Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 29 May, 13:14

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 11 kl. 15:01

"Jag är jättenöjd"Några frågor ... till Klara Johansson som tillsammans med sin hund Tia kom på åttonde plats i Barmarks-SM i Nybro. Hon tävlade i draghundsporten i klassen cykel plus en hund..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Klara Johansson, Tia, Barmarks-SM, Nybro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag är jättenöjd
Cornucopia - 10 mar 20 kl. 13:14

Gästinlägg: Nödvärnsrätten i Sverige

Nedanstående är ett gästinlägg och långläsning författat av twitterprofilen Ridefixer, tillika åklagare någonstans i Sverige.

Mot bakgrund av den senare tidens debatt om nödvärnsrätt i Sverige har jag fått den stora äran och förtroendet av Lars Wilderäng att beskriva nödvärnsrätten och den enskilde medborgarens rätt att försvara sig mot brottsligt angrepp.
En polisbil.

Skånskan - 11 feb 20 kl. 10:15

Hovrätten slår fast dom mot 17-åring

STAFFANSTORP Hovrätten skärper brottsrubriceringen till grovt narkotikabrott, men ändrar i övrigt inte tingsrättens dom mot den 17-åring som
tillsammans med sin 22-åriga flickvän dömts för narkotikabrott och grovt vapenbrott.17-åringen från Staffanstorp, som snart är 18 år, dömdes i tingsrätten till två års sluten ungdomsvård. Den 22-åriga flickvännen fick fyra års fängelse.

Skånskan - 12 feb 20 kl. 20:00

Hovrätten friar man dömd för våldtäkt

Skurup
Hovrätten friar man som dömts i tingsrätten för våldtäkt mot en kvinna som sov.
Hovrätten är överens med tingsrätten om att det objektivt sett skett en våldtäkt – men friar för att det inte går att bevisa att mannen inte förstått att hon inte var med på sex.
Tingsrätten i Ystad har dömt en nu 23-årig man för att ha våldtagit en kvinna i en lägenhet i Ystad hösten 2019.

YA - 10 sep 13 kl. 13:48

Hovrätten fastställer våldtäktsdom mot pojke

Hovrätten fastställer Ystads tingsrätts dom mot den tonårige pojke som i juli dömdes för våldtäkt mot barn. Pojken ska genomgå ungdomsvård och betala 115 000 i skadestånd till flickan.
Utöver den bevisning som pojkens försvar tidigare presenterat åberopades i hovrätten även tekniska undersökningar som gjorts i utredningen, samt tidningsartiklar och annan information kring forskning om barns benägenhet att ljuga.

Skånskan - 19 okt 16 kl. 11:36

Hovrätten friar och fäller för Möllandådet

MALMÖ Hovrätten friar nazisten Andreas Karlsson i målet om bråket på Möllan i mars 2014. Däremot dömer rätten hans kamrat, som frikändes av tingsrätten, för grov misshandel till fängelse i tre år.Bakgrunden är ett uppmärksammat bråk mellan nazister och vänsteraktivister på Möllevången i Malmö i mars 2014.

Skånskan - 23 jan 17 kl. 09:45

Asylrätten måste avskaffas!

ERWP.fif(1)Asylrätten måste avskaffas och ett bättre system tas fram som ersättning. Det finns inget annat val längre.

Skånskan - 25 jun 19 kl. 15:30

Hovrätten skärper straffet för Höörsbo

höör Precis som tingsrätten menar hovrätten att det inte ska räknas som mordförsök när en 23-årig man från Höör utdelade ett oprovocerat hugg mot sin pappa med en kökskniv. Ändå väljer hovrätten att skärpa straffet till sju månaders fängelse för misshandeln som skedde.Det var i september i år som mannen hamnade i konflikt med sin pappa på en adress i kommunen.

Skånskan - 18 feb 20 kl. 19:00

Hovrätten sänkte straff för misshandel

skurup En man i 30-årsåldern dömdes i tingsrätten till fängelse i tre år och två månader för bland annat vapenbrott och grov misshandel.
Hovrätten har nu avkunnat sin dom vilken innebär viss strafflindring för skurupsmannen.Bakgrunden är att skurupsmannen och tre andra män hemmahörande i Skåne slutet av maj, 2019 befann sig ute vid en gård i Hässleholms kommun.

