SN > Nyheter

Thursday, 28 May, 05:44

SN - 29 okt 11 kl. 14:31

Tintin i fartenDen unge hjlten Tintin r i full aktion p filmduken i Nykping igen. Sverigepremiren p fredagen fick stllas in p grund av tekniskt fel..
Läs mer på SN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tintini , farten
Sydsvenskan - 24 dec 12 kl. 06:30

Tintin hamnar i dåligt sällskap

Den 17 oktober 1940 kom den belgiska tidningen Le Soir ut med en speciell barnbilaga. Tvärs över första sidan vandrade en ung man klädd i golfbyxor och med en tofs på huvudet. Bakom honom gick en hund.

Sydsvenskan - 15 sep 11 kl. 06:30

Rasismrättegång mot Tintin inledd i Belgien

En rättegång om seriealbumet "Tintin i Kongo" har just inletts i Belgien. Det svenska förlaget avvaktar domen, innan det eventuellt agerar.
År 2007 lämnade Bienvenu Mbutu Mondondo, en kongoles bosatt i Belgien, in en stämning mot det belgiska förlag som där ger ut boken ?

Magazin24 - 04 okt 12 kl. 16:02

Inga Kongoäventyr med Tintin i Arboga

Tintin i Kongo går inte att låna hos Arbogas bibliotek, det visar en stor undersökning gjord av Aftonbladet.se. Den som vill läsa den mycket omtalade "Tintin i Kongo" och vill låna den på Arbogas bibliotek - får leta förgäves.

Dagens PS - 23 nov 16 kl. 07:00

Rekordpris för Tintin-teckning

The Guardian berättar att ett originalverk av Tintin-äventyret ”Månen tur och retur” sålts på en auktion i Frankrike för 1,55 miljoner euro, vilket motsvarar drygt 15 miljoner kronor. Teckningen är alltså gjord av Hergé och föreställer reportern Tintin, hans hund Milou och kapten Haddock. Teckningen är 50 centimeter gånger 35 centimeter och såldes på det franska auktionshuset Artcurial.

Nyheter 24 - 15 sep 11 kl. 07:59

Nytt rasistbråk om Tintin i Kongo


Uppgifter om att Belgien kan komma att stoppa spridningen av "Tintin i Kongo" tas emot som en självklarhet hos Afrosvenskarnas Riksförbund. Seriealbumet "Tintin i Kongo" har hamnat i blåsväder gång på gång för de rasistiska skildringarna i seriealbumet. Så sent som 2007 anmäldes "Tintin i Kongo" till JK, dock utan resultat.

Posh24 - 25 okt 11 kl. 18:24

Kändistätt på premiären av Tintin!

Igår var det premiär för Steven Speilbergs nya film Tintin- Enhörningens hemlighet på Park. Vi älskar serieböckerna om Tintin, och det verkar som att många andra gör det också! Det var väldigt kändistätt på röda mattan till biografen igårkväll, i vimlet såg vi bland andra Sofia Wistam i en trendig outfit!

Nyheter 24 - 30 okt 11 kl. 14:45

Bengt Kvist: "Rasistdebatten om Tintin aktualiseras"


KRÖNIKA. Det var fan bättre förr! Georges Remis seriefigur Tintin har blivit film i Steven Spielbergs regi och uppenbarligen en lyckad animation.

BT - 25 sep 12 kl. 20:54

Tintin gör inte barn till rasister

Bomber och granater!
Indignationen var stor i Kultur- och Tyckarsverige på tisdagsmorgonen efter utspelet från den konstnärlige ledaren Behrang Miri i en Dagens Nyheter-artikel där han berättade att han ville rensa utbudet hos ungdomsbiblio­teket Tiotretton på Tintinböcker. Han vill fördjupa normkritik och jobba med frågeställningar som Tintin väcker.

Trelleborgs Allehanda - 27 sep 12 kl. 11:35

Tintin bort redan på 80-talet

Foto: Claes Nyberg
Redan på 1980-talet rensade dåvarande barnbibliotekarien Lisbeth Gisselquist i Trelleborg ut Tintin-böckerna från biblioteket. Argumentet var ungefär detsamma som under den senaste debatten - att serieböckerna speglade ett kolonialt perspektiv.
?

Jönköpingsnytt - 04 okt 12 kl. 18:53

Tintin-böcker tillåts på Stadsbiblioteket

Tintin har kastats ut från Kulturhuset i Stockholm. Böckerna "Tintin i Kongo" och Tintin i Sovjet" anses vara otidsenliga och främlingsfientliga. Flera kommuner har tagit efter men på Stadsbiblioteket i Jönköping går det fortfarande att låna Tintin-böckerna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.