Expressen > Nyheter

Thursday, 28 May, 17:02

Expressen - 29 okt 11 kl. 11:26

För mycket sex - skolan får nobbenDen snuskgubben gick inte. När Humfryskolan ansökte om att få öppna en tredje skola, den här gången i Ystad, fick man nobben. För mycket sex på dagordningen, tycker Skolinspektionen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Humfryskolan, Ystad, Skolinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För mycket sex, skolanfår , nobben
YLE - 12 feb 17 kl. 20:00

Behovet av skolskjutsar ökar - lång väg till skolan är vardag för allt fler elever

Trenden att stänga byskolor och samla upp eleverna i större centrala enheter leder till att behovet av skolskjutsar ökar hela tiden. Ändå är kommunerna njugga med hur skjutsar beviljas. Hos familjen Wiberg i Barösund i Ingå har barnen en skolväg på nästan 25 kilometer.

Sydsvenskan - 21 okt 11 kl. 15:54

Ny skola med bara sex på schemat får nobben

Alla skolämnen inbakade i sex- och samlevnad. Det vill ett friskoleföretag prova på i Ystad. Men ansökan får avslag av Skolinspektionen.

YLE - 14 aug 17 kl. 07:53

Sex klasser i Winellska skolan inhyses i mögelbyggnad - "Att barackerna försenas kändes som en mardröm"

Sex klasser vid Winellska skolan i Kyrkslätt inhyses i den byggnad där problemen med inneluften varit värst och där det finns mögel i konstruktionen. Byggnaden borde ha ersatts med baracker vid skolstarten på tisdag men de har försenats. Rektorn fick reda på förseningen i mitten av juli, men informationen gick ut till allmänheten flera veckor senare.

BT - 20 jan 12 kl. 09:30

Snabbmatskedjorna vill komma åt friskolorna - men nobben i Borås

Snabbmatskedjorna försöker. Men hittills har friskolorna i Borås nobbat hamburgare och mackor som skollunch.
?

Dagen - 16 mar 11 kl. 03:00

Vilken syn på sexualiteten ska skolan förmedla?

Ska RFSU ha monopol på att förmedla sin syn på sexualitet i skolorna? Just nu pågår en kampanj där alla högstadieskolor fått ta del av material av tydligt vinklad karaktär. Eftersom projektet är välsignat av UR, ökar sannolikheten att skolorna använder sig av det i undervisningen.

BT - 31 okt 11 kl. 10:53

Lyft sexundervisningen i skolan

Har du, som förälder till exempel sökt på begrepp som ?erotica? bland de hemsidor som finns alldeles nära på internet eller tycker du det är pinsamt och jobbigt?

SmålandsPosten - 04 feb 14 kl. 06:15

Växjös ?Hall of fame? får nobben

Idrottsprofiler, medaljer och historien bakom. Det finns ett brett underlag för ett slags idrottsligt ”Hall of fame” i Växjö. Men ett förslag att utreda frågan får nobben – efter sex år utan aktion.

SVT Debatt - 12 sep 13 kl. 10:58

Problematiskt med sex i alla skolämnen

SEXUALKUNSKAP Det är bra att skolan rustar unga människor att klara av att hantera sexualitet och relationer. Samtidigt tycks det inte finnas någon gräns för vad grundskollärare förväntas behärska utöver de ämnen de är utbildade i. Och måste eleverna ständigt påminnas om att de är könsvarelser?

YLE - 22 aug 17 kl. 12:25

Antalet barn som vägrar gå till skolan håller på att öka

Ett barn som vägrar eller inte kan gå till eller vistas i skolan kan lida av olika problem. Det kan handla om svår ångest eller om annan problematik som resulterar i att man inte klarar av att gå i skolan. Bland andra Mannerheims barnskyddsförbund varnar för den här formen av problematik eftersom skolfrånvaro i ett barns liv betyder en väldigt stor ökad risk för utslagning eller marginalisering.

Sydsvenskan - 26 jun 12 kl. 00:12

Smart start i skolan

Några har redan lärt sig hela alfabetet och blir ledsna över att de inte får bära hem tunga böcker och kluriga skrivuppgifter redan under första skoldagen. Andra tjuter ilsket när de får sin första läxa ? kanske hoppar de från rum till rum där hemma, bara för att läraren bett dem att till nästa dag skriva sitt namn på en lapp.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Sveriges strategi försvårar för nordiskt samarbete

Allt fler länder öppnar upp sina gränser för turister.Men läget mellan de nordiska länderna är svårt – problemet är Sveriges strategi.– Jämfört med våra nordiska länder ja, då är det så.

Expressen - 1 timme sedan

21-åringen la ut lyxbilder – blev knivhuggen och rånad

Kieran Hamilton delar ofta med sig av bilder på lyxiga klockor, väskor och bilar.Men att visa upp sin lyxiga vardag har fått allvarliga konsekvenser.– Jag blev knivhuggen på grund av min Instagram, säger Kieran Hamilton till sajten Vice..

Expressen - 1 timme sedan

Uppgifter: Skottlossning i Falköping

Det har varit skottlossning i Falköping, enligt Skaraborgs Läns Tidning.Ett område är avspärrat i området och ett stort pådrag pågår..

Expressen - 1 timme sedan

Pojkvännen döms: Dödade sin flickvän med pistolskott

Med ett pistolskott i huvudet tog han sin flickväns liv. Pojkvännen hävdar att allt var en olyckshändelse – och tingsrätten dömer honom för grovt vållande till annans död snarare än mord..

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Anhöriga portas fram till i höst

Besöksförbudet i äldreomsorgen kommer att förlängas ända fram till september, enligt uppgifter till Expressen.Beslutet fattades på ett möte under torsdagen. .

Expressen - 3 timmar sedan

Nygifta Ndella, 18, sköts med automateld i sömnen

Ndella Jack sköts till döds med automateld genom en fönsterruta tolv dagar efter sitt bröllop.En 23-årig man – som var gäst på bröllopet – misstänks för dådet.Klockan 14 meddelar Solna tingsrätt sin dom..

Expressen - 3 timmar sedan

Jan Björklund ny ambassadör i Italien

Expressen - 3 timmar sedan

Halva klassen sjuk i corona efter studentfest: ”Mycket kramande”

En privat studentfest utomhus i Örebro lockade hundratals elever.Nu meddelar en av stadens gymnasieskolor att en halv avgångsklass kan ha insjuknat i corona efteråt, skriver Nerikes Allehanda..

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: Allsvenskan får ett extra transferfönster

Coronapandemin slog hårt mot många allsvenska klubbar och deras möjligheter att värva spelare i vinterfönstret.   Men nu står det klart att Sverige får hålla sitt transferfönster öppet två veckor extra innan allsvenskan drar i gång. Det meddelar Svenska fotbollförbundet under torsdagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.