BT - 25 apr 13 kl. 11:38

Hovrätten dömer Mangs till livstids fängelse

Hovrätten dömer Peter Mangs till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök. Mangs greps och häktades i november 2010, efter en serie skottdåd i Malmö, som främst riktades mot människor med invandrarbakgrund. Han kom att kallas "serieskytt och "en ny laserman".

BT - 24 jun 13 kl. 11:52

Hovrätten skärper dom mot 25-årig kidnappare i Göteborg

Hovrätten för Västra Sverige skärper straffet för den 25-årige mannen. Mannen döms till tre år och sex månaders fängelse för olaga frihetsberövande, misshandel, olaga hot och barnpornografibrott. I dag föll hovrättens dom mot den 25-årige man som i november förra året kidnappade en nioårig flicka i Göteborg.

BT - 27 maj 14 kl. 14:47

Kokaindömd släpps av hovrätten

En 41-årig man som dömdes till 18 års fängelse i en stor kokainhärva, har släppts av hovrätten, skriver dn.se. 41-åringen som dömdes till 18 års fängelse i en stor kokainhärva, har släppts av hovrätten, skriver dn.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Håkan Brinck i ”Scenen är vår”: ”Jag har lagt 2020 åt sidan”

Den populäre artisten är en av många som fått ställa om under pandemin..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

SVT satsar på reseprogram i sommar

För den som vill krydda sin hemester med lite reseskildringar bjuder SVT på flera coronasäkra möjligheter. "Grekiska öar med Julia Bradbury" guidar bortom turiststråken och startar redan den 1 juni. Den brittiska programledaren tar sig även an annorlund.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Miljardsmäll för Lundbergs

Fredrik Lundbergs maktbolag L E Lundbergföretagen åkte på en miljardsmäll i första kvartalet. Förlusten före skatt blev 2,8 miljarder kronor, vilket kan jämföras med vinsten på 4,9 miljarder under motsvarande kvartal ett år tidigare. Värdenedgång på fas.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Liverpool får inte säkra titeln på hemmaplan

Polisen kräver att flera av toppmatcherna spelas på neutral plan av säkerhetsskäl när Premier League återstartar i juni. Det innebär bland annat att Liverpool inte kommer att få säkra titeln på hemmaplan, uppger den brittiska nyhetsbyrån PA på Twitter..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Istället för Cannes

Storfilmer skjuts upp och festivaler satsar digitalt..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Frölunda förlänger med Rönnberg

Han har redan tränat Frölunda i sju säsonger – nu förlänger Roger Rönnberg sitt kontrakt till 2025. "Jag känner för Frölunda och brinner för att fortsätta den resa vi är på", säger han till klubbens webbplats. Roger Rönnbergs nuvarande kontrakt går ut 2.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Donald Trump flaggad av Twitter – igen

För andra gången inom en vecka har inlägg från USA:s president Donald Trump flaggats av Twitter. Denna gång har presidenten skrivit om de pågående protesterna i Minneapolis i inlägg som medieplattformen markerar som förhärligande av våld. Tweetserien fo.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Inga träningsmatcher: Ska inte tänja på det

Att det är klart för seriespel och tävlingar den 14 juni innebär inte att det är okej att spela träningsmatcher innan dess. – Man bör respektera datumet 14 juni och inte försöka tänja på det som Folkhälsomyndigheten sagt, menar Riksidrottsförbundets ord.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Matförändringen i Höganäs: ”Jag ska följa så att det fungerar – om jag så själv ska köra ut maten”

Om det inte funkar öppnar socialnämndens ordförande för att ändra beslutet..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Skolorna öppnar

Utbildning i gymnasieskola, komvux och vid högskola kan återupptas från mitten av juni, erfar TT. Detta enligt en ny rekommendation från Folkhälsomyndigheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.