genomfördes utbildningar för personalen inom socialförvaltningen..

Trelleborgs Allehanda - 28 nov 17 kl. 08:00

”En förekommande, men inte helt vanlig, sjukdom”

26 000 värphöns på en gård i Vellinge kommun ska avlivas på grund av upptäckt av Newcastlesjuka. – Det är en förekommande, men inte helt vanlig, sjukdom, säger länsveterinären Jonas Fröjd..

Sydsvenskan - 07 apr 15 kl. 09:43

Vanlig bakterie bakom lungsmitta

Det var vanliga pneumokocker som plötsligt fick sex arbetare på Gärdstadsverken i Linköping att insjukna i lunginflammation.— Det är en mycket vanlig bakterie. Men att så här pass många yngre insjuknar samtidigt är extremt ovanligt.

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 15 kl. 09:43

Vanlig bakterie bakom lungsmitta

Det var vanliga pneumokocker som plötsligt fick sex arbetare på Gärdstadsverken i Linköping att insjukna i lunginflammation.— Det är en mycket vanlig bakterie. Men att så här pass många yngre insjuknar samtidigt är extremt ovanligt.

Expressen - 31 maj 18 kl. 19:42

Åt vanlig värktablett – fick ovanlig sjukdom

Först blev han OS-hjälte i Pyeongchang.Sen drabbades han av ett mystiskt sjukdomssyndrom efter att ha tagit en vanlig värktablett – något som hade kunnat kosta honom synen.Nu berättar norske Daniel-André Tande om mardrömmen.

Barometern - 14 feb 14 kl. 08:46

Missbruk sprider farlig sjukdom

Länets smittskyddsläkare Claes Söderström går nu ut och varnar för sjukdomen hepatit C.
– Det är ingen vanlig snuvförkylning utan en riktigt farlig sjukdom på sikt, säger han. Det är spe­ciellt en grupp människor i samhället som drabbas av hepatit C, nämligen de som lever med ett missbruk.

Kristianstadsbladet - 06 mar 13 kl. 07:12

Elitidrott - en växande sjukdom

Foto: PETER DEJONG
Lika frisk som motionsidrotten är, lika sjuk är elitidrotten. Det menar frilansjournalist Tomas Polvall, som rabblar upp exempel efter exempel på problem och fusk från idrottens värld. En anledning till de galopperande sjukan tror han ligger i vår tids ökade fokusering på prestation och seger.

LV - 14 jan 15 kl. 08:56

Josefines osynliga sjukdom

En riktig skithistoria. Så heter den essä Josefine Wijk Hoffmann skrev för 1,5 år sedan. En flera sidor lång berättelse om hur det är att leva med sjukdomen Morbus Crohn.

UNT - 15 apr 16 kl. 21:27

Busskampanj ska upptäcka dold sjukdom

Sjukdomen familjär hyperkolesterolemi är nästan lika vanlig som diabetes typ 1, men få känner till att den finns..

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 16 kl. 09:12

Sjukdom i bisköldkörtlarna missas

Trötthet och lätt nedstämdhet kan bero på överaktiva bisköldkörtlar. Sjukdomen är vanlig, uppemot tre procent i befolkningen drabbas, men enligt en studie från Östersunds sjukhus missas ofta de här patienterna, skriver Dagens Medicin..

Sydsvenskan - 24 aug 16 kl. 09:12

Sjukdom i bisköldkörtlarna missas

Trötthet och lätt nedstämdhet kan bero på överaktiva bisköldkörtlar. Sjukdomen är vanlig, uppemot tre procent i befolkningen drabbas, men enligt en studie från Östersunds sjukhus missas ofta de här patienterna, skriver Dagens Medicin..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Polisen varnar – ny dansk invasion under pingsten

Den danska turistinvasionen till Sverige skapade långa köer på Öresundsbron när alla skulle ta sig hem samtidigt. Nu är det dags igen – danska medborgare uppmanas av polisen att planera sin hemfärd..

Expressen - 15 minuter sedan

Danska regeringen kallar till pressträff om gränsen

Danmarks statsminister Mette Frederiksen kallar till pressträff på fredagseftermiddagen.Där ska hon ge den senaste uppdateringen om öppnandet av gränsen..

Expressen - 45 minuter sedan

Twitters nya maktdrag – attacken mot Trump

Maktkampen mellan Donald Trump och sociala medier-giganten Twitter fortsätter.Nu får presidenten återigen bassning från plattformen – för att glorifiera våld..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Mordåtalade pojkvännens egna ord

Det är tredje dagen i rättegången om mordet på Wilma Andersson, 17.Direkt efter lunch hörs den mordmisstänkte 23-årige pojkvännen. Han har en stor förklaringsbörda, enligt åklagaren..

Expressen - 1 timme sedan

Centern ansluter till kravet om en coronakommission

Sverigedemokraterna anslöt i dag till Moderaternas och Kristdemokraternas krav om att tillsätta en coronakommission innan sommaren.Nu uttalar även Centerpartiet stöd för förslaget.– En kommission ska tillsättas så snabbt som möjligt, det finns ingen anledning att vänta, säger vikarierande partiledare Anders W Jonsson till Expressen.

Expressen - 1 timme sedan

Ett nytt dödsfall i Skåne – kraftig ökning av tester

Ett dödsfall kopplat till coronaviruset har inrapporterats i Skåne det senaste dygnet, enligt Region Skånes siffror.Under samma dygn har nära 500 personer blivit provtagna för viruset..

Expressen - 1 timme sedan

Nämndeman misstänks ha kört rattfull i Malmö

En nämndeman i Malmö tingsrätt frihetsberövades under natten till fredagen, enligt uppgifter till Kvällsposten.Föraren ska ha kört vårdslöst i centrala Malmö och uttryckt förolämpande ord under polisens insats.Han är misstänkt för ringa narkotikabrott och rattfylleri..

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: VG-regionen om coronalarmen i Västsverige

Folkhälsomyndigheten konstaterar ett negativt trendbrott i coronautvecklingen i Västsverige när antalet inlagda för covid-19 ökar på Sahlgrenska.Nu håller Västra Götalandsregionen en presskonferens om smittoläget, med hälso- och sjukvårdsdirektörenDen kan du följa live i spelaren ovan..

Expressen - 2 timmar sedan

Förtroendet för regeringen störtdyker: ”En ny signal”

Förtroendet för regeringen backar över tio procentenheter, visar en ny undersökning från Sifo. Även stödet för Folkhälsomyndigheten har minskat.– Det är en signifikant nedgång för både myndigheter och regering, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo..

Expressen - 2 timmar sedan

S i Helsingborg bryter med SSU: ”Oacceptabelt”

S i Helsingborg gör en kraftig och unik markering när man nu bryter helt med SSU.Detta efter Kvällspostens avslöjanden om misstänkt homofobi, sektliknande styre och misskött ekonomi i S viktiga plantskola.– Det innebär att det inte finns koppling till SSU i Helsingborg, säger Mikael Andersson, ordförande för S i Helsingborg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.