Sydsvenskan > Utrikes

Wednesday, 03 June, 13:49

Sydsvenskan - 29 okt 11 kl. 10:38

Desertörer dödade soldaterKAIRO. Minst 17 soldater uppges ha dödas i strider mellan syriska regimstyrkor och vad som tros vara deserterade soldater i staden Homs..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Homs, Londonbaserade Syrian Observatory, Human Rights, Kairo, SOHR, Reuters, Sawasiah, Bashar, assad, USA, IT, Blue Coat Systems, Syrien, Iraks, Coat Systems, Syriens, Syrienkrisen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Desertörer, dödade, soldater
Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 11:14

Desertörer återvänder i CAR


Hundratals soldater och poliser som deserterat eller anslutit sig till en kristen milis i Centralafrikanska republiken har anmält sig för tjänst igen, sedan den muslimske presidenten Michel Djotodia avgått och lämnat landet.Soldater, nästan alla i civila kläder, samlades på måndagen vid sina kaserner. Arméchefen hade uppmanat dem att återvända efter Djotodias avgång i fredags.

BT - 13 jan 14 kl. 11:15

Desertörer återvänder i CAR

Hundratals soldater och poliser som deserterat eller anslutit sig till en kristen milis i Centralafrikanska republiken har anmält sig för tjänst igen, sedan den muslimske presidenten Michel Djotodia avgått och lämnat landet. Soldater, nästan alla i civila kläder, samlades på måndagen vid sina kaserner. Arméchefen hade uppmanat dem att återvända efter Djotodias avgång i fredags.

UNT - 13 jan 14 kl. 11:14

Desertörer återvänder i CAR

Hundratals soldater och poliser som deserterat eller anslutit sig till en kristen milis i Centralafrikanska republiken har anmält sig för tjänst igen, sedan den muslimske presidenten Michel Djotodia lämnat landet.(TT).

NT - 13 jan 14 kl. 11:14

Desertörer återvänder i CAR

Hundratals soldater och poliser som deserterat eller anslutit sig till en kristen milis i Centralafrikanska republiken har anmält sig för tjänst igen, sedan den muslimske presidenten Michel Djotodia avgått och lämnat landet..

SVT - 13 jan 14 kl. 11:32

Desertörer återvänder i Centralafrikanska republiken

Hundratals soldater och poliser som deserterat eller anslutit sig till en kristen milis i Centralafrikanska republiken har anmält sig för tjänst igen, sedan den muslimske presidenten Michel Djotodia avgått och lämnat landet..

UNT - 13 jan 14 kl. 23:44

Desertörer återvänder i CAR

Hundratals soldater och poliser som deserterat i Centralafrikanska republiken har anmält sig för tjänst igen sedan muslimske presidenten Djotodia lämnat landet.(TT).

BT - 28 dec 14 kl. 01:35

IS dödade norsktalande desertör

Extremiströrelsen Islamiska staten (IS) har avrättat flera europeiska avhoppare som försök fly från Syrien. En av dem ska ha varit norsktalande, uppger den norske journalisten och terrorexperten Kjetil Stormark för norska NRK. - Det vi vet är att IS har satt in en konkret offensiv för att stoppa desertörer, i synnerhet från Europa, europeiska krigare som har varit i Syrien och nu försöker resa hem.

Helsingborgs Dagblad - 28 dec 14 kl. 01:38

IS dödade norsktalande desertör

Extremiströrelsen Islamiska staten (IS) har avrättat flera europeiska avhoppare som försök fly från Syrien. En av dem ska ha varit norsktalande, uppger den norske journalisten och terrorexperten Kjetil Stormark för norska NRK. — Det vi vet är att IS har satt in en konkret offensiv för att stoppa desertörer, i synnerhet från Europa, europeiska krigare som har varit i Syrien och nu försöker resa hem..

Kristianstadsbladet - 01 dec 12 kl. 01:07

Rebelledare dödade barnsoldater


FN:s säkerhetsråd beslöt på fredagen att sanktioner ska införas mot två ledare inom rebellrörelsen M23 som ryckt fram i östra Kongo-Kinshasa.Baudoin Ngaruye är enligt rådet ansvarig för tortyr och avrättning av desertörer medan Innocent Kaina anklagas för att rekryterat över 150 barn till rebellgruppen och för att ha dödat barn som försökt fly.De ska straffas med internationellt reseförbud och får sina tillgångar frysta, enligt säkerhetsrådet..

Sydsvenskan - 11 okt 13 kl. 06:30

Mycket skattjakt för pengarna

David Lynch tycks ha rätt. Bara för att den digitala tekniken gör det busenkelt och billigt att producera film ska vi inte förvänta oss en störtflod av innovativa lågbudgetmästerverk. Se på litteraturen, säger Lynch: alla har tillgång till papper och penna, men det skrivs få fantastiska romaner.

Helsingborgs Dagblad - 06 maj 15 kl. 04:00

Detta är fanimej Landskrona

Att stanna betyder döden. Så han ger sig iväg mitt i natten över havet. Undgår patrullbåtarnas strålkastare.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Breiviks manifest såldes på svenska boksajter

Den norske terroristen Anders Behring Breiviks manifest har i några månader gått att köpa på flera av Sveriges största bokbutiker på nätet, uppger Sverige Radios Kulturnytt. Manifestet, som bland annat innehåller instruktioner om hur man begår terrorbro.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Zlatan åter i Italien – ska undersökas igen

Skadade Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Italien för att genomgå undersökning av vaden. I förra veckan återvände han till Sverige, men redan i dag ska svensken vara tillbaka i Italien, skriver La Gazzetta dello Sport, enligt Fotbollskanalen. Ibrahimovic.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Belgien håller andan

En öl? Ett biobesök? En utlandsresa?

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ungdomligt träd blir ny logga för unga i Svedala

Bakom designen finns gymnasieleven Ida Olsson..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Hotell vid campingen: ”Avtal inom en månad”

Kävlinges näringslivschef tror att en ny hyresgäst kan skriva på inom en månad..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Flotten vid Paulibron olämplig plats för svanar

Yvonne Maria Werner vittnar om tidigare incidenter med råttor..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

F1 ställer inte in vid coronasjukdom

Formel 1 kommer inte att ställa in något lopp, även om en förare blir sjuk i covid-19. Det säger vd:n Chase Carey. – Om en person testas positivt leder det inte till att ett lopp ställs in.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Uppåt på börsen

Stockholmsbörsen stiger i den inledande handeln. Efter fem minuter har OMXS-index ökat 0,9 procent. Uppgången är bred med flera tunga industribolag bland de största vinnarna.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

”Jag är rädd och misstror polisen”

Den förre Manchester City-backen Nedum Onuoha säger att han aldrig känner sig riktigt säker i USA, där han bott sedan 2018. Han är rädd och misstror polisen. – Jag känner mig aldrig 100 procent säker när jag går ut och jag är alltid försiktig med hur ja.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Vinstlyft för Lantmännen

Lantbrukskooperativet Lantmännen, med varumärken som Axa och Kungsörnen i portföljen, redovisar en vinst före skatt på 447 miljoner kronor för årets första fyra månader. Det kan jämföras med 335 miljoner kronor under samma period i fjol. "Lantmännens go.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.