Expressen > Nyheter

Thursday, 04 June, 10:58

Expressen - 29 okt 11 kl. 09:28

Hela motorvägen hotad - av en rotDen lilla klöversnyltroten höll på att stoppa ett helt motorvägsbygge i Skåne. Nu har den hittat ny jord och mår bra. Både rot och väg är räddade..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hela motorvägen, hotadav en , rot
YLE - 01 sep 14 kl. 13:18

Motorvägen Forsby-Kotka färdig

Det sista avsnittet av den nya motorvägen mellan Forsby och Kotka öppnas på måndag. Investeringen i Riksväg 7 är del av europeiska ambitioner att anlägga motorväg längs hela E18-sträckan mellan Åbo och gränsstationen Vaalimaa. Entreprenadbolaget Valtatie 7 satsar på moderna tekniklösningar och energiinbesparingar.

BT - 07 sep 13 kl. 17:45

Första motorvägen fyller 60 år

I vårt land finns 192 mil motorväg - men bara någon mil autostrada. Med detta italienska låneord benämndes Sverige första motorväg då den invigdes mellan Malmö och Lund för 60 år sedan.Den elva kilometer långa och fyrfiliga motorvägen öppnades den 8 september 1953 och var Sveriges dittills största vägprojekt som i ett och ett halvt år hade sysselsatt över 400 man.

Kristianstadsbladet - 07 sep 13 kl. 17:43

Första motorvägen fyller 60 år

I vårt land finns 192 mil motorväg - men bara någon mil autostrada.Med detta italienska låneord benämndes Sverige första motorväg då den invigdes mellan Malmö och Lund för 60 år sedan.
Den elva kilometer långa och fyrfiliga motorvägen öppnades den 8 september 1953 och var Sveriges dittills största vägprojekt som i ett och ett halvt år hade sysselsatt över 400 man.

Kristianstadsbladet - 17 sep 14 kl. 07:30

Arkeologer kan försena motorvägen

Foto: Tommy Svensson
Länsstyrelsens upphandling av en arkeologisk förundersökning av E 22 sträckning söder om Linderöd har överklagats av ett arkeologiskt entreprenadbolag vilket troligen försenar motorvägen med minst ett år.
Trafikverkets anläggning av E 22 förbi Linderöd riskerar försenas på grund av ett nytt överklagande, den här gången på grund av en arkeologisk strid om vem som ska få utföra utgrävningarna där motorvägen ska dras fram.– Vi vill ju få ut vägförbättringarna så snart som vi kan, säger Lennart Andersson, regionchef Trafikverket Region Syd.

YLE - 01 apr 15 kl. 04:45

Motorvägen i Vasa blir landningsbana

Motorvägen in till Vasa ska användas som landningsbana för flygtrafiken under sommaren. Orsaken är att den egentliga landningsbanan vid flygplatsen i Vasa ska renoveras. Ursprungligen var det tänkt att flygplatsen i Vasa skulle vara stängd under en månad medan landningsbanan renoveras.

Helsingborgs Dagblad - 22 nov 15 kl. 04:00

Idag hade Skåne behövt motorvägen som försvann

När det för något årtionde sedan diskuterades en ny sträckning för E4:an från Ljungby genom det inre av Skåne ner till Malmöområdet, protesterade många nordvästskånska intressenter våldsamt. Idag är perspektiven annorlunda när trafikinfarkter och olyckor på E6 och E4 är dagliga inslag. Stora vägprojekt har under de senaste åren helt kommit i skuggan av järnvägsutbyggnaden.

YLE - 05 jun 13 kl. 08:58

Olycka stängde motorvägen i Vasa

På motorvägen nära ishallen i Vasa stjälpte ett långtradarsläp vid åtta tiden på morgonen. Motorvägen är avstängd under bärgningen. Långtradarens släp stjälpteLångtradare i diket vid motorvägen i Vasa Yle/ Malin Hulkki Släpvagnen lyfts under morgonen från diket.

YLE - 05 jun 13 kl. 10:38

Motorvägen i Vasa öppen igen efter trafikolycka

Trafiken löper igen normalt på motorvägen i Vasa. Filerna ut från stan var under förmiddagen avstängda efter att ett långtradarsläp stjälpte vid åtta tiden på onsdag morgon. Långtradarens släp stjälpteLångtradare i diket vid motorvägen i Vasa Yle/ Malin Hulkki Långtradarsläpet stjälpte på motorvägen nära ishallen.

