Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Monday, 25 May, 05:50

Nya Wermlands Tidningen - 29 okt 11 kl. 14:10

Hur vill du ha din skolmat?Varje dag serveras ver en miljon skolluncher i Sverige. Trots att mycket har hnt fortstter det att klagas p skolmaten. Har tillrckligt mycket hnt? P mndag stter vi mnet i fokus..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur vill du ha din skolmat
YLE - 28 aug 17 kl. 05:07

Skolmat från Åbo uppskattas högt

Just nu sitter hundratals passagerare ombord på Finnairs flygplan till Singapore, Chongqing, Hongkong och New York, och de äter i praktiken samma skolmat som eleverna i Cygnaeus skola i Åbo. Cynkans elever har valt två av sina favoriter; makaronilåda samt köttbullar med potatis, som i ett halvt år serveras som flygplansmat. Dessutom får man också en skollunchsallad uppe i luften.

YLE - 19 dec 14 kl. 10:31

Finland står modell för brittisk skolmat

Skolbarnen i Storbritannien får sedan början av hösten gratis skolmat enligt finländsk modell. Det är de yngsta eleverna som får en skattefinansierad skollunch.
Nu är det slut på chips till lunch.

YLE - 31 aug 17 kl. 06:35

Motion: Borgå borde sälja överbliven skolmat

En stor del av fullmäktigeledamöterna i Borgå vill att staden säljer överbliven skolmat för att minska på matsvinnet. Det framkommer i en ny motion. Borgås nya centralkök står snart klart.

YLE - 02 maj 14 kl. 14:59

Överbliven skolmat delas igen ut i Åbo

I Åbo ska överbliven skolmat igen delas ut till hjälpbehövande. Skolköken försöker förstås beräkna åtgången på maten så väl som möjligt, men den mat som blir över ska nu ges till gatumissionen i Åbo. Verksamheten pågick i 20 år, innan strängare EU-regler satte stopp för att dela ut överbliven skolmat.

YLE - 02 mar 15 kl. 20:18

Försäljning av överbliven skolmat i flera Lojoskolor

Flera skolor i Lojo börjar sälja överbliven skolmat. Källhagens skola, finska gymnasiet och skolorna i Anttila och Nummi-Pusula säljer från och med den här veckan (2.3) skolmat för en billig peng.

Västerbottens Folkblad - 03 jun 11 kl. 10:59

Skolmat serveras på torget

SKELLEFTEÅ I dag finns det möjlighet att provsmaka skolmat på Möjligheternas torg i Skellefteå. SKELLEFTEÅ I dag finns det möjlighet att provsmaka skolmat på Möjligheternas torg i Skellefteå. I våras utlyste Måltidsavdelningen en tävling inom kampanjen Helt okej där elever ?

Helsingborgs Dagblad - 19 apr 12 kl. 01:32

Ont om järn och D-vitamin i skolmat

Knappt hälften av landets skolor lever upp till kraven att servera näringsriktig skolmat. Bara 6,3 procent av dem uppfyller krav vad gäller järn, D-vitamin, fettkvalitet och fibrer. Det framgår av den hittills största studien av svensk skolmat, skriver SvD.

YLE - 21 mar 14 kl. 16:41

Tävling om skolmat väckte stor iver bland elever

Är det möjligt att laga god skolmat med en budget på bara en euro per portion? Svaret verkar vara ja. I dag hölls en final i tävlingen Bästa skolköket och där fanns flera sådana exempel.

YLE - 09 sep 14 kl. 09:05

Karleby överväger sälja överbliven skolmat till utomstående

Lätt är det inte att sälja överbliven skolmat. Det har man kommit till i Karleby där man efter ett medborgarinitiativ utrett vad man ska göra med skolmaten som går till bioavfall. Kostchef Britt Granbacka säger att man genom planering försöker undvika att mat blir över och slängs som bioavfall.

SN - 10 sep 14 kl. 10:40

Trosa bäst på ekologisk skolmat

Sörmland Alliansstyrda Trosas skolor är bland de bästa i landet vad gäller att servera ekologisk skolmat. Men partifärg har ingen betydelse när det kommer till inköp av ekologisk skolmat i landets kommuner. – Alliansens partier är lika duktiga som de rödgröna, säger Johanna Sandahl, ordförande i Naturskyddsföreningen..

YLE - 07 nov 14 kl. 05:00

En röd näsa ger tio barn skolmat

Näsdagen uppmärksammas på alla Svenska Yles kanaler och i många olika sammanhang och hela första veckan i november. Kaj Backman koordinerar näsdagsinnehållet på svenska. kaj backman Bild: Yle/Carina Bruun Många av musikprogrammen på Radio Vega låter lite annorlunda, de röda näsorna dyker upp på tv och här på Svenska.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 15 minuter sedan

Man slagen med basebollträ av okända personer i hemmet

Nya Wermlands Tidningen - 3 timmar sedan

Två personer i singelolycka

Nya Wermlands Tidningen - 8 timmar sedan

Gammelvala 2020 inställt

Nya Wermlands Tidningen - 8 timmar sedan

INSÄNDARE: Allt för många värnar inte vårt språk

Nya Wermlands Tidningen - 9 timmar sedan

Jakobsson och Goop tog segrar

Nya Wermlands Tidningen - 10 timmar sedan

Solskenshistoria för inbrottsdrabbade Hugo

Nya Wermlands Tidningen - 11 timmar sedan

5G-nät i gång – som få kan använda

Nya Wermlands Tidningen - 11 timmar sedan

Efter regn kommer solsken: Solig vecka väntas

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.