Sydsvenskan > Ekonomi

Wednesday, 27 May, 02:37

Sydsvenskan - 29 okt 11 kl. 10:24

Hon lockar världen till ?Danmark? Det handlar dels om att skapa nya jobb men också om att hålla kvar de som riskerar att flytta utomlands, ­säger Merete Juhl som tillträdde som högsta chef på Invest in Denmark i juli.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Leyman Uppdraget, Danmark, Juhl, Merete Juhl, Invest, Denmark, IT, Asien, USA, Europa, Shanghai, Kong, Valley, Tokyo, Hong Kong, Korea, Kina, Guangzhou, Andersens, Öresundsregionen, Öresund, Skåne, Sverige, Holland, Muhammedteckningarna, Mellanöstern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon lockarvärlden till , Danmark
Sydsvenskan - 10 okt 17 kl. 22:58

Kroatien är bäst men ändå lockar Danmark mig mest

Med Åge Hareide som förbundskapten får klassikern en dimension till..

YLE - 28 jun 12 kl. 06:58

Legoland lockar österbottningar

I sommar är det många österbottniska barnfamiljer som har valt Legoland i Billund i Danmark som semesterdestination. Förr var en resa till Legoland en bilsemester för hela slanten. Men nu när det finns ett direktflyg från Vasa till Köpenhamn är det ett kortare steg att ta sig till miniatyrlandet.

P3 - 16 jun 15 kl. 05:00

Det här är partierna som lockar unga väljare i Danmark

Medan de stora partierna i Danmark kastar skit på varandra och inte lägger energi på att anpassa sitt språk till de unga väljarna så lockar de mindre partierna i landet de väljarna..

Sydsvenskan - 17 nov 11 kl. 08:45

Danmark är himmelriket

Arkivfoto: Lars Dareberg 2011
Högre löner, bättre målvakter och utmärkt teknik lockar svenskorna över Sundet.
Sveriges VM-trupp har sex spelare med dansk prägel. Bland namnen som sticker ut finns Isabelle Gulldén, Linnea Torstenson och Johanna Ahlm.

Kristianstadsbladet - 14 sep 14 kl. 07:52

Dansk byråkrati lockar syrier


Antalet asylsökande som söker sig till Danmark har inte varit så här högt på 20 år, skriver Jyllands-Posten. En viktig anledning verkar vara effektiv dansk byråkrati.Den som får asyl i Danmark kan sedan snabbt få besked om även andra familjemedlemmar får komma.

BT - 14 sep 14 kl. 07:52

Dansk byråkrati lockar syrier

Antalet asylsökande som söker sig till Danmark har inte varit så här högt på 20 år, skriver Jyllands-Posten. En viktig anledning verkar vara effektiv dansk byråkrati. Den som får asyl i Danmark kan sedan snabbt få besked om även andra familjemedlemmar får komma.

BT - 14 sep 14 kl. 09:29

Danskarnas byråkrati lockar allt fler syrier

Antalet asylsökande som söker sig till Danmark har inte varit så här högt på 20 år. En viktig anledning verkar vara effektiv dansk byråkrati. Den som får asyl i Danmark kan sedan snabbt få besked om även andra familjemedlemmar får komma.

YLE - 28 jun 12 kl. 05:49

Legoland lockar nu när flygrutten Vasa-Köpenhamn finns

I sommar är det många österbottniska barnfamiljer som har valt Legoland i Billund i Danmark som semesterdestination. Förr var en resa till Legoland en bilsemester för hela slanten. Men nu när det finns ett direktflyg från Vasa till Köpenhamn är det ett kortare steg att ta sig till miniatyrlandet.

Skånskan - 15 apr 19 kl. 05:00

Bil­ligare god­is lockar danskarna över Öresund

Skåne De senaste åren har en tyd­lig trend märkts av. Danskarna tar tåget över till Sverige för att handla god­is till be­tyd­ligt bil­ligare priser än i Danmark.När svenskarna köper al­ko­hol, kläder och skor i Danmark så tar sig danskarna över Öresundsbron för att köpa livs­me­del, god­is och kon­fek­tyr.

Dagen - 09 mar 11 kl. 11:04

Uppsving för kristna skolor i Danmark

Antalet studenter på kristna friskolor i Danmark ökar markant. Den mångkulturella utvecklingen i samhället spelar en aktiv roll i tillväxten, förklarar forskare. Det som efterfrågas är morgonbön, psalmer och kristna värderingar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.