Västerbottens Folkblad > Nyheter

Sunday, 31 May, 19:21

Västerbottens Folkblad - 29 okt 11 kl. 06:00

VF fälls av PONPressens Opinionsnämnd har i beslut den 18 oktober 2011 klandrat Västerbottens Folkblad för att ha brutit mot god publicistisk sed. Pressens Opinionsnämnd har i beslut den 18 oktober 2011 klandrat Västerbottens Folkblad för att ha brutit mot god publicistisk sed. ? Continue reading ?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
PON, Opinionsnämnd, Västerbottens Folkblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VF fällsav , PON
Skånskan - 25 jun 18 kl. 11:19

Flera tidningar fälls efter metoo-rapportering

Pressens opinionsnämnd har kommit fram till att tio publiceringar brutit mot god publicistisk sed.Pressens opinionsnämnd (PON) har prövat elva metoo-relaterade publiceringar anmälda av fyra personer, skriver SVT Nyheter. Tio av dessa publiceringar fälls av PON.

Kristianstadsbladet - 18 jun 14 kl. 12:21

Tidningen Chef fälls för nedsabling


Tidningen Chef fälls av Pressens opinionsnämnd (PON) för att grovt ha brutit mot god publicistisk sed i en artikel om Poolias dåvarande vd Monika Elling.Artikeln låg under rubriken Chefstest där anställda på olika företag och tidigare medarbetare fick betygsätta chefen. Monika Elling fick 11 poäng av 40, sämst av samtliga som testats.

BT - 18 jun 14 kl. 12:21

Tidningen Chef fälls för nedsabling

Tidningen Chef fälls av Pressens opinionsnämnd (PON) för att grovt ha brutit mot god publicistisk sed i en artikel om Poolias dåvarande vd Monika Elling. Artikeln låg under rubriken Chefstest där anställda på olika företag och tidigare medarbetare fick betygsätta chefen. Monika Elling fick 11 poäng av 40, sämst av samtliga som testats.

Kristianstadsbladet - 18 dec 12 kl. 10:56

Aftonbladet fälls igen för Quicktext


Det var fel av Aftonbladet att i ännu en krönika påstå att en polis i Quick-fallet har ljugit och förfalskat bevis, anser Pressens opinionsnämnd (Pon).Nämnden fällde en krönika i april 2011, skriven av Jan Guillou, för att detta påstods i texten. Exakt samma formulering upprepades sedan i en ny krönika av Guillou i februari i år, som nu klandras av Pon.

Dagens Media - 27 okt 14 kl. 15:12

Pekades ut som rasister – PON klandrar text i ETC

Vänsterpartiet i Hälleforsnäs text på ledarsidan fälls av PO och PON..

Dagens Media - 23 feb 15 kl. 15:13

Arbetarbladet klandras av PON

Arbetarbladet fälls av PON för att ha publicerat artiklar om att tidningen PO-anmälts innan PO:s process avslutats..

SVT - 08 nov 18 kl. 16:21

Resumé och Metro fälls av PON för #metoo-rapportering

Pressens Opinionsnämnd (PON) fäller tidningarna Resumé och Metro för att ha brutit mot god publicistisk sed när de namngivit två svenska mediemän under sin metoo-rapportering..

SVT - 02 dec 19 kl. 14:56

Aftonbladet fälls för Martin Kragh-publicering

Pressens opinionsnämnd, PON, klandrar Aftonbladet för att ha brutit mot god publicistisk sed efter en artikel som publicerades i februari i år. Aftonbladet påstod att Rysslandsforskaren Martin Kragh samarbetat med den brittiska underrättelsetjänsten. ”Anmälaren har tillfogats oförsvarlig publicitetsskada”, skriver PON..

GöteborgsPosten - 20 dec 19 kl. 18:22

PON klandrar SvD för debattartikel

I en debattartikel i Svenska Dagbladet (SvD) i januari beskrev en överläkare detaljer ur hovrättens dom om en av de två våldtäkter som Jean-Claude Arnault, den så kallade kulturprofilen, dömdes för och ifrågasatte även delar av målsägandens vittnesmål. Nu fälls tidningen av Pressens opinionsnämnd (PON), rapporterar.

Sydsvenskan - 09 dec 11 kl. 13:49

Lindholmtext klandras av PON

Foto: Scanpix
Expressen klandras av Pressens opinionsnämnd (PON) för att med namn och bild ha pekat ut Ola Lindholm som narkotikabrottsling, trots att han vid tillfället inte var dömd.
Ola Lindholm dömdes senare för ringa narkotikabrott, men PON menar att misstanken om brott inte innebar ett uppenbart allmänintresse och därför inte motiverade en namnpublicering. Expressen hävdar i sin skrivelse till PON att namnpubliceringen motiveras av det faktum att Ola Lindholm arbetade med barn som programledare på SVT:s Barnkanalen och som Kamratpostens chefredaktör.

Kristianstadsbladet - 27 nov 13 kl. 06:53

PON klandrar GP för falsk dödsannons


I vintras publicerade Göteborgs-Posten en dödsannons om en kvinna som fortfarande levde. Annonsen var inskickad av en bedragare. När den drabbade kvinnan tillsammans med sin familj uppmärksammade GP på misstaget publicerade tidningen en rättelse - där det inte tydligt framgick att kvinnan faktiskt var vid liv.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.