Expressen > Nyheter

Thursday, 28 May, 05:50

Expressen - 29 okt 11 kl. 09:47

Ekorren Kurre terroriserade villaägare - nu ska han döEn liten ekorre - av denna typ - har utlöst en byråkratisk karusell med fyra olika myndigheter inblandade. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kurre

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekorren, Kurre, terroriserade, villaägarenu ska han ,
SmålandsPosten - 02 aug 14 kl. 09:37

Vanligt att villaägare utnyttjar ­kommunal mark utan lov

Villaägare sätter upp friggebodar och staplar ved på kommunal mark.
Det vill kommunen stoppa. Men frågan har visat sig mycket omfattande och komplicerad.

Skånskan - 17 mar 17 kl. 09:00

Villaägare rasar över dåligt utfört fiberjobb

SVALÖV Sedan ett år tillbaka har gator och trottoarer i kommunen varit en enda stor arbetsplats.
Fiberkablar har lagts ner, folk kan numera surfa snabbare i sin hem, men allt har inte gått smidigt till. ERWP.

BT - 18 jan 13 kl. 11:21

Ny dom gör villaägare lottlösa

Myresjöhus slipper ersätta villaägare för fuktskador i hus byggda med enstegstätade fasader. Göta hovrätt ändrar tingsrättens dom och gör 23 villaägare som skulle ersättas med totalt cirka åtta miljoner kronor lottlösa. Samma gäller för de elva villaägare som blev utan ersättning även enligt tingsrättens dom.

TA - 18 jan 13 kl. 14:06

Ny dom gör villaägare lottlösa

Myresjöhus slipper ersätta villaägare för fuktskador i hus byggda med enstegstätade fasader. En enig hovrätt ändrar tingsrättens dom och gör 23 villaägare lottlösa. De ska dessutom betala Myresjöhus rättegångskostnader.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 16:19

Villaägare brutalt slagen av inkräktare

Bunkeflostrand Mitt i natten attackerade en främling deras hus. När villaägaren gick ut fick han en sten i huvudet och ett finger i ögat. Trots detta lyckades han brotta ner den drogpåverkade mannen.

Cornucopia - 13 okt 18 kl. 13:20

Så mycket har villaägare i Stor-Stockholm betalt för att bo senaste året

Villapriserna i samtliga Stor-Stockholms större kommuner har fallit det senaste året enligt SCB:s Småhusbarometer. Så hur mycket har storstockholmarnas villaägare betalat för att bo det senaste året? Rätt mycket visar det sig, i vissa kommuner sexsiffriga belopp per månad i värdeminskning på villan.

Trelleborgs Allehanda - 19 mar 14 kl. 16:30

Villaägare på Hedvägen klagar på bilarnas buller

Sju villaägare på Hedvägen strax väster om Kattebäcksvägen skriver till kommunen och klagar på bullret från trafiken.
Enligt villaägarna har trafiken - och därmed bullret - ökat markant efter att Maglarpsrondellen öppnat och Virkesvägen stängts av. Tidigare var de boende endast störda under vissa tider men numera pågår de störande ljuden dygnet runt, enligt de klagande villaägarna.

Kristianstadsbladet - 16 okt 13 kl. 08:00

Brunnar sinar för villaägare

Foto: Malin Palm
Grundvattennivån är extremt låg i Skåne. För villaägare med egen vattenförsörjning kan konsekvensen bli att brunnen sinar.
Generellt är grundvattennivån i Skåne alltid som lägst precis efter sommaren.

Cornucopia - 29 nov 16 kl. 18:13

Nya generationen elbilar ett potentiellt problem för villaägare

Den nya generationen av elbilar med fullgod räckvidd, som initialt Opel Ampera E, ställer till problem för den sannolikaste kundgruppen villaägarna. Samtidigt öppnas möjligheter för laddstationsentreprenörer, där vi framöver kanske kan få se kommersiella snabbladdare även i bostadsområden.
Lada med solceller nog för 25 amperes huvudsäkringar mot elnätet.

BT - 12 sep 14 kl. 07:02

Villaägare hölls fast robottjuv

En villaägare i Hovslätt i Jönköping vaknade av ljud utanför på gräsmattan. Det visade sig vara en man som tagit hans gräsklipparrobot och var på väg att bära bort den. Villaägaren höll då fast mannen medan han fick hjälp av en granne att ringa polisen.

