BT > Inrikes

Thursday, 04 June, 09:57

BT - 29 okt 11 kl. 15:34

Vatten minskar svensk produktionFlera svenska fretag med produktion i Thailand pverkas av versvmningarna.
- Vi har haft fabriken stngd i tio dagar, sger Markus Krusell, vd p svenska datorvsktillverkaren Krusell med 500 anstllda i landet.
Bilskerhetsfretaget Autoliv berknar att vattenmassorna kostat minst 40 miljoner kronor. Bland annat saknas garn till att vva krockkuddar, eftersom underleverantrens fabrik ligger under vatten.
.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vatten, minskarsvensk , produktion
Helsingborgs Dagblad - 29 okt 11 kl. 15:35

Vatten minskar svensk produktion

Flera svenska företag med produktion i Thailand påverkas av översvämningarna. ? Vi har haft fabriken stängd i tio dagar, säger Markus Krusell, vd på svenska datorväsktillverkaren Krusell med 500 anställda i landet.

DI - 02 jun 11 kl. 17:29

Så blir du rik på vatten

Vatten är bokstavligt talat livsviktigt. Och det globala utbudet av rent vatten minskar samtidigt som efterfrågan ökar. Storbanken Citigroup har gått igenom de bästa sätten att investera i vatten..

DI - 06 apr 20 kl. 14:13

Bergs Timber minskar produktion av sågat virke med 30 procent

Sågverksbolaget Bergs Timber planerar att kortsiktigt reducera produktionen på sågverken i Mörlunda och Vimmerby med 30 procent..

Barometern - 06 apr 20 kl. 14:42

Bergs Timber drabbat av coronakrisen - minskar produktion och personal

Sågverkskoncernen Bergs Timber ska banta produktionen med 30 procent vid sina anläggningar. Det innebär permitteringar i Orrefors efter påsk men i Mörlunda och Vimmerby har man redan startat neddragningarna..

SR - 18 okt 19 kl. 09:21

Lokalt anpassade arter i tropiska vatten minskar mest

En stor internationell studie har kartlagt hur världens förlust av biologisk mångfald varierar lokalt..

HBL - 02 okt 12 kl. 09:41

PTT: Pappersproduktionen minskar kraftigt

Pappersindustrins produktion minskar i år med nästan tio procent, spår Pellervo ekonomisk forskning (PTT) i sin översikt över skogssektorn. Sågindustrins produktion blir enligt prognosen aningen mindre än i fjol. PTT spår att skogsindustrins virkesförbrukning minskar till ungefär 60 miljoner kubikmeter på grund av recessionen.

YLE - 01 okt 14 kl. 04:25

Vattnet minskar i Närpes

Projektet Bruksvatten för odling i växthus strävar till att hitta alternativa bevattningslösningar för växthusen, då vattenresurserna minskar och odlingsarealerna ökar. Börje Ivars i Bäckliden har haft tur. Hans anläggning ligger inom räckhåll för en vattentäkt som inte längre används för dricksvatten.

Cornucopia - 28 apr 19 kl. 14:56

Därför behövs kött - hållbart jordbruk och mer mat - förutsättning för vegetarisk produktion

Köttproduktion är en nödvändighet i ett hållbart jordbruk, som inte utarmar jorden och mänsklighetens långsiktiga överlevnad, och gör också att det produceras mer kalorier och mat än utan köttproduktion - inte mindre. Nedan följer en lång rad anledningar till detta.
Svenskt jordbruk.

HBL - 20 jul 14 kl. 09:50

Korpoborna måste spara vatten

Grundvattnet började sina för en dryg vecka sedan och hinner inte fyllas på under den här sommaren. Om vattenförbrukningen inte minskar måste staden stänga av vattnet på nätterna.Vattenförbrukningen på Korpo är fortfarande för hög för att ön ska klara av att förse invånarna med vatten, skriver Åbo Underrättelser.

Supermiljöbloggen - 08 nov 14 kl. 17:34

Nio tips för ett renare vatten

Vi spolar varje år ner 7 000 ton skräp i våra toaletter. Det kan vara allt från leksaker till löständer eller stövlar. Dessutom hamnar stora mängder kemikalier i avloppet, vilket skadar vår miljö och vårt vatten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.