NSD > Nyheter

Thursday, 28 May, 21:20

NSD - 29 okt 11 kl. 08:20

Hammarskjöld fick Labba att skrivaAndreas Labba visade Dag Hammarskjöld vägen upp i fjällen och Hammarskjöld visade Labba vägen till skrivandet. Debutboken gjorde Andreas till Sveriges mest kände same, men av omgivningen föraktades han som "turistlapp"..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Labba, Dag Hammarskjöld, Hammarskjöld, Andreas, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hammarskjöldfick , Labbaatt , skriva
Skånskan - 17 okt 16 kl. 10:00

Aktuell med Dag Hammarskjöld-bok

Fyra frågor Kulturredaktionen ställer fyra frågor till författaren, journalisten och historikern Henrik Berggren som är aktuell med en bok om Dag Hammarskjöld, Dag Hammarskjöld - Att bära världen, och kommer till Höstens Författarscen på Ystad Stadsbibliotek tisdag 18 oktober klockan 19.00.Varför ville du skriva en bok om Dag Hammarskjöld?

Sydsvenskan - 05 aug 14 kl. 05:30

Bengt Thelin

Förre undervisningsrådet Bengt Thelin i Täby har avlidit i en ålder av 90 år. Han efterlämnar hustrun Annika och barnen Stefan och Monika med familjer samt brodern Ulf med familj.Bengt Thelin föddes i Sala där han redan i tonåren utvecklade de intressen som kom att följa honom hela livet, nämligen musiken, sången och skrivandet.

SVT Debatt - 05 mar 14 kl. 06:00

De tysta åren efter striderna i Kongo

KRIGSVETERANER På 1960-talet ingick 6 000 svenskar i FN:s fredsstyrka i Afrika. Nitton svenska soldater stupade, ett hundratal skadades och ett okänt antal drabbades av PTSD. De Kongoveteraner som led och lider av PTSD är ännu oräknade och därför okända.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Efter 40 år med samma – nu byter Absolut vodka utseende

Den är ju något av en designklassiker, vodkaflaskan. Men efter att den sett likadan ut sedan 70-talet så kommer flaskan nu få nytt utseende.
Flaskan kommer få ny text, längre hals och få ett stort A på baksidan.

Skånskan - 01 jun 16 kl. 11:23

Eleverna slöt upp för sin rektor

SJÖBO Elever lämnade över hundratals namnunderskrifter.Elever från Färsingaskolan samlades utanför kommunhuset i Sjöbo på onsdagsförmiddagen och klagade på beslutet om att tvinga rektor Mayvor Jonsson att avsluta sin tjänst.
– Hon är en bra rektor.

YA - 31 jul 14 kl. 06:30

UD på plats i hamnen

Foto: Michael Tjelder
I dag sätts punkt för sommarens frukostmöten på hamnplan.– Det har kommit en större publik i år, det har växt väsentligt, minst 100 personer på varje möte, säger ”frukostvärdinnan” Bodil Mårtensson.
Det näst sista frukostmötet på onsdagen går i diplomatins tecken.

SmålandsPosten - 15 okt 14 kl. 10:07

Variationsrikt i bokens tecken

Från skruvade historier ur fantasin till sanna berättelser från den internationella storpolitiken. Det var sannerligen bredd bland de alster som presenterades från Växjö teaters scen i går kväll. Konceptet är sig likt år för år.

LV - 12 okt 16 kl. 14:30

Alla dessa Dag-sedlar börjar allt mer likna en svajmast till månen

Om man tar tusenlappar, välj gärna de nya som pryds av Dag Hammarskjöld, och lägger dem på varandra så blir det efterhand en hög hög. Inte vet jag om 230 miljarder i tusenlappar når till månen, men det känns onekligen väldigt bra att skriva det..

Skånskan - 28 jun 18 kl. 21:38

Ingen mer förtjänt av medalj än Hans Blix Andraledare

Om inte om hade varit så hade världen av i dag varit en bättre och fredligare plats. Ett sådant ”om” hade varit om president George W Bush lyssnat på svensken Hans Blix som ledde FN:s vapeninspektörer i Irak efter 9/11 och som med emfas hävdade att det inte fanns några tecken på att Saddam Hussein hade massförstörelsevapen och bad om mera tid för att slutföra sina inspektioner. Men krigshökarna i Washington ville inte lyssna utan invaderade Irak.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.