YLE - 05 jun 13 kl. 08:52

Olycka stängde fil på motorvägen i Vasa

På motorvägen nära ishallen i Vasa stjälpte ett långtradarsläp vid åtta tiden på morgonen. Vid olycksplatsen är endast en körfil i bruk. Långtradarens släp stjälpteLångtradare i diket vid motorvägen i Vasa Yle/ Malin Hulkki Släpvagnen kommer under förmiddagen att lyftas från diket.

YLE - 13 feb 16 kl. 08:52

Bil på fel sida av motorvägen i Vasa

Tidigt på lördag morgon stannade polisen en bil som körde på fel sida av motorvägen och sen gjorde en U-sväng. Föraren misstänks för grovt rattfylleri. Klockan 03.

Kristianstadsbladet - 26 jun 12 kl. 09:30

Slängde ut en hjälplös kattunge på motorvägen

Foto: Lasse Ottosson
I 100 kilometers hastighet slängdes den lilla kattungen ut på motorvägen från en bil. En familj stannade och tog den till veterinär, där den avlivades. ?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Danmark ger grönt ljus för studentflak

Danmark och Sverige har på många sätt valt olika vägar i hanteringen av coronaviruset.Här kommer nästa punkt där länderna skiljer sig åt – studentflaken..

Expressen - 1 timme sedan

Hillary Clintons hemliga liv blir ny dokumentärserie

2 000 timmar med film samlades ihop när Hillary Clinton kandiderade till att bli USA:s president.Nu har materialet blivit en dokumentär om den hemlighetsfulla politikerns liv.– Jag är den mest utredda oskyldiga personen i Amerika, säger Clinton i ett segment, enligt The Guardian..

Expressen - 2 timmar sedan

Knivattack på förskola i Kina – minst 39 skadade

En säkerhetsvakt på en förskola i Kina ska ha gått till attack och skadat minst 39 personer, rapporterar AP.37 av de skadade uppges vara studenter och två ska vara vuxna.Den misstänkte gärningspersonen har gripits..

Expressen - 2 timmar sedan

Experterna: Svaret kan finnas i Sydafrika-spåret

Expressen skrev i februari om journalisten Lars Borgnäs teori – att Palmeutredningen kommer visa att svaret på vem som mördade Palme finns i Sydafrika-spåret.
Nu säger journalisten Gunnar Wall till Aftonbladet att han tagit del av liknande uppgifter:– Jag tar det på visst allvar, men det är svårt att säga mer, säger han till tidningen. .

Expressen - 2 timmar sedan

George Floyds ex om förlusten för dottern: ”Har ingen pappa”

Roxie Washington, George Floyds ex, kräver rättvisa efter polisvåldet som ledde till 46-åringens död.Vid en känslosam pressträff beskriver hon sorgen och förlusten för deras gemensamma dotter, Gianna.– Han kommer aldrig få se henne växa upp, säger Roxie Washington, enligt Sky News..

Expressen - 2 timmar sedan

Två poliser skjutna i New York City – en gripen

Två poliser har skjutits och ytterligare en polis har knivhuggits i halsen i New York City i natt.Även en misstänkt gärningsperson blev skjuten vid händelsen, rapporterar New York Post.Poliserna vårdas nu på sjukhus..

Expressen - 3 timmar sedan

Viktiga mätare saknas på boenden – då dör de äldre

Läkarbolag har ställt in fysiska besök på äldreboenden. Samtidigt som läkarna håller sig borta saknar kvarvarande personal möjlighet att mäta de äldres syresättning. Då lämnas de äldre att dö i ensamhet – när de i stället kunde fått vård med syrgas och dropp på sjukhus.

Expressen - 3 timmar sedan

Förtroenderas för Löfven: ”Krävs annan hantering”

Svenskarnas förtroende för statsminister Stefan Löfvens regering och Folkhälsomyndigheten rasar, visar en ny Novus-mätning.– Nu krävs det en helt annan typ av hantering av pandemin, säger Torbjörn Sjöström, vd för Novus till SVT..

Expressen - 3 timmar sedan

Man misshandlad i Växjö – skars i armen av flera personer

Inga personer gripna.

Expressen - 3 timmar sedan

MORGONENS NYHETER: Förtroendet rasar för regeringen och Folkhälsomyndigheten • Britton om ökat resande: Inte mycket mer spridning • Förra ministern sågar Trump: ”Försöker splittra oss”

Förtroendet för regeringen och Folkhälsomyndigheten rasar i SVT/Novus nya mätning.■■■Matematikprofessorn Tom Brittons beräknar att smittspridningen inte kommer öka markant när turisterna börjar resa till Gotland.■■■USA:s förra försvarsminister, James Mattis, sågar Donald Trump och säger att presidenten ”försöker splittra oss”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.