SN > Nyheter

Thursday, 28 May, 03:20

SN - 29 okt 11 kl. 08:52

Tyck till: Vem ska skotta trottoaren?I vinter kan husgare i Oxelsund tvingas skotta och sanda trottoarerna utanfr sina hus. Mnga r upprrda. ? Det kan bli lika tokigt som i Nykping, dr r det sn verallt, sger Leif Berg, villagare..
Läs mer på SN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tycktill Vem ska , skotta, trottoaren
ÖstersundsPosten - 04 feb 15 kl. 20:03

Ska du sanda eller skotta i Östersund? Här får du svaret

Bor du i Östersunds kommun behöver du inte skotta trottoaren utanför din tomt, men däremot är det din skyldighet att sanda. Kenneth Winterqvist som är ansvarig för kommunens snöröjning ger dig svaren på vad du ska och inte ska göra när snön faller över Östersund..

Sydsvenskan - 10 jan 17 kl. 15:00

Villaägare riskerar skadestånd om de struntar i att skotta trottoaren – här är reglerna

Olika regler för husägare i Skåne. Se vad som gäller där just du bor..

Magazin24 - 17 jan 11 kl. 20:11

Less på att skotta? - flytta till Kungsör eller Sura!

Där sköter kommunerna snöröjningen åt villaägarna. Om man äger en villa måste man skotta runt tomten - och sanda - annars kan man bli skadeståndsskyldig om någon ramlar och slår sig. Sandningen måste göras på trottoaren, om det finns en sådan utanför tomtgränsen, eller på den naturliga gångbanan runt huset.

Nerikes Allehanda - 13 jan 15 kl. 10:46

Trottoaren är fastighetsägarens ansvar

En del av stadens trottoarer är svåra att ta sig fram på i dag. – Det är fastighetsägarnas ansvar att skotta och sanda dem, säger kommunens park- och gatuchef Tommy Karlqvist..

GöteborgsPosten - 29 jan 19 kl. 16:39

Här är det ditt ansvar att skotta

Trafikkontoret har hand om snöröjningen i Göteborg – men inte överallt. En meter utanför huset är det fastighetsägaren som ska se till att det skottas. Inga-Lill Masuchs fastighetsägare i Påvelund är skötsam, men på trottoaren utanför har plogbilen bara berört vissa delar..

YLE - 04 sep 16 kl. 13:31

Tung trafik skrämmer cyklisterna upp på trottoaren i Vasa

Hur kommer det sig att vuxna människor cyklar på trottoaren i Vasa? Den frågan ställdes till Yle Österbotten via verktyget Dina hemknutar. Via Dina hemknutar kan du ställa en fråga som du vill att vi tar reda på svaret på.

Expressen - 05 feb 15 kl. 08:39

Skotta taket rätt – men skotta inte i onödan

Snön har vräkt ner över Sverige. Hos många villaägare kliar det nu i fingrarna att ge sig upp på taket för att skotta snö. Men det gäller att skotta rätt – och inte i onödan..

BT - 17 jul 14 kl. 10:15

Postbilen kör på trottoaren

På Sörmarken klagar grannar på att postbilen kör på trottoaren för att dela ut posten. Men trafikbrottet prioriteras inte högt hos Polisen. – Chaufförerna måste följa de trafikregler som finns.

Sydsvenskan - 03 dec 11 kl. 06:30

Posten: Skotta bort snön!

Inte en snöflinga så långt ögat kan nå - men Posten uppmanade ändå Johan Olson i Bjärred att skotta framför sin brevlåda. -?Jag blev lite förvånad, säger han.

Sydsvenskan - 05 feb 15 kl. 06:31

Skotta tak rätt — men inte i onödan

Snön har vräkt ner över Sverige. Hos många villaägare kliar det nu i fingrarna att ge sig upp på taket för att skotta snö.
Men det gäller att skotta rätt och inte i onödan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.