Nyhetskanalen > Nyheter

Thursday, 28 May, 13:30

Nyhetskanalen - 29 okt 11 kl. 07:38

Alliansväljare vill se samarbete med MPVar femte alliansväljare vill få bort Kristdemokraterna, och 47 procent vill istället se ett samarbete med Miljöpartiet.
.
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
MP, Kristdemokraterna, Miljöpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansväljarevill se , samarbetemed MP
Expressen - 30 dec 14 kl. 18:22

Många alliansväljare vill ha SD-samarbete

En majoritet av alliansväljare - hela 57 procent - vill se ett samarbete med SD.Bland rödgröna väljare vill 26 procent samarbeta med partiet. Det visar en Sifo-underökning som SVT beställt.

BT - 02 jul 14 kl. 18:11

Alliansväljare ser mer på politikern

Väl framme vid valurnan väger partiet tyngre för valet än vad partiledaren gör, visar en opinionsmätning som TT låtit göra. Men för borgerliga väljare är partiföreträdaren mer viktig än för rödgröna väljare.Av drygt 1 000 svarande i en ny Novus-mätning, gjord på TT:s uppdrag, anser åtta av tio att det är mycket eller ganska viktigt att lita på den politiska företrädaren för att rösta på ett parti.

Kristianstadsbladet - 02 jul 14 kl. 07:06

Alliansväljare ser mer på politikern

Väl framme vid valurnan är partiet viktigare för valet än partiledaren, visar en opinionsmätning TT låtit göra.Men för borgerliga väljare är partiföreträdaren ändå mera viktig än för rödgröna väljare.
Av drygt 1 000 svarande i en ny Novus-mätning, gjord på TT:s uppdrag, anser åtta av tio att det är mycket eller ganska viktigt att lita på den politiska företrädaren för att rösta på ett parti.

BT - 02 jul 14 kl. 07:06

Alliansväljare ser mer på politikern

Väl framme vid valurnan är partiet viktigare för valet än partiledaren, visar en opinionsmätning TT låtit göra. Men för borgerliga väljare är partiföreträdaren ändå mera viktig än för rödgröna väljare.Av drygt 1 000 svarande i en ny Novus-mätning, gjord på TT:s uppdrag, anser åtta av tio att det är mycket eller ganska viktigt att lita på den politiska företrädaren för att rösta på ett parti.

BT - 02 jul 14 kl. 08:20

Alliansväljare ser mer på politikern

Väl framme vid valurnan är partiet viktigare för valet än partiledaren, visar en opinionsmätning TT låtit göra. Men för borgerliga väljare är partiföreträdaren ändå mera viktig än för rödgröna väljare. Av drygt 1 000 svarande i en ny Novus-mätning, gjord på TT:s uppdrag, anser åtta av tio att det är mycket eller ganska viktigt att lita på den politiska företrädaren för att rösta på ett parti.

Nyheter 24 - 13 feb 14 kl. 07:19

Fler alliansväljare kan komma att byta blockStörst förtroende för Reinfeldt

En ny väljarbarometer från Ipsos, beställd av Dagens Nyheter, visar vilket parti som väljarna skulle kunna tänka sig att rösta på förutom deras första alternativ. De två partier som har störst stöd i den kategorin är Socialdemokraterna och Miljöpartiet.14 procent anger Socialdemokraterna som andra alternativ och 13 procent svarar Miljöpartiet.

Expressen - 28 okt 16 kl. 07:00

Fler Alliansväljare rör sig mot L och C

L och C lockar till sig alliansväljare. De två partierna ökar en halv procentenhet vardera, medan KD och M backar med motsvarande siffror. Samtidigt växer andelen osäkra väljare till följd av att det rödgröna blocket minskar, visar Novus oktobermätning för svensk väljaropinion..

DN - 11 sep 17 kl. 17:13

Tre av 10 alliansväljare vill avsätta Hultqvist

Endast 3 av 10 alliansväljare anser att försvarsminister Peter Hultqvist bör avsättas. Liberalernas väljare är allra mest skeptiska till ett misstroendevotum, visar en DN/Ipsos-mätning. – De som driver frågan har inte lyckats förklara för väljarna varför han ska fällas, säger David Ahlin på Ipsos..

DN - 11 sep 17 kl. 17:13

Tre av tio alliansväljare vill avsätta Hultqvist

Endast tre av tio alliansväljare anser att försvarsminister Peter Hultqvist bör avsättas. Liberalernas väljare är allra mest skeptiska till ett misstroendevotum, visar en DN/Ipsos-mätning. – De som driver frågan har inte lyckats förklara för väljarna varför han ska fällas, säger David Ahlin på Ipsos..

SvD - 28 apr 15 kl. 19:33

Alliansväljare missnöjda med försvarsbudgeten

Nästan varannan alliansväljare tycker att försvarsöverenskommelsen innebär för lite pengar till försvaret. Det visar en färsk undersökning från Sifo..

SvD - 09 feb 16 kl. 06:52

Sex av tio alliansväljare vill fälla regeringen

Trycket hårdnar för att Alliansen ska gå fram med en gemensam budget och fälla regeringen. I en ny undersökning från Aftonbladet/Inizio vill sex av tio alliansväljare att så ska ske. Starkast är viljan att fälla regeringen hos kristdemokrater..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.