BT > Nyheter

Tuesday, 26 May, 15:26

BT - 29 okt 11 kl. 13:42

Lysande om att betala med tid
En riktigt bra sci-fi-rulle vill sga ngot om vr egen verklighet.
Det vet Andrew Niccols (Truman Show, Gattaca, The Terminal). I vr verklighet lever mnniskor i rika lnder lngre n mnniskor i fattiga lnder. Niccols har tittat in i kalejdoskpet, vridit detta tillstnd ett par varv till och skapat en vrld dr tid verkligen r pengar.
Tnk dig att vrldens valutor rknades om till just tid.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lysandeom att , betalamed , tid
Expressen - 3 timmar sedan

Vem ska betala när MP halverar arbetstiden?

Miljöpartiet sitter i regeringen och bör lägga all sin vakna tid åt att delta konstruktivt i krisarbetet. Istället kör de solo och fortsätter att lägga fram verklighetsfrånvända förslag.Har MP en egen sedelpress i Rosenbad som Socialdemokraterna inte känner till?

Dagens PS - 27 okt 16 kl. 15:36

”En skillnad på miljoner i fickan över tid”

På börsen rullar hjulen snabbt. Vinstvarningar, sparkade chefer, uppköp och emissioner i en salig blandning. Det finns ständigt ny information att ta ställning till och strategiska val att göra.

BT - 02 aug 11 kl. 07:12

Borås betalar inte räkningarna i tid

Borås stad betalar inte sina räkningar i tid. Under första halvåret i år fick kommunen 12 betalningsanmärkningar. Men det är mycket sällan det går så långt som till indrivning.

BT - 16 mar 12 kl. 16:54

Lysande tolkning av John Cage

Boråsarna är nog de i landet som oftast fått höra 100-åringen John Cage. Att de ändå inte är så många är inte Ny Musiks fel. Inför 100-årsdagen 5 september fick vi en ny dos Cage, via eldfängda entusiasten Kristine Scholz, piano.

HBL - 16 jun 12 kl. 09:43

Statsvetaren vill fortsätta betala

EU har aldrig haft några bakslag. Därför vet man aldrig hur det slutar om euron brakar samman. Statsvetaren Juhana Aunesluoma biter sig fast vid hoppet med moralfilosofiska argument.

Skånskan - 03 apr 16 kl. 14:00

Lysande om det rasistiska samhället

Lyrikspalten I en av det senaste årets mest prisbelönta, omdiskuterade och lästa diktsamlingar på den nordamerikanska kontinenten är Claudia Rankines Citizen: an American Lyric. I en form som blandar prosalyrik, essä, bildkonst och lyrik samlas erfarenheter av rasism. Om vad det innebär att vara en amerikansk medborgare, utan att ha rättssystemet på sin sida.

YLE - 04 jun 17 kl. 07:10

Galen glädje i Nashville – Rinne lysande i historisk seger

Hockeyfesten startade i Nashville. Efter en överkörning i den tredje Stanley Cup-finalen lever kampen om bucklan igen. Än en gång klev Pekka Rinne för sitt Predators.

Barometern - 17 feb 14 kl. 09:20

En lysande moral för girighet och lättja

Det är viktigt att försöka leva som man lär. Starkast blir kontrasten om en person hävdar sin moraliska överlägsenhet på grund av sin lära samtidigt som ingenting i personens beteende bär syn för sägen.
När jag började på forskarutbildningen på Göteborgs universitet mötte jag en doktorandkollega som tog avstånd från kyrkor, bland annat för att många av dem organiserade hjälpverksamhet genom gåvor, allmosor.

Barometern - 17 feb 14 kl. 09:20

En lysande moral för girighet och lättja

Det är viktigt att försöka leva som man lär. Starkast blir kontrasten om en person hävdar sin moraliska överlägsenhet på grund av sin lära samtidigt som ingenting i personens beteende bär syn för sägen.
När jag började på forskarutbildningen på Göteborgs universitet mötte jag en doktorandkollega som tog avstånd från kyrkor, bland annat för att många av dem organiserade hjälpverksamhet genom gåvor, allmosor.

Cornucopia - 17 aug 17 kl. 20:00

Betala för värnplikten - vi kan inte friåka på andras uppoffringar

Ska vi med tvång tvinga 1 - 4% av en årskull att försvara vår frihet och demokrati ska vi fan i mig också betala rejält för det. Inte friåka, medan andra offrar ett år av sin livsinkomst och karriär. Vi andra måste betala för det orättfärdiga i att en liten del av en årskull missgynnas för vår frihets och demokratis skull.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Åtal: Lurade äldre – uppgav sig vara polis

Under nyårshelgen larmades det om en rad åldringsbrott som inträffat i södra Sverige, särskilt i Malmö med omnejd. Nu verkar det som att en bedragare kan ha åkt fast..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.