Expressen > Nyheter

Monday, 01 June, 15:58

Expressen - 29 okt 11 kl. 09:01

Alliansväljare: Vi vill ha MPAllliansväljare vill ha in Miljöpartiet i regeringen. Det visar en ny Novusmätning som TV4Nyheterna tagit del av. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
MP, Miljöpartiet, Novusmätning, TV4Nyheterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AlliansväljareVi vill ha MP
BT - 02 jul 14 kl. 18:11

Alliansväljare ser mer på politikern

Väl framme vid valurnan väger partiet tyngre för valet än vad partiledaren gör, visar en opinionsmätning som TT låtit göra. Men för borgerliga väljare är partiföreträdaren mer viktig än för rödgröna väljare.Av drygt 1 000 svarande i en ny Novus-mätning, gjord på TT:s uppdrag, anser åtta av tio att det är mycket eller ganska viktigt att lita på den politiska företrädaren för att rösta på ett parti.

Kristianstadsbladet - 02 jul 14 kl. 07:06

Alliansväljare ser mer på politikern

Väl framme vid valurnan är partiet viktigare för valet än partiledaren, visar en opinionsmätning TT låtit göra.Men för borgerliga väljare är partiföreträdaren ändå mera viktig än för rödgröna väljare.
Av drygt 1 000 svarande i en ny Novus-mätning, gjord på TT:s uppdrag, anser åtta av tio att det är mycket eller ganska viktigt att lita på den politiska företrädaren för att rösta på ett parti.

BT - 02 jul 14 kl. 07:06

Alliansväljare ser mer på politikern

Väl framme vid valurnan är partiet viktigare för valet än partiledaren, visar en opinionsmätning TT låtit göra. Men för borgerliga väljare är partiföreträdaren ändå mera viktig än för rödgröna väljare.Av drygt 1 000 svarande i en ny Novus-mätning, gjord på TT:s uppdrag, anser åtta av tio att det är mycket eller ganska viktigt att lita på den politiska företrädaren för att rösta på ett parti.

BT - 02 jul 14 kl. 08:20

Alliansväljare ser mer på politikern

Väl framme vid valurnan är partiet viktigare för valet än partiledaren, visar en opinionsmätning TT låtit göra. Men för borgerliga väljare är partiföreträdaren ändå mera viktig än för rödgröna väljare. Av drygt 1 000 svarande i en ny Novus-mätning, gjord på TT:s uppdrag, anser åtta av tio att det är mycket eller ganska viktigt att lita på den politiska företrädaren för att rösta på ett parti.

Nyheter 24 - 13 feb 14 kl. 07:19

Fler alliansväljare kan komma att byta blockStörst förtroende för Reinfeldt

En ny väljarbarometer från Ipsos, beställd av Dagens Nyheter, visar vilket parti som väljarna skulle kunna tänka sig att rösta på förutom deras första alternativ. De två partier som har störst stöd i den kategorin är Socialdemokraterna och Miljöpartiet.14 procent anger Socialdemokraterna som andra alternativ och 13 procent svarar Miljöpartiet.

Expressen - 30 dec 14 kl. 18:22

Många alliansväljare vill ha SD-samarbete

En majoritet av alliansväljare - hela 57 procent - vill se ett samarbete med SD.Bland rödgröna väljare vill 26 procent samarbeta med partiet. Det visar en Sifo-underökning som SVT beställt.

Expressen - 28 okt 16 kl. 07:00

Fler Alliansväljare rör sig mot L och C

L och C lockar till sig alliansväljare. De två partierna ökar en halv procentenhet vardera, medan KD och M backar med motsvarande siffror. Samtidigt växer andelen osäkra väljare till följd av att det rödgröna blocket minskar, visar Novus oktobermätning för svensk väljaropinion..

DN - 11 sep 17 kl. 17:13

Tre av 10 alliansväljare vill avsätta Hultqvist

Endast 3 av 10 alliansväljare anser att försvarsminister Peter Hultqvist bör avsättas. Liberalernas väljare är allra mest skeptiska till ett misstroendevotum, visar en DN/Ipsos-mätning. – De som driver frågan har inte lyckats förklara för väljarna varför han ska fällas, säger David Ahlin på Ipsos..

