Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 25 May, 06:34

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 11 kl. 12:51

Danska vinbarer och Sveriges bästa vin?Om en vecka kommer det att handla om danska vinbarer i Uppkorkats tv-version. Här i bloggen har jag ju tipsat allt eftersom vi (jag själv och Björn Lilja) har gjort våra nedslag i København!.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Sveriges, Uppkorkats, Björn Lilja, København

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danska, vinbareroch Sveriges bästa , vin
Helsingborgs Dagblad - 05 nov 11 kl. 13:01

Danska vinbarer - tre vattenhål för den törstige

Äntligen rullar vi ut vårt program om danska vinbarer. Vi har naturligtvis inte kunnat ta tempen på alla intressanta ställen som serverar go vin på glas i København men här är tre ställen som alla erbjuder intressanta variationer på vinbarstrenden..

Helsingborgs Dagblad - 07 okt 11 kl. 12:46

Danska vinbarer - Villa Vino

Uppkorkat har varit i Byen! Och vi kommer att försöka ta ett lite större grepp kring danska vinbarer senare i höst när Uppkorkat blir TV-program. Trenden med vinbarer är stark i København.

Helsingborgs Dagblad - 10 okt 11 kl. 10:01

Danska vinbarer - Manfred's & Vin Naturliga viner

Har du missat trenden med vinbarer? Ja i Sverige är den ännu inte så het (även om det finns en och annan i våra större städer). Men i Danmark och Köpenhamn öppnar det hela tiden nya ställen som inte bara är ute efter att kränga alkohol - barer som har vinet som största och främsta intresse..

DN - 05 apr 18 kl. 17:35

Stockholmsredaktionen väljer 5 vinbarer

Våren skålas in med vin – alkoholfritt funkar fint – så till fredag väljer redaktionen fem vinbarer i Stockholm..

Sydsvenskan - 16 nov 12 kl. 10:56

Glöm aldrig dåligt vin

Karl Marx, ni minns hans som var Grouchos dystra antipod och skrev Det kommunistiska manifestet, hade det latinska visdomsordet "Intet mänskligt är mig främmande" som motto. På den punkten hade han rätt. Nihil humani a me alienum puto, som mottot lyder i original, är en god föresats även för den som gillar att ta sig ett glas vin.

Kristianstadsbladet - 25 jan 11 kl. 06:30

Eufori över skånskt vin

Foto: Henrik Rosenqvist
Skånskt vin? Absolut! säger vinkännaren Oz Clarke.

SvD - 20 apr 17 kl. 11:16

Vinbarer det som gäller för Stockholms trendkänsliga

Dryck är den senaste – nya vinbarer dyker upp på Östermalm, Söder och i city. SvD:s Joanna Drevinger guidar till det senaste i Krogstockholm och väljer ut åtta av de restauranger som fått högst betyg av SvD Krogguiden det senaste kvartalet..

Dagens PS - 09 dec 17 kl. 07:00

Londons vinbarer står i blom

Det skriver Café och tipsar om storstadens bästa vinhäng. Reportern Anders Grube konstaterar att den engelska huvudstadens vinbarsscen ”blomstrar som aldrig förr”, och han han guidar dig till de ställen som i hans smak är de allra bästa i sitt slag. Här är listan:
The 10 Cases
Noble Rot
The Winemakers Club
Sager + Wilde
The Remedy
Humble Grape
Terroirs Det är uppenbart, åtminstone enligt Cafés utsände, att London är mer än bara pubar och pints.

Sydsvenskan - 01 aug 13 kl. 06:30

Hansson hade solen i ögonen och när han satte upp händerna för att skugga ögonen slog Rossi till. Den här gången var han inte bedövad av vin och öl. Han var nykter och snabb och stark.

Kapitel 34Den bleka septembersolen lyckades inte värma männen som i den tidiga morgonen kom cyklande från slitna hyreskaserner runt om i staden. Likt ett lämmeltåg slussades de mot klaffbrons trånga gatt och vidare mot varvsgrinden. Buttra kommentarer och ilskna rop hördes på fabriksgården när männen gjorde sig redo för ännu en lång och slitsam arbetsvecka.

Skånskan - 26 feb 20 kl. 11:32

Systembolaget stämmer danska Vivino

Den danska vin-appen Vivino, som lanserade sin tjänst i Sverige i september förra året, stäms nu av svenska Systembolaget. Bolaget bryter mot alkoholmonopolet genom att leverera vin till svenska hushåll, menar Systembolaget. I stämningsansökan anklagar Systembolaget även Vivino för att bryta mot svenska marknadsföringslagar om måttlighet.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

USA:s ursprungsfolk räds förlust av språk

Familjer lever tätt tillsammans och på många platser saknas rinnande vatten. I områden där stora delar av USA:s ursprungsfolk bor slår viruspandemin extra hårt. Inom grupperna oroas man nu för att äldre går bort – och med dem språk och sedvänjor.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Malmström: Svår och skakig väg tillbaka

Vägen tillbaka efter krisen kan bli både krokig och farlig. Bland farorna finns budgetbråk i EU, hot om handelskrig och demokratikriser. Den som varnar är förra EU-kommissionären Cecilia Malmström.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ardern lät sig inte skakas av skalv

Ett jordskalv med magnituden 5,8 skakade Nya Zeelands nordö under måndagen. Inga större skador har rapporterats, och skalvet hade antagligen passerat i det tysta utanför landet om det inte vore för premiärminister Jacinda Ardern. För just när skalvet nå.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Italienska dofter väntar från gamla varvet i Torekovs hamn

Inom kort öppnar nytillskottet bland restaurangerna..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Fläskkvartetten tillbaka med ny ep

Fläskkvartetten är tillbaka, nu som en trio, med ep:n "Unepidemic sound pt 1" som släpps den 5 juni. På senare år har Fläskkvartetten nästan uteslutande skrivit för film, tv, teater och balett – bland annat för flera av koreografen Mats Eks föreställnin.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Coronaviruset tar död på house- och knaslåtar

Sommarplågans tid är här – men coronaviruset ställer till det för genrer som i vanliga fall brukar blomma ut i början av juni. EDM-musiken, latinhitsen och knaslåtarna kan bli årets stora förlorare. Coronaviruset har redan stoppat de flesta stora festiv.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Räknar med stort boprisfall

De "gyllene åren" är förbi på bostadsmarknaden och bostadspriserna kan falla uppemot 20 procent, om coronakrisen blir väldigt utdragen. Den prognosen gör Handelsbanken i en ny rapport. Samtidigt som andra delar av ekonomin väntas börja återhämta sig lån.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Taiwan lovar att stötta Hongkong mot Peking

Polisen i Hongkong avfyrade under söndagsmorgonen tårgas och pepparsprej mot tusentals demonstranter, som protesterade mot Pekings föreslagna säkerhetslag, vilken riskerar att inskränka friheten i regionen. Demonstranterna får stöd från Taiwan, vars pre.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Lance Armstrong: ”Skulle inte ändra något”

Han är en av idrottsvärldens mest ökända fuskare. Men när cyklisten Lance Armstrong nu ges tid att berätta är det till synes utan ånger. I natt sändes första delen av ESPN:s dokumentär "Lance".

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Mamman inför rätta för treårings död

Efter flera år i familjehem återfick föräldrarna vårdnaden om sin treåriga dotter. Tio månader senare hittades hon död i parets bostad i Norrköping. Nu inleds rättegången mot mamman som misstänks för mord på sitt barn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.