Newsmill > Opinion

Friday, 05 June, 08:19

Newsmill - 27 okt 11 kl. 16:48

Riksdagens beslut om försvaret gällerhttp://www.newsmill.se/trackback/40459ÖB:s uttalanden på senare tid ger vid hand att den insatsorganisation som enligt beslut i riksdag och regering ska vara intagen 2014 kommer att vara färdigbyggd först 2019. I Sverige verkar förmågan att uppfylla fattade beslut vara underordnat resan mot nästa, underbara vision. Det får vara slut med det nu, skriver Allan Widman (FP), försvarspolitisk talesman..
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Sverige, Allan Widman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksdagens, beslutom , försvaret, gäller
YLE - 13 okt 16 kl. 07:31

Keskisuomalainen: Politiker kritiserar tidigare sparbeslut inom försvaret

Flera beslut som fattades om försvarsmakten under förra valperioden skulle knappast bli av i dagens säkerhetspolitiska läge. Det tror försvarsministern och andra politiker, som tidningen Keskisuomalainen har pratat med. Enligt försvarsminister Jussi Niinistö (Sannf.

YLE - 29 apr 16 kl. 14:30

Natoutredning: Finland och Sverige borde fatta samma beslut

Finland och Sverige borde ha samma linje i förhållande till Nato. I annat fall kan det bli problem. Om Finland ansöker om Natomedlemskap kommer spänningen att öka på grund av Rysslands reaktioner.

Cornucopia - 23 sep 13 kl. 09:32

(v) vill återinföra (v)ärnplikten och satsa på försvaret

Samtidigt som övningen Zapad 2013 rasar på och kring andra sidan Östersjön, lade (v)änsterpartiet en synnerligen vettig motion om ett återinförande av värnpliktsförsvaret och pratar rent av om satsningar på försvaret. Naturligtvis är partiet nämligen livrädda för att Sverige ska tvingas in i NATO bakvägen genom att med nuvarande försvarspolitik slå ut svensk försvarsförmåga. Frågan är dock om NATO vill ha ett till ytan stort land utan egen förmåga till försvar som medlem?

Sydsvenskan - 13 nov 15 kl. 19:18

Inget smäller högre än regelverket.

Om det värsta inträffar måste försvaret fungera. För att fungera om det värsta inträffar måste försvaret öva. För att kunna öva krävs tillgängliga övningsplatser.

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 15 kl. 19:18

Inget smäller högre än regelverket.

Om det värsta inträffar måste försvaret fungera. För att fungera om det värsta inträffar måste försvaret öva. För att kunna öva krävs tillgängliga övningsplatser.

Cornucopia - 07 mar 17 kl. 12:08

Värnplikten mycket viktig rekryteringsbas till yrkesförsvaret

Bland bloggens läsare visar sig värnpliktsutbildning vara den viktigaste basen för att ha tagit tjänst som yrkessoldat i det svenska försvaret, speciellt för tidvis tjänstgörande personal. En återinförd värnplikt kan alltså mycket väl lösa yrkesförsvarets rekrytering, även om en bloggenkät förstås är högst ovetenskaplig och har ett antal möjliga felkällor. Försvaret saknar fortfarande minst 6.

Cornucopia - 31 aug 19 kl. 12:34

Regeringen: Bankskatt finansierar försvaret - bankkunderna kommer betala

Regeringen gick idag ut med att en bankskatt kommer införas för att finansiera försvaret. Det är ett närmast genialiskt besked, eftersom alla hatar bankerna, och de allra flesta bankkunder aldrig kommer förstå att notan för skatten skickas vidare till dem. Så egentligen är det en skatt på bankkunder, men rimligtvis kommer skatten slå proportionellt mot kunderna utifrån hur mycket bankärenden de har att göra - ju rikare, desto mer av bankskatten kommer du ta.

HBL - 02 okt 14 kl. 05:11

Försvaret behöver mångmiljardsatsningar

Finland behöver satsa miljarder på jaktplan och stridsfartyg för att upprätthålla försvarsförmågan. Anbud från israeliska företag kan inte uteslutas, säger försvarsminister Carl Haglund.Nu får det räcka med besparingar, anser riksdagens parlamentariska utredningsgrupp för försvaret.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 10:35

Försvaret låg bakom åtterremiss

Foto: Lars Ottosson
Det var försvarets synpunkter på flera av de planerade vindkraftverken i Asmoarp, cirka sju kilometer söder om tätorten Hässleholm, som fick kommunfullmäktige att skicka ärendet på återremiss till byggnadsnämnden.
– Jag lämnade en protokollsanteckning redan när ärendet behandlades i byggnadsnämnden om detta. Av de 20 verk som HS-kraft planerar att uppföra i Asmoarp har försvaret synpunkter på sju verk, som inte anses acceptabla av säkerhetsskäl, säger Björn Widmark (M), ledamot i såväl kommunfullmäktige som byggnadsnämnden.

Cornucopia - 23 aug 17 kl. 10:25

Moderaterna: 2% till försvaret inom 10 år - allt ska upprustas

Moderaternas Hans Wallmark (m) och Anna Kinberg Batra (m) presenterade idag riktningen för partiets försvarspolitik att ta beslut om på den kommande stämman. Det handlar om 2% av BNP till försvaret, Nato-medlemskap och upprustning av samtliga grenar av militärt försvar, samt återupprättat totalförsvar.
Hans Wallmark (m)Moderaterna förtydligar alltså sin försvarspolitik, och presenterar det årsstämman ska ta ställning till.

Cornucopia - 06 sep 17 kl. 10:32

Eliassons läcka: Polisers anknytning till försvaret öppna

Rikspolischefen Dan Eliassons läcka innehåller inte bara detaljer om anställdas löner och anställningar, utan också uppgifter om vilka som är tidvis tjänstgörande inom Försvarsmakten, inklusive på specialförband, samt deras utbildningar i försvaret och uppdrag åt "andra myndigheter". Datat kan användas för att kartlägga anknytningen till Försvarsmakten hos polisens personal.
Rikspolischef Dan Eliasson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.