DN - 11 sep 17 kl. 17:13

Tre av tio alliansväljare vill avsätta Hultqvist

Endast tre av tio alliansväljare anser att försvarsminister Peter Hultqvist bör avsättas. Liberalernas väljare är allra mest skeptiska till ett misstroendevotum, visar en DN/Ipsos-mätning. – De som driver frågan har inte lyckats förklara för väljarna varför han ska fällas, säger David Ahlin på Ipsos..

SvD - 28 apr 15 kl. 19:33

Alliansväljare missnöjda med försvarsbudgeten

Nästan varannan alliansväljare tycker att försvarsöverenskommelsen innebär för lite pengar till försvaret. Det visar en färsk undersökning från Sifo..

SvD - 09 feb 16 kl. 06:52

Sex av tio alliansväljare vill fälla regeringen

Trycket hårdnar för att Alliansen ska gå fram med en gemensam budget och fälla regeringen. I en ny undersökning från Aftonbladet/Inizio vill sex av tio alliansväljare att så ska ske. Starkast är viljan att fälla regeringen hos kristdemokrater..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

JUST NU: Edwins mamma döms till vård för mordet

Mamman ströp sonen Edwin, 4. Nu döms hon till sluten rättspsykiatrisk vård av tingsrätten, rapporterar SVT Halland.  .

Expressen - 30 minuter sedan

Försvunna vandrare hittade efter 19 dagar

Här är dagens positiva nyheter.De försvunna vandrarna Dion Reynolds och Jessica O'Connor har hittats vid liv i Nya Zeeland.En potentiell antikroppsbehandling av covid-19 testas på människor.

Expressen - 1 timme sedan

Löfven lovar corona- kommission inom kort

Regeringen kommer att fatta beslut om att tillsätta en så kallad coronakommission före sommaren, skriver Aftonbladet..

Expressen - 2 timmar sedan

Senaste nytt om coronaläget i Sverige

Klockan 14.00 redovisar Folkhälsomyndigheten de senaste dödsfallen av coronaviruset i Sverige.Fram till söndagen hade 4 395 dödsfall rapporterats i landet..

Expressen - 2 timmar sedan

8 nya dödsfall av coronaviruset i Skåne

Hittills har 194 personer dött efter att ha smittats med corona.

Expressen - 2 timmar sedan

Larmet – här dumpades 10 miljarder liter kloakvatten

Ännu en dansk kommun avslöjas nu har pumpat ut orenat kloakvatten i Öresund.Gentofte norr om Köpenhamn har under en femårsperiod släppt ut 10 miljarder liter – bara 300 meter från en populär strand.– Det förvånar mig att man gör så här.

Expressen - 2 timmar sedan

Svensk Handel: Riv upp skatten på plastkassar

Regeringens beslut att införa skatt på bärkassar fattades på felaktiga grunder och bör därför omedelbart rivas upp.Det hävdar Svensk Handel..

Expressen - 2 timmar sedan

Margrethes miljonrullning – får spara in på medaljer

Miljonerna rullar i drottning Margrethes danska kungahus. Stora pengar spenderas på frimärken, telefonsamtal och kontorsmaterial. Men under 2019 sparade drottningen in en kvarts miljon – genom att dela ut färre medaljer.

Expressen - 3 timmar sedan

Hon fixade småflickor till sexförbrytaren Epstein – försvunnen nästan ett år

Hon har levt hela sitt liv i lyx, rikedom – och kontrovers.Hennes pappa miljardären/svindlaren drunknade under mystiska omständigheter, hennes nära vän Jeffrey Epstein dog i en fängelsecell.Nu är Ghislaine Maxwell, som anklagas för att ha rekryterat småflickor åt sexförbrytaren Epstein, försvunnen sedan snart ett år.

Expressen - 3 timmar sedan

Nytt dödsfall av covid-19 i Blekinge

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.