Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 25 May, 19:03

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 11 kl. 08:56

Alliansväljare lockas av MPVar femte alliansväljare vill ha bort Kristdemokraterna ur regeringen. Samtidigt ser 47 procent gärna ett samarbete med Miljöpartiet, visar en undersökning som Novus gjort på uppdrag av TV 4 Nyheterna. Men idén möts med skepsis i MP..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
MP, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Novus, TV, Nyheterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansväljare, lockasav MP
BT - 02 jul 14 kl. 18:11

Alliansväljare ser mer på politikern

Väl framme vid valurnan väger partiet tyngre för valet än vad partiledaren gör, visar en opinionsmätning som TT låtit göra. Men för borgerliga väljare är partiföreträdaren mer viktig än för rödgröna väljare.Av drygt 1 000 svarande i en ny Novus-mätning, gjord på TT:s uppdrag, anser åtta av tio att det är mycket eller ganska viktigt att lita på den politiska företrädaren för att rösta på ett parti.

Kristianstadsbladet - 02 jul 14 kl. 07:06

Alliansväljare ser mer på politikern

Väl framme vid valurnan är partiet viktigare för valet än partiledaren, visar en opinionsmätning TT låtit göra.Men för borgerliga väljare är partiföreträdaren ändå mera viktig än för rödgröna väljare.
Av drygt 1 000 svarande i en ny Novus-mätning, gjord på TT:s uppdrag, anser åtta av tio att det är mycket eller ganska viktigt att lita på den politiska företrädaren för att rösta på ett parti.

BT - 02 jul 14 kl. 07:06

Alliansväljare ser mer på politikern

Väl framme vid valurnan är partiet viktigare för valet än partiledaren, visar en opinionsmätning TT låtit göra. Men för borgerliga väljare är partiföreträdaren ändå mera viktig än för rödgröna väljare.Av drygt 1 000 svarande i en ny Novus-mätning, gjord på TT:s uppdrag, anser åtta av tio att det är mycket eller ganska viktigt att lita på den politiska företrädaren för att rösta på ett parti.

BT - 02 jul 14 kl. 08:20

Alliansväljare ser mer på politikern

Väl framme vid valurnan är partiet viktigare för valet än partiledaren, visar en opinionsmätning TT låtit göra. Men för borgerliga väljare är partiföreträdaren ändå mera viktig än för rödgröna väljare. Av drygt 1 000 svarande i en ny Novus-mätning, gjord på TT:s uppdrag, anser åtta av tio att det är mycket eller ganska viktigt att lita på den politiska företrädaren för att rösta på ett parti.

Nyheter 24 - 13 feb 14 kl. 07:19

Fler alliansväljare kan komma att byta blockStörst förtroende för Reinfeldt

En ny väljarbarometer från Ipsos, beställd av Dagens Nyheter, visar vilket parti som väljarna skulle kunna tänka sig att rösta på förutom deras första alternativ. De två partier som har störst stöd i den kategorin är Socialdemokraterna och Miljöpartiet.14 procent anger Socialdemokraterna som andra alternativ och 13 procent svarar Miljöpartiet.

Expressen - 30 dec 14 kl. 18:22

Många alliansväljare vill ha SD-samarbete

En majoritet av alliansväljare - hela 57 procent - vill se ett samarbete med SD.Bland rödgröna väljare vill 26 procent samarbeta med partiet. Det visar en Sifo-underökning som SVT beställt.

Expressen - 28 okt 16 kl. 07:00

Fler Alliansväljare rör sig mot L och C

L och C lockar till sig alliansväljare. De två partierna ökar en halv procentenhet vardera, medan KD och M backar med motsvarande siffror. Samtidigt växer andelen osäkra väljare till följd av att det rödgröna blocket minskar, visar Novus oktobermätning för svensk väljaropinion..

DN - 11 sep 17 kl. 17:13

Tre av 10 alliansväljare vill avsätta Hultqvist

Endast 3 av 10 alliansväljare anser att försvarsminister Peter Hultqvist bör avsättas. Liberalernas väljare är allra mest skeptiska till ett misstroendevotum, visar en DN/Ipsos-mätning. – De som driver frågan har inte lyckats förklara för väljarna varför han ska fällas, säger David Ahlin på Ipsos..

DN - 11 sep 17 kl. 17:13

Tre av tio alliansväljare vill avsätta Hultqvist

Endast tre av tio alliansväljare anser att försvarsminister Peter Hultqvist bör avsättas. Liberalernas väljare är allra mest skeptiska till ett misstroendevotum, visar en DN/Ipsos-mätning. – De som driver frågan har inte lyckats förklara för väljarna varför han ska fällas, säger David Ahlin på Ipsos..

SvD - 28 apr 15 kl. 19:33

Alliansväljare missnöjda med försvarsbudgeten

Nästan varannan alliansväljare tycker att försvarsöverenskommelsen innebär för lite pengar till försvaret. Det visar en färsk undersökning från Sifo..

SvD - 09 feb 16 kl. 06:52

Sex av tio alliansväljare vill fälla regeringen

Trycket hårdnar för att Alliansen ska gå fram med en gemensam budget och fälla regeringen. I en ny undersökning från Aftonbladet/Inizio vill sex av tio alliansväljare att så ska ske. Starkast är viljan att fälla regeringen hos kristdemokrater..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

WHO pausar test av malariamedicin mot corona

Världshälsoorganisationen WHO stoppar tills vidare kliniska tester av malariamedicinen hydroxiklorokin och klorikin mot covid-19. Testerna genomförs i flera länder. WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus säger vid måndagens virtuella pressträff att teste.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Hovrätten ändrar inte strandtrafiksdom

Patrik Slimane frias på nytt för brott mot terrängkörningslagen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Fransson ska förklara dopningen: ”Tufft läge”

Dopingkommissionen yrkar på fyra års avstängning..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Regeringens kandidat vann valet i Burundi

Regeringspartiets kandidat Evariste Ndayishimiye vann presidentvalet i Burundi. Han fick närmare 69 procent av rösterna, enligt landets valkommission. Ndayishimiyes främste utmanare Agathon Rwasa fick drygt 24 procent av rösterna.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Rederiet Göta kanal ställer in kryssningar

Rederiet Göta kanal ställer in alla kryssningar under säsongen, skriver ägaren Stromma Sverige i ett pressmeddelande. Anledningen är utländska turister som avbokat sina kryssningar, samt osäkerhet kring reserekommendationer för svenskar. Stromma Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Fastighet i Saxtorpsskogen såld för 4 050 000 kronor

De har köpt Örebyvägen 17A..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Svenskarna förflyttar sig mer – ”massiv ökning”

Sedan ett par veckor tillbaka har svenskarna i allt högre grad börjat vara ute och röra på sig i samhället igen – och den uppåtgående trenden fortsätter. Rörligheten har ökat i stora delar i landet, samtidigt var folk försiktigare jämfört med Kristi him.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Isolerade äldre i Ängelholm skickar kärlekspåsar till anhöriga

Vårdboende i Vejbystrand förmedlar tröst när det inte går att träffas..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Utomhuskonserter med Klippans musikkår inleder sommaren

En mindre ensemble från Klippans musikkår ger tre konserter i det fria..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Båthallen på Råå tillbaka på ritbordet

Sydmarin måste justera sina ritningar och söka nytt bygglov..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.