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 07:02

Villaägare hölls fast robottjuv


En villaägare i Hovslätt i Jönköping vaknade av ljud utanför på gräsmattan. Det visade sig vara en man som tagit hans gräsklipparrobot och var på väg att bära bort den. Villaägaren höll då fast mannen medan han fick hjälp av en granne att ringa polisen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Coronarisken för lungorna – även vid milda symtom

Patienter som tillfrisknat efter allvarlig covid-19 löper risk att drabbas av bestående lungskador.Röntgenbilder avslöjar omfattande förändringar i andningsorganen – så kallade vita lungor.– Förändringar på röntgen har man sett även hos de med ganska milda besvär, säger Leif Bjermer, professor i lungmedicin..

Expressen - 1 timme sedan

Beredskapen var osäker – ändå kallade regeringen den för god

Det fanns konstaterade risker om tillgången till skyddsutrustning redan innan coronapandemin drabbade Sverige. Trots att det saknades kunskap om beredskapen på flera områden beskrev regeringen Sveriges beredskap som god.Det visar Sveriges Radio Ekots granskning.

Expressen - 2 timmar sedan

De stred för prinsessans frihet – blev ärkefiender

De kämpade tillsammans för att prinsessan Latifa av Dubai, som uppges sitta i husarrest i landet, skulle bli fri.Men nu har Radha Stirling och David Haigh, som drev lobbyorganisationen Detained in Dubai ihop, börjat bekämpa varandra istället.Haigh stämmer Stirling bland annat för förtal, skriver The Times..

Expressen - 3 timmar sedan

Ivanka Trump hyllade 15-årig flicka – får kritik

Ivanka Trump hyllar en 15-årig flicka som cyklat flera mil med sin sjuka pappa på pakethållaren.Men hyllningen väcker kritik, rapporterar Daily Mail.”Hennes fattigdom och desperation glorifieras”, skriver Omar Abdullah, tidigare premiärminister i delstaten Jammu och Kashmir i Indien..

Expressen - 4 timmar sedan

Han får hatmejl från hela världen efter privata frågan till Ardern

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern, hyllad världen över för sitt sätt att hantera coronakrisen, blev helt ställd när en tv-intervju avslutades med att hon fick frågan om hon håller på att bli gråhårig.Hon samlade sig dock snabbt och poängterade att det ”inte är en artig fråga att ställa till någon” enligt Stuff.Nu säger programledaren Ryan Bridge att han får hatmejl från hela världen av Arderns beundrare, rapporterar Business Insider..

Expressen - 5 timmar sedan

De berättar om den nya slummen: ”Fattigsverige”

Det handlar om en femåring som blir sjuk av svartmögel.En familj vars vardagsrum saknar golv.En man från Syrien som skickas till ett område kallat ”Paradiset” – där lägenheten saknar spis och kylskåp.

Expressen - 6 timmar sedan

USA: Hongkong är inte längre självständigt

Kina har föreslagit en ny säkerhetslag för Hongkong.Något som USA varnat för.Nu meddelar utrikesministern Mike Pompeo att de inte längre anser Hongkong som självständigt från Kina, enligt Fox News..

Expressen - 7 timmar sedan

Emma Frans: Därför borde vi coronatesta fler i Sverige

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har fått kritik för att för få människor har testats för corona i Sverige.Även medicinska forskaren Emma Frans anser att långt fler tester borde genomföras.– Jag undrade ganska tidigt varför man inte testade mer, säger hon i podcasten ”Värvet”.

Expressen - 7 timmar sedan

Italienska attacken efter Anders Tegnells uttalande

Anders Tegnell har väckt den italienska Sverigeambassadörens vrede.Det handlar om ett uttalande av Tegnell som kan tolkas som kritik av Italiens sjukvårdssystem.”Alla utanför Italien borde uttrycka endast beröm och solidaritet gentemot vårt land och vår befolkning”, skriver han i ett pressmeddelande..

Expressen - 7 timmar sedan

Jihadistrekryterare i Sverige död i covid-19

BEIRUT. Han ansågs vara ”spindeln i nätet” i jihadistiska kretsar i Norden och figurerade i flera uppmärksammade utredningar om terrorism i Sverige och internationellt. De senaste åren har han levt i skymundan – registrerad som ”försvunnen” hos Skatteverket.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.