Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 27 May, 07:55

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 11 kl. 16:50

Tusentals hjärnor sattes på provMera matte och mindre ordförståelse väntade de 47 000 personer som var anmälda till dagens ansiktslyfta högskoleprov. Tre delprov har tillkommit och antalet uppgifter har ökat från 122 till 160. Det nya provet har enligt Högskoleverket gjorts så att det bättre ska visa hur studenterna kommer att klara sig vid högskolestudier..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Högskoleverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals hjärnor, sattes, prov
Vimmerby Tidning - 17 jan 11 kl. 08:33

Beredskap sattes på prov

Kolossala snömängder. Bitande iskyla. Samtidigt som större delen av elförsörjningen blev utslagen.

Vimmerby Tidning - 14 mar 12 kl. 08:10

Kommunens krisledning sattes på prov

Kommunens krisledning sattes på prov vid en övning på tisdagen.
Ett katastrofscenario byggdes upp i flera steg. Från en misstänkt hackad hemsida och förorenat vatten i Södra Vi till en omfattande brand med katastrofala följder på ett äldrebonde..

YLE - 27 jan 13 kl. 19:01

Vuxnas skolkunskaper sattes på prov

"Vem är smartare än en lågstadieelev?" Den frågan ställdes i kulturhuset i Smedsby, Korsholm på söndagen. Smedsby-Böle Hem- och skolaförening ligger bakom tävlingen, som är en variant av det populära och snarlikt klingande TV-programmet.

GöteborgsPosten - 08 jan 15 kl. 06:00

IFK:s spelare sattes på hårda prov

Blåvittspelarnas testas noggrannare än någonsin. På onsdagen var det snabbhet, spänst och uthållighet som sattes på prov. – Hemskt.

Barometern - 10 dec 18 kl. 15:47

Kommunen sattes på prov av bortförandena

Då två barn fördes bort när de var på väg till skolbussen i Broakulla sattes kommunen på prov. Det är nu ett år sedan händelsen som fick polisen att kontrollera trafiken på Öresundsbron..

Barometern - 30 aug 19 kl. 11:51

Bouleklubb sattes på prov

Bouleklubbens förmåga att organisera sattes på prov när tre busslaster med boulespelare från Karlskrona anlände till Mönsterås under torsdagen..

Kristianstadsbladet - 27 okt 12 kl. 14:17

Lässugna sattes på prov

Foto: Bosse Nilsson
På lördagen var det en ny chans för alla som vill öka sina möjligheter att få en utbildningsplats och läsa vidare. Det var åter dags för högskoleprovet.
En av många som satte sig i skolbänken för att visa prov på sina kunskaper var Agnes Johansson från Kristianstad.

Sydsvenskan - 05 sep 15 kl. 15:12

Yttrandefriheten möter sitt svåraste prov. Är vi redo?

Sommaren 2015 började hatet flöda fritt. Artister hotades för att de var kvinnor och feminister, människor med utländskt påbrå för att de syntes i tv. Flyktingförläggningar sattes i brand, migranter attackerades.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Elevernas kunskaper sattes på prov

Förra veckan fick eleverna från El- och energiprogrammet göra ett praktiskt prov för att visa vad de lärt sig under utbildningen. Eleverna ställdes inför en klurig uppgift som skulle lösas på 24 timmar..

Länstidningen i Jämtland - 05 okt 17 kl. 15:00

Terrordådet i Stockholm satte Malins kunskaper på prov

Den 7 april skakades Stockholm av ett terrordåd när en person i lastbil körde på människor längs Drottninggatan – vilket ledde till att fem människor dog.
För Östersundsbon Malin Burman innebar händelsen att hennes kunskaper inom krishantering sattes på rejält prov..

Dagen - 20 jan 18 kl. 11:10

Biskopen sattes på prov när konfirmandapp lanserades

På torsdagen invigdes spelappen "Stjärnans väg" genom att konfirmander fick sätta Skara stifts biskop Åke Bonnier på prov..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Fransk BNP rasar 20 procent

Den franska ekonomin har påverkats stenhårt av coronapandemin när landet stängt ned för att stoppa smittan. Landets bruttonationalprodukt, BNP, bedöms rasa med 20 procent under andra kvartalet jämfört med föregående tre månader, enligt den nationella st.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Jazzmusikern Jimmy Cobb är död

Jazzmusikern Jimmy Cobb har dött i lungcancer vid 91 års ålder. Han medverkade på trummor på Miles Davis nyskapande album "Kind of blue" 1959 och bidrog till soundet på flera av Davis mästerverk, som inspelningarna av "Porgy and Bess", "Sketches of Spai.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Vädret kan hejda USA:s återkomst i rymden

Efter nio långa år tar USA i dag åter steget ut i rymden. Om inte lynnigt väder över Atlanten ställer till det. Sedan rymdfärjorna flög för sista gången 2011 har USA saknat egen möjlighet att skicka människor till och från jorden.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nya kompositörer i ”Klassiska podden”

Programledarna Camilla Lundberg och Carl Tofft bjuder på tio nya avsnitt om berömda kompositörer i den femte säsongen av P2:s "Klassiska podden". Säsongen inleds med ett program om Anton Bruckner, den försynte och kufiske orgelspelaren med sina omvälvan.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

23-åring ny ägare till 60-talshus i Svalöv

Det här blev priset för Källängsgatan 9..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Misstänkt föremål utanför kommunhus

Ett misstänkt farligt föremål har hittats utanför kommunhuset i Kungsängen väster om Stockholm. De som bor i området ombeds tillsvidare att stanna inomhus och ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har också utfärdats. Larm om föremålet kom in ru.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Svenska löftet tar hjälp av Johanna Larsson: ”Jag siktar på att bli bäst”

Caijsa Hennemann om vägen till världstoppen och träningen i Helsingborg..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kultklassikern ”Labyrint” får uppföljare

Det har snackats om en uppföljare av fantasyklassikern "Labyrint" sedan 2016 – och nu verkar det vara på gång. Scott Derrickson, som nyligen avstod från att göra Marvel-uppföljaren "Dr Strange 2" ska regissera, skriver Deadline. Manus ska skrivas av Mag.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Man i Tyskland körde in i folksamling

En man i södra Tyskland körde på tisdagen med sin bil in i en mindre folksamling, skriver tyska medier. Den 43-årige mannen uppges genom dådet ha velat skada sin 23-åriga flickvän, och handlingen ses inte som en terrorattack. Flickvännen skadades lindri.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Snabbkoll på nattens